Halo 5 details - Wat je moet weten over Guardians

Article
maandag, 31 augustus 2015 om 17:13
xgn google image
Net als tijdens de E3 checkten we Halo 5 ook alvast op gamescom. Daarbij kregen we van alles te horen, dingen die jij misschien nog niet weet. Lees daarom nu alle Halo 5 details. Want dit moet je weten over Guardians!

Voor het eerst je teamgenoot reviven

Rox
Net zoals vorige Halo games kun je Halo 5 weer co-op spelen. Waar je in vorige delen moest wachten tot er geen vijanden meer in de buurt zijn, zodat je dan kon respawnen, kan je in Halo 5 gerevived worden. Dat is voor het eerst. In veel co-op games zit het element verwerkt waarin je je buddy in het heetst van de strijd weer tot leven wekt, maar voor Halo 5 voelt het een beetje gek. Mijn eerste indruk: het voelt niet aan als Halo, maar het is wel fijn dat je niet langer hoeft te wachten tot alle vijanden weg zijn!
Sebastiaan
Halo is van oudsher een serie waarin je als lone wolf opereert. Met Halo 5: Guardians slaan de makers een andere weg in. Niet langer struin je alleen door eindeloze gangen en zonovergoten jungles. Nee, voor dit avontuur ben je voor een groot deel aangewezen op je teamgenoten. Een titanengroep bestaande uit vier Spartanen gaat in het nieuwe avontuur kont schoppen.
Daarbij komt voor het eerst in de geschiedenis van Halo het ‘reviven’ van teamgenoten kijken. Een unicum voor de serie, die daarmee in de voetsporen treedt van talloze shooters waar dit al jaren van toepassing is - de Call of Duty’s en Battlefields van deze wereld. Toegegeven, ik moet het nog zien of deze nieuwe formule wel bij Halo past. Daarmee schaar ik me achter het commentaar van collega Rox.
77300 1

Fire teams orders kunnen geven

Rox
Halo 5 gaat duidelijk een andere kant op dan voorgaande Halo games. Niet alleen kun je je co-op buddy reviven, ook kun je je team opeens orders geven. Om eerlijk te zijn vind ik dit het minste aspect van Halo 5. Het lijkt hip om zo'n element toe te voegen aan de gameplay. Maar laten we eerlijk zijn: heeft die game dat nodig? Nee.
Sebastiaan
In de vorige Halo-avonturen maakte het leger geregeld de weg voor je vrij. Dat gebeurde automatisch; je hoefde de soldaten geen orders te geven. In Guardians is het anders. Hier móet je juist orders geven aan je teamgenoten. De Covenant is slim, dus het is belangrijk om je teamgenoten tactisch te verplaatsen en op het juiste moment de kogels te lossen. Doe je dit niet, dan betekent dat al gauw een gewisse dood in het slagveld.
Wederom: totaal niet des Halo’s, maar het is bewonderenswaardig dat de makers dit risico willen nemen. Onze eerste indruk is daarom gematigd positief. Het wegsturen van andere Spartanen lijkt soepel te werken. Belangrijk voor als we de Covenant straks willen flanken.
77301 1

Blue Team voor het eerst aanwezig

Rox
Wat dan wel weer cool is, is dat het Blue Team voor het eerst aanwezig is in Halo 5. Het team dat al wel in de novels zat, maar nog niet in de eerdere Halo games, zit in Halo 5. En ja, dat is cool en zeker een toevoeging aan het al bestaande Halo universum! Een goede zet dus als je het mij vraagt!
Sebastiaan
Voor de doorgewinterde liefhebber die iedere nacht droomt van Halo, is de introductie van het Blue Team natuurlijk een natte droom. Eindelijk in de huid kruipen van die iconische soldaten die in de boeken zo’n belangrijke rol spelen. Het is nog even afwachten of de makers hen goed hebben neergezet in de verhaallijn, maar gezien ze elke bladzijde uitvoerig hebben bestudeerd hebben we daar wel vertrouwen in.
77302 1

Game oogt prachtig

Rox
Wat Halo 5 verder cool maakt zijn veranderingen. Grafisch ziet de game er prachtig uit met onder meer gelikte blauwe filters. Als je op details let, zie je heel veel coole dingen. De Grunts bijvoorbeeld hebben sinds de eerste Halo een metamorfose keer tien ondergaan. Ze lijken nog wel, maar zijn wel echt heel anders eruit gaan zien en ze klinken ook anders. Een hele verbetering. Let ook op andere kleine dingen, dat zodra je op een lift-knop drukt, nu echt een hand naar die knop toe ziet gaan. Halo 5 oogt echt prachtig!
Sebastiaan
Halo 5: Guardians is het eerste Halo-deel op de nieuwe Xbox en dat is vanaf seconde één al te merken. De kleuren spatten onmiddelijk van het scherm en de omgevingen zitten boordevol details. Let vooral ook op de weergaloze animaties zodra een Spartaan van metershoog bovenop een Grunt valt. Geweldig. Daarnaast voel je ook echt de impact van het afvuren van je kogels. Halo 5: Guardians lijkt de kracht van de Xbox One op een goede manier te benutten.

Populair Nieuws