3 game apps van eigen bodem voor een schone wereld

Article
donderdag, 29 april 2021 om 8:00
koning pinguin greenpeace arf1619249953
In Nederland zijn we steeds meer bezig met het milieu en het schoonhouden van de aardbol. Er is immers maar één planeet die we allemaal delen en die moet voor iedereen leefbaar blijven. Verschillende ontwikkelaars dragen dan ook hun steentje bij door game apps te ontwikkelen die een schonere wereld aansporen. Drie daarvan lichten we uit die het spelen waard zijn.

1. Koning Pinguïn (Greenpeace)

We trappen af met Greenpeace, een naam die bij iedereen wel bekend is als het gaat om een groenere planeet. De bekende strijders voor het klimaat hebben een toffe app gemaakt die in de voetsporen treedt van Pokémon GO. Door middel van augmented reality worden spelers aangespoord om over straat te gaan.
In plaats van een zoektocht naar Pokémon zoek je in Koning Pinguïn alleen wel naar, je raadt het al, pinguïns. In Nederland zelf kun je er tienduizenden vinden en de app heeft dan ook een duidelijke, achterliggende boodschap. Met de app wordt namelijk extra aandacht gevraagd voor het leefgebied van de pinguïns.
succes mobiele games begint op facebook 54844

2. Schoon Water Facebook game (HHNK)

Van buiten naar pinguïns zoeken schakelen we over naar een bewuste versie van Fruit Ninja. In HHNK Schoon Water Facebook game wordt namelijk op creatieve wijze bewustwording aangespoord via het breken van dingen die niet door de WC gespoeld mogen worden. Het doel is simpel: rommel mag niet door de WC.
Dit betekent dat je onder andere mondkapjes en dozen doormidden hakt, terwijl je poep bijvoorbeeld wel lekker door de riolering laat lopen. De app is ontwikkeld om extra aandacht te vragen om het water schoon te houden. Het is immers zo dat als iedereen geen gekke dingen door de WC spoelt je daarmee toch bijdraagt aan een goed waterzuiveringsproces.
photo of man in white dress shirt holding phone near window 859265f1595921456

3. Operatie Z.U.I.V.E.R.

Als laatste is er ook nog Operatie Z.U.I.V.E.R. Deze app stelt als het ware een uitdaging voor gebruikers. Spelers worden uitgedaagd om als detective over straat te speuren om zoveel mogelijk Rommeltjes uit te schakelen. Dit zijn kleine, gemene afvalmonsters die de wereld willen vervuilen.
In de gemeente Hollands Kroon is er zelfs een unieke uitdaging opgesteld rondom de game. Scholen gingen met elkaar de strijd aan om te kijken wie de meeste Rommeltjes konden verslaan. Daarbij werkte de klassen samen door het spelen van de game. Het achterliggende doel van de game is dan ook uiteraard het schoonhouden van de planeet door zwerfafval tegen te gaan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties