Game releases - november 2013

Article
vrijdag, 01 november 2013 om 13:00
xgn google image
Het einde van het jaar nadert. De bladeren dwarrelen naar beneden, regenstormen teisteren ons land en de kou komt ook om de hoek kijken. November staat voor de deur en dat betekent nieuwe games en zelfs een nieuwe console!
De tiende maand van het jaar was een diverse maand. Veel gamers waren vooral bezig met de online perikelen van Grand Theft Auto Online, terwijl liefhebbend shooterland zat te wachten op het einde van de maand. Toen kwam namelijk Battlefield 4 uit. Maar er was meer, veel meer, beschikbaar in oktober.
Met volle snelheid denderden wij oktober in met F1 2013. Waar het begin van de maand nog tamelijk rustig was, zo druk was het rond half oktober. Met twee Game of the Year edities - Borderlands 2 en Dishonored -, Pokémon X & Y, Beyond: Two Souls en Dragon's Crown waren wij wel even zoet. Terwijl Sinterklaas nog geeneens zijn intrede heeft gemaakt in Nederland.
Oktober werd afgesloten met de piraterij in het officiele vierde deel van de Assassin's Creed reeks, Black Flag. Bovendien kwam The Dark Knight even langszweven met zijn cape. De consoles konden aan de slag met Batman: Arkham Origins, terwijl de handhelds Arkham Origins Blackgate kregen.
Maar laten we vooral niet te lang in het verleden blijven hangen, aangezien november ook veel moois gaat bieden. Wat te denken van Call of Duty: Ghosts, waarmee de strijd om de multiplayerkoning is losgebarsten. Heeft Battlefield door de eerdere release een kleine voorsprong, of weet Infinity Ward toch keihard terug te slaan? We gaan het de komende maand(en) zien.
Natuurlijk is dat niet het grootste nieuws van november, want dat is vanzelfsprekend Sony's next-gen console: de PlayStation 4. Vanaf 29 november is hij verkrijgbaar met een hele rits aan launchtitels. Wat te denken aan Killzone: Shadowfall, Knack en Flower. Gevestigde namen als FIFA, Battlefield en Call of Duty zullen ook vanaf het begin speelbaar zijn op de PlayStation 4.
Laten we Microsofts console niet vergeten. November lijkt een collectie maand te zijn, want Castlevania: Lords of Shadow, Kane & Lynch, Tomb Raider en Just Cause krijgen allemaal een verzamelpakketje wat exclusief op de Xbox 360 uitkomt. Racen kun je ook weer deze maand met Need for Speed: Rivals, die ook naar de PlayStation 3 en PC zal worden gedirigeerd. Maar om niet exclusief af te sluiten, kijken we naar Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition, die voor ongeveer elk platform - behalve de Wii U, Wii en 3Ds - zal verschijnen.
Velen van jullie zullen al regelmatig onze goed onderhouden gamereleasekalender raadplegen, om zo te kijken welke games binnenkort uitkomen. In deze kalender kun je de releases van games vinden voor de komende maanden, maar ook de releases van vorige maand of zelfs het begin van het jaar opzoeken. Uiteraard bieden we ook de mogelijkheid om te sorteren op platform. Onderstaand het releaseoverzicht voor de komende maand.
Mobile
Dag Titel Impressie Recensie
07 Dark Day LA
08 Rayman Fiesta Run Lezen