Beste fotobewerkings apps voor op de iPad - maak al je foto's Instagram waardig!

Article
vrijdag, 26 oktober 2018 om 15:23
xgn google image
Helaas zitten er toch soms wel foutjes in je foto’s of had je de foto anders verwacht en is hij net niet Instagram waardig. Dit is makkelijk op te lossen door het bewerken van foto’s, maar welke apps gebruik je daarvoor? Wij hebben de beste fotobewerkings apps voor de iPad hier onder elkaar gezet voor je!

Adobe Lightroom CC

Deze app is onderdeel van de Adobe Creative Cloud. Als je een Premium-account hebt, krijg je meer functies in deze fotobewerkings app van Adobe, maar je kunt de functies ook gratis gebruiken op de iPad. Lightroom heeft veel verschillende tools die je kunt gebruiken zoals light and colors. Hiermee kun je de kleuren die belangrijk zijn op de foto beter naar voren laten komen en het licht aanpassen op de foto’s.
Adobe Lightroom is ontzettend makkelijk te gebruiken. De app ziet er overzichtelijk uit en je kunt op verschillende manieren je foto’s bewerken. Wat ook het fijne aan deze applicatie is, is dat je RAW-bestanden kunt bewerken. Met de meeste apps kun je geen RAW-bestanden bewerken op een iPad en moet je meteen achter een computer gaan zitten, dus dat het mogelijk is op de iPad is ontzettend handig.
Je kunt Adobe Lightroom CC downloaden in de App Store.
140716

Snapseed

Met Snapseed heb je veel verschillende mogelijkheden. Je kunt je foto’s simpel bewerken met een van de vele filters, of je gebruikt de 29 tools die Snapseed aanbiedt. Je kunt bijvoorbeeld je foto natuurlijker laten lijken met de witbalans of er een focus effect aan toevoegen. Dit is een van de apps waar veel mee te doen valt al gaat het om het bewerken van je foto's op je iPad.

Helaas heeft Snapseed zoveel functies dat het nog wel eens verwarrend kan zijn. Maar als je die Instagram-waardige foto wilt om je feed mee te verbeteren, dan is het het wel zeker waard om deze app uit te vogelen. Je kunt je foto’s een heel stuk verbeteren met deze iPad app.
140721

Facetune

Voor de perfecte selfie is Facetune de ideale app. Je kunt veel verbeteringen toevoegen met deze veelzijdige app. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat je tanden witter lijken (hoef je geen geld meer uit te geven aan het bleken van je tanden), je puistjes laten verdwijnen en je huid gladder of minder gerimpeld laten lijken.

Je kunt niet alleen de dingen die je vreselijk vindt aan je uiterlijk veranderen, je kunt ook je beste kanten beter naar voren laten komen. Er is bijvoorbeeld ook een functie waarmee je kunt zorgen dat je ogen gaan stralen en de achtergrond waziger maken zodat jij in het algemeen beter opvalt.

Deze app kost 4,49 euro, maar is het bedrag absoluut waard. Facetune is te downloaden in de App Store.
140727

Afterlight 2

Misschien ken je de eerste versie van Afterlight al, maar de nieuwe versie van een van de meest bekende fotobewerkings apps voor op de iPad heeft nog meer functies. Je kunt ook bij deze iPad fotobewerkings app mooie filters gebruiken zodat je niet alles zelf hoeft in te stellen, maar het zelf instellen is anders ook makkelijk te doen in deze app! Je hebt veel mogelijkheden zoals het licht aanpassen, texturen toevoegen en lichtinvallen aanpassen, waardoor je de filters niet eens nodig hebt.

In Afterlight 2 zijn er vooral veel verbeteringen aan het gebruik van de app toegevoegd en zijn de tools die je kunt gebruiken in deze app verbeterd. Je kunt Afterlight 2 kopen voor 3,49 euro in de App Store.
140728

PhotoDirector

Dit is een van de fotobewerkings apps voor op de iPad die diverse opties biedt Je kunt de foto’s die je bewerkt overlappen met een andere foto, HDR-effecten toevoegen en zelfs kiezen uit 40 effecten die van te voren zijn gemaakt. Verder kun je bij selfies je huid zachter laten lijken en de achtergrond vaag maken waardoor je zelf meer opvalt op de foto.
Deze app is alles in één. Je hoeft niet nog drie andere apps te downloaden omdat het dan net dat ene mist wat jij zoekt. Alles is makkelijk te vinden en makkelijk te gebruiken en ook nog eens van goede kwaliteit. Je kunt PhotoDirector downloaden in de App Store.

Welke fotobewerkings apps gebruik jij op je iPad?

Wij hebben je een top vijf gegeven, maar het kan zo zijn dat jij je favoriet er niet tussen ziet staan of dat je zelfs een tip hebt voor de andere lezers. Laat het weten in een reactie hieronder!
Bewerk jij je foto's toch liever op je telefoon? Dan kun je ook onze special over de tien beste gratis fotoshop apps lezen. Vind je het niet leuk om foto's te bewerken, maar bewerk je liever video's? Dan vind je onze special over de beste vlogcamera's vast wel interessant.