Hearthstone Un'Goro Guide - Alles wat je moet weten!

  Het is wéér zo ver, Hearthstone heeft een gloednieuwe uitbreiding gekregen! De uitbreiding, genaamd Journey to Un’Goro, brengt je wederom voldoende nieuwe manieren om mee aan de slag te gaan. In deze Hearthstone Un’Goro guide lees je alles wat je moet weten over de gigantische uitbreiding.

  Journey to Un’Goro is niet zomaar een uitbreiding met enkel en alleen nieuwe kaarten. Het is de start van een nieuw jaar in Hearthstone, genaamd het jaar van de mammoet.

  Het jaar van de mammoet brengt Journey to Un’Goro naar de game, maar daarbij zijn nog veel meer nieuwe dingen toegevoegd. In deze special worden de belangrijkste nieuwe elementen van de game besproken, zodat jij precies op de hoogte bent van de nieuwe mogelijkheden!

  Hearthstone Un’Goro – Meer dan alleen kaarten

  Natuurlijk zijn de gloednieuwe kaarten van Un’Goro het belangrijkste nieuwe aandeel van de uitbreiding, maar er is meer. Zo brengen de Un’Goro kaarten nieuwe manieren van spelen met nieuwe gameplaymogelijkheden.

  Daarnaast kunnen we in Un’Goro ook aan de slag met een nieuwe Hero en een speciale Un’Goro map. Tot slot nemen we afscheid van een aantal oude kaarten, maar in ruil daarvoor komt Blizzard met compensaties. Alles over de nieuwe uitbreiding lees je in deze Hearthstone Un’Goro guide!

  Voltooi belangrijke opdrachten!

  Journey to Un’Goro biedt geen singleplayer adventures zoals andere Hearthstone uitbreidingen in het verleden wel hebben gedaan. Journey to Un’Goro brengt daarentegen 135 nieuwe kaarten in de game. In deze Hearthstone Un’Guro Guide worden niet alle kaarten besproken, deze kun je namelijk allemaal in je collectie in Hearthstone rustig bekijken.

  De nieuwe Un’Goro kaarten staan geheel in het teken van dinosauriërs en de prehistorie. Zo heb je kaarten met vulkanen, prehistorische wezens en avontuurlijke ontdekkingsreizigers. Het belangrijkste is dat de Un’Goro kaarten nieuwe manieren van gameplay brengen!

  Zo zijn er allereerst speciale Quest-kaarten. Deze Quests zijn legendarische spells, het kost je dus ook 1600 dust om er één te craften en gelden als legendary. Iedere class heeft haar eigen legendarische quest, waarbij het de bedoeling is om een bepaalde opdracht in een potje van Hearthstone uit te voeren. Als je deze opdracht succesvol weet uit te voeren ontvang je een beloning in de vorm van een goede kaart, die je in dat potje kunt gebruiken om te proberen de game te winnen.

  Deze Quest-kaarten zijn het makkelijkst uit te leggen met een voorbeeld. Zo heb je de quest van Shaman die luidt: ‘’Summon 10 Murlocs’’. Enorm simpel: zorg ervoor dat je tien Murlocs op het veld speelt en je ontvangt de beloning van deze Quest.

  In dit geval is de beloning ‘Megafin’. Megafin is een speciale minion die je hele hand vol gooit met Murlocs. Op deze manier beschikken de rest van de classes ook over een speciale Quest!

  Een geheel nieuwe soort: Elementals

  De legendarische Quest-kaarten zijn niet de enige nieuwe manier van spelen. Zo brengt Journey to Un’Goro ook speciale ‘Elemental-kaarten’. De Elementals zijn een nieuwe soort, net zoals Beasts, Murlocs en Mechs. Elementals zijn er in verschillende vormen en bevatten unieke interacties met gloednieuwe kaarten.

  Naast de elementals is er ook een nieuwe manier van gameplay: adapt. Adapt werkt op dezelfde manier als de discover-kaarten. Als je een adapt-kaart speelt, krijg je drie opties. Deze drie opties kunnen de minion die je opgooit beter maken.

  Dit is wederom het beste uit te leggen met een voorbeeld. Volcanosaur is een 5/6 minion en heeft als beschrijving ‘Adapt, daarna Adapt’. Mocht je deze kaart dus opgooien, wordt adapt geactiveerd.

  Je krijgt nu de optie uit drie verschillende mogelijkheden om Volcanosaur sterker te maken. Klik een van deze opties aan en je kaart is nu sterker! Zo kun je Volcanosaur bijvoorbeeld +1/+1, taunt of stealth geven.

  Jaar van de mammoet

  Zoals eerder al kort vermeld is Hearthstone een nieuw tijdperk gestart: Year of the Mammoth. Iedere keer als Hearthstone zo’n nieuw jaar start, verdwijnen er kaarten in het standaard-format van de game. Deze kaarten gaan dan naar het wild-format, waar alle kaarten die Blizzard ooit heeft gemaakt zich bevinden.

  Ook nu is het tijd om afscheid te nemen van kaarten die naar het wild-format gaan. Dit keer zijn de kaarten van de uitbreidingen League of Explorers, The Grand Tournament en Blackrock Mountain aan de beurt.

  Deze kaarten zijn dus niet meer speelbaar in het standaard-format, maar voor de echte liefhebber is er altijd nog het wild-format waar de kaarten van deze uitbreidingen zich nu bevinden.

  Naast de verschuiving van bovenstaande kaarten zijn er ook nog specifieke andere kaarten die in het wild-format worden gezet. Volgens Blizzard zijn deze kaarten te sterk en om het standaard-format genoeg variatie te bieden worden deze kaarten nu verplaatst. Het gaat om Hall of fame-kaarten, waar ‘Ragnaros the Firelord’ en ‘Sylvanas Windrunner’ zich nu bevinden.

  Niet getreurd als je deze kaarten pas geleden hebt gecraft, want Blizzard geeft je de volledige dust van deze kaarten terug. Hiermee zorgt Blizzard dat je geen nadeel hebt gehad in het standaard-format van Hearthstone.

  Gratis packs!

  Al die nieuwe kaarten, hoe moet je ze ooit zien te verzamelen? Natuurlijk kost het de genodigde moeite om alle nieuwe kaarten in je bezit te krijgen, maar Blizzard helpt je op weg. Iedereen die inlogt op Hearthstone krijgt drie gratis Un’Goro pakketjes om alvast een begin te maken met de verzameling.

  Naast de gratis kaarten brengt Blizzard ook een nieuwe hero naar de game. Het is geen nieuwe class, maar een nieuwe hero voor de Rogue-class.

  Deze Rogue heet Maiev en is op een simpele manier vrij te spelen. Als je in Hearthstone inlogt ontvang je namelijk een speciale Quest, waarbij je tien potjes in het standaard-format moet winnen. Na het winnen van deze potjes speel je direct Maiev vrij!

  Tot slot brengt Journey to Un’Goro een speciaal veld waar spelers nu op kunnen spelen. Dit veld is geheel in de stijl van Un’Goro met een prehistorische omgeving. Alle gloednieuwe content van Hearthstone is nu speelbaar; pak je creatieve brein erbij, probeer verschillende kaarten uit en laat zien dat jij Un’Goro onder de knie hebt!

  Hearthstone: Heroes of Warcraft

  Verkijgbaar vanaf 12 march 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.