Horrorfilms om naar uit te kijken in 2016

Article
zondag, 28 februari 2016 om 14:05
xgn google image
Er valt ook weer genoeg te griezelen in de aankomende tijd, want er komen weer een hoop nieuwe horrorfilms uit deze periode! Voor een goed overzicht lees je hier 5 horrorfilms om naar uit te kijken in 2016!

The Conjuring 2

In the Conjuring 2 volgen we opnieuw Ed en Lorraine Warren, een stel dat paranormale activiteit onderzoekt. Ditmaal helpen de twee een alleenstaande moeder in het Noorden van Londen. Het is aan dit duo de taak om het huis van de vrouw en haar vier kinderen te ontdoen van kwaadaardige geesten.
De film belooft schrikmomenten en bevat een griezelige ondertoon. Als je niet van enge geesten houdt of een dreigende atmosfeer, dan moet je deze film zeker laten liggen. De cast bestaat onder andere uit Vera Farmiga, Patrick Wilson, Simon McBurney, Franka Potente en Frances O’Connor.
The Conjuring 2 gaat op 9 juni in première in Amerika en verschijnt op dezelfde datum ook in Nederland. Je kunt de trailer hierboven bekijken.

The Witch

The Witch speelt zich af in 1630 in New England. William en Kate leiden een doodgewoon christelijk leven, samen met hun vijf kinderen. Op gegeven moment verdwijnt hun pasgeboren zoon in het niets en faalt de oogst ook. Dit zorgt er meteen voor dat familie zich tegen elkaar gaat keren.
The Witch portretteert hoe een familie beïnvloed wordt door bijgeloof, vrees en zwarte magie. Ook helpt het niet dat een boosaardige aanwezigheid in het bos hun gedachten beïnvloedt en ervoor zorgt dat de familieleden tegen elkaar op worden gezet. The Witch is zeker een spannende film, met een dreigende ondertoon waar je kippenvel van krijgt.
De film is op 19 februari in première gegaan in Amerika, hoewel een releasedatum voor Nederland momenteel nog niet bekend is.

Pride and Prejudice and Zombies

We kennen allemaal wel het klassieke verhaal van Jane Austen: Pride and Prejudice. Een groot deel van de literatuur fans zullen de eerste pagina bijna woord voor woord kunnen citeren. Wat we in 2009 dan zagen verschijnen was het originele boek, maar met een kleine twist. Namelijk de toevoeging van zombies.
Pride and Prejudice en Zombies is in principe een mix tussen het originele verhaal van Pride en Prejudice, maar dan met de toevoegen van nieuwe horrorelementen. Na het succes van het nieuwe boek werd het verhaal interessant voor filmmakers en is de film vanaf deze maand te zien in de Nederlandse bioscopen.
Het verhaal gaat over de vijf zussen uit het originele verhaal, hoewel ze nu te maken hebben met een groeiende populatie zombies. Zeker een leuke twist op een klassiek verhaal. De film bevat onder andere Lily James, Sam Riley en Jack Huston.

The Other Side of the Door

In The other side of the door volgen we een familie die een idyllisch bestaan heeft opgebouwd totdat een tragische gebeurtenis het leven van hun jongste zoon heeft ontnomen. De moeder van de jongen is ontroostbaar en doet er alles aan om haar zoon niet te vergeten. Al snel leert ze over het bestaan van een ritueel dat haar zoon terugbrengt zodat ze afscheid kan nemen.
Ze reist vervolgens af naar een eeuwenoude tempel waar ze een deur vindt die haar naar een portaal brengt tussen twee werelden. Ze negeert vervolgens de waarschuwing die zegt dat de deur niet geopend mag worden waardoor ze de balans tussen leven en dood verstoort.
The Other Side of the door gaat op 4 maart officieel in première. De cast bestaat onder andere uit Sarah Wayne Callies en Jeremy Sisto. Bekijk de trailer nu hierboven!

The Purge 3

We hebben ondertussen al twee keer kunnen ‘genieten’ van de jaarlijkse Purge, waar mensen 24 uur lang de mogelijk krijgen om misdaden te plegen zonder gearresteerd te worden. Deze derde film speelt zich af twee jaar nadat Leo Barnes zichzelf heeft weerhouden om de man te vermoorden die het leven van zijn zoon nam. Hij heeft later een baan aangenomen als beveiliging voor Senator Charlie Roan en hij maakt het zijn missie om haar te beschermen tijdens de jaarlijkse Purge.
Al snel belanden ze na een groot verraad op de straten van D.C. op de enige avond dat je geen hulp kan krijgen. Samen moeten ze ervoor zorgen dat ze de avond overleven zonder slachtoffer te worden van Purgers.
The Purge 3 krijgt de titel The Purge Election Year en gaat op 7 juli in première in Nederland. Je kunt de trailer van de aankomende horrorfilm nu hierboven bekijken.

Populair Nieuws