Top 5 gamescom 2015 games die je moet checken!

Article
zondag, 26 juli 2015 om 9:27
xgn google image
De E3 is voorbij, maar er komt alweer een nieuwe gamebeurs aan: de gamescom in Duitsland. Waar in Los Angeles vooral games aan de pers werden getoond, staan in Keulen de gamers zelf centraal: hier kun je aan de slag met de nieuwste spellen. Deze vijf gamescom 2015 games moet je absoluut spelen!
2015 is een prachtig jaar voor gamers. Niet alleen kunnen we jaar genieten van toevoegingen aan een aantal sterke reeksen, maar hopelijk ook gloednieuwe spellen. Veel daarvan zullen tijdens de gamescom speelbaar zijn. Mocht je naar Duitsland gaan om de beurs te bezoeken, dan zijn dit de gamescom 2015 games die je zeker niet mag missen.

5. Fallout 4

Het is nog niet bevestigd of Fallout 4 daadwerkelijk speelbaar is op de gamescom of getoond gaat worden, maar aangezien de game al in november uitkomt, durven we daar wel van uit te gaan. Bethesda is in elk geval aanwezig op de beurs, dus het moet wel heel raar lopen als de uitgever de nieuwste Fallout daar niet aan het publiek laat zien.
In Fallout 4 speel je, zoals je van de serie gewend bent, in een omgeving die verwoest is door kernwapens. Dit keer is de setting een post-apocalyptisch Boston, met enkele delen van het New England-gebied eromheen. In de game zul je uiteraard een hoop bijzondere personages tegenkomen en word je bijgestaan door je trouwe hond.
75713

4. Assassin’s Creed Syndicate

Net als bij Fallout 4 is ook niet officieel aangekondigd of deze game speelbaar is, maar dat moet haast wel. Assassin’s Creed Syndicate was immers al speelbaar voor het publiek tijdens een internationale tour en ook tijdens de E3 werden er al uitgewerkte demo’s getoond. Daarnaast staat de release van het spel gepland voor 23 oktober.
Het nieuwste deel van de Assassin’s Creed-reeks heeft de Britse Assassins Jacob en Evie Frye als hoofdpersonages. Met deze tweeling moet je het Victoriaanse London bevrijden van bendes die worden beheerst door de Tempeliers. We mochten de game al uitproberen en zijn behoorlijk enthousiast!
75714

3. Overwatch

Blizzard mag dan een eigen evenement (BlizzCon) hebben, de Amerikaanse spelontwikkelaar is prominent aanwezig op de gamescom. Op honderden spelsystemen kun je niet alleen recente content voor Blizzards uitgebrachte games uitproberen, ook nieuwe spellen zoals Overwatch kunnen tijdens de beurs gespeeld worden.
Overwatch is een first person shooter (FPS) waarin internationale helden en terroristen het in teamverband tegen elkaar opnemen. Uiteraard heeft ieder personage unieke vaardigheden waarmee hij of zij een gevecht in het eigen voordel kan beslissen. Zo kan Tracer teleporteren, is Widowmaker een scherpschutter en heeft Reinhardt een rakethamer.
75715

2. Just Cause 3

Hoe meer we van deze game zien, hoe ongeduldiger we worden. Just Cause 3 zit er fantastisch uit en is voor het eerst voor het publiek speelbaar op gamescom 2015. Het spel belooft een dijk van een sandbox game te worden, waarin je met een wingsuit, parachute, enterhaak en talloze voertuigen het tropische eiland Medici verkent.
Natuurlijk zou Just Cause 3 geen Just Cause-spel zijn zonder een enorme hoeveelheid explosies. Op dat gebied stelt de game niet teleur: in een uitgebreide gameplay-trailer was te zien hoe hoofdpersoon Rico Rodriguez allerlei bouwwerken opblies. Uiteraard maakt de grafische kracht van de huidige consoles zulke verwoestingen alleen maar mooier.
75716

1. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

De Metal Gear Solid-games van meesterbrein Hideo Kojima zijn stuk voor stuk fantastisch. Daarom is het fijn dat je op de gamescom al vóór de release met Metal Gear Solid V: The Phantom Pain aan de slag kunt gaan. Ieder deel in de reeks weet ons telkens weer te verrassen en ook deze Metal Gear Solid zal daar ongetwijfeld weer in slagen.
Met The Phantom Pain lijkt Kojima alle eerdere games namelijk te gaan overtreffen. Zo bevat dit spel een open wereld, die je zonder overdrijven kolossaal kunt noemen. Die wereld zit bomvol met allerlei activiteiten en missies, waarbij je zelf kunt bepalen hoe je deze uitvoert. We zeiden het al in onze preview: deze game wordt een meesterwerk.