Fire Emblem Heroes Guide - Alles over Nintendo's nieuwe mobile game!

  Nintendo richt haar pijlen tegenwoordig ook op mobiele games met Super Mario Run en (deels) Pokemon GO, maar het is nu ook mogelijk om Fire Emblem op je mobiel te spelen! Fire Emblem Heroes is nu uit voor iOS en Android. In deze Fire Emblem Heroes Guide behandelen we alles wat je over de game moet weten!

  Tijdens de Nintendo Direct die geheel in het teken stond van Fire Emblem, werd de gloednieuwe Nintendo mobile game officieel aangekondigd. De serie van Fire Emblem games loopt al tientallen jaren, en naast releases voor meerdere Nintendo platforms is de game nu dus ook op je smartphone te spelen. Het spel is niet heel lastig te spelen, maar er is wel een aantal dingen dat je moet weten als je niet bekend bent met de serie. Lees er alles over in onze Fire Emblem Heroes Guide!

  Wat is Fire Emblem Heroes?

  De Fire Emblem games hebben eigenlijk allemaal dezelfde soort stijl en Fire Emblem Heroes verschilt daar niet in. Het is een turn-based role-playing game, waarbij alles draait om de strategie die jij hierbij gebruikt. Het belangrijkste van de mobiele versie is dat de game volledig gratis te spelen is, zodat nieuwe spelers van de serie en de veteranen de kans krijgen om de game te spelen.

  Fire Emblem Heroes speel je van bovenaf en jij krijgt de taak om verschillende personages te besturen. Deze personages bewegen in een veld van 8 bij 6 vakken en met je vinger kun je de personages van plaats laten bewegen. Je gebruikt de verschillende karakters om de vijanden in een bepaald level te verslaan. Alleen op die manier kom je namelijk verder in het verhaal!

  Later in deze special gaan we dieper in op de verschillende gameplay elementen van Fire Emblem Heroes. Fire Emblem Heroes bevat zowel singleplayer als multiplayer gamemodi waarin jij met jouw Fire Emblem karakters kunt spelen. Deze karakters kun je op verschillende manieren vrijspelen en gebruiken in een gloednieuw verhaal van Fire Emblem. In deze Fire Emblem Heroes Guide behandelen we alles wat je in de game tegen kunt komen!

  Tientallen Heroes

  Voordat we aan de slag gaan met de verschillende gamemodi van Fire Emblem, is het belangrijk om eerst iets over de speelbare personages te weten. In totaal zijn er tientallen verschillende karakters vrij te spelen en deze komen uit de verschillende games van Fire Emblem, zoals The Binding Blade, Awakening en Fates.

  Hierbij kun je gebruik maken van de populairste personages van de serie, zoals Ike, Marth en Lucina. Er zijn echter ook veel andere personages die een kleinere rol in de franchise hebben gespeeld. Je kunt een flink aantal personages vrijspelen door de verhaalmissies te voltooien, maar de meeste Heroes krijg je door ze zelf te ‘summonen’. Dit doe je onder het kopje ‘Summon’ en daarmee betaal je 5 Orbs om één personage vrij te spelen.

  Deze Orbs ontvang je tijdens het spelen van de game, maar je kunt ze ook los aanschaffen. Denk nu niet dat je continu moet betalen om nieuwe personages te krijgen, want enkel voor het voltooien van de tutorials ontvang je al ongeveer 20 Orbs. Met het summonen kun je kiezen uit vier verschillende typen Heroes: rood is voor personages met een zwaard, groen voor personages met een bijl, blauw voor speren en zwart voor boogschutters. Hiernaast kun je natuurlijk ook magiërs en nog een aantal andere personages vrijspelen.

  Ieder personage beschikt over een aantal sterren. Deze sterren laten zien hoe sterk een character nou eigenlijk is. Hoe meer sterren, hoe sterker het personage, maar je hebt aanzienlijk minder kans op een personage met vijf sterren dan eentje met 3 sterren.

  Bij het summonen van een karakter moet je vijf Orbs betalen. Je krijgt dan een aantal ‘gems’ te zien, die de kleur van het personage laten zien en als je op een gem drukt, ontvang je één personage van een willekeurig aantal sterren. Als je nu weer een nieuw karakter wil summonen, hoef je maar 4 Orbs te betalen en uiteindelijk kan een personage nog maar 3 Orbs kosten. Dit geldt alleen als je de Heroes in één keer achter elkaar craft, dus niet als je tussendoor uit het scherm gaat.

  Klassieke gameplay

  Nu je alles weet over de talloze personages, kun je aan de slag met de verschillende gamemodi. Op de vorige pagina hebben we het kort gehad over de verschillende kleuren voor de personages, en dit is van essentieel belang voor de gameplay van Fire Emblem Heroes.

  Tijdens een potje in een gamemodus moet je de personages in je team besturen en de vijanden elimineren. Als een van je Heroes in aanraking komt met de tegenstander kunnen ze elkaar aanvallen. De krachten van je Heroes worden gebaseerd op het level dat zij zijn, en je stijgt in level des te meer tegenstanders je hebt verslagen.

  Niet alleen de krachten van de karakters zijn van belang, maar ook de kleur die zij dus zijn. Er is sprake van een klassiek ‘steen-papier-schaar’ systeem: de rode personages delen meer schade uit aan de blauwe, maar zijn weer zwak tegen groene personages. De blauwe karakters zijn daarentegen weer sterk tegenover de groene. Er wordt gebruik gemaakt van een ‘combat-driehoek’, die je tijdens het spelen altijd rechtsonder in je scherm ziet.

  Fire Emblem Heroes is turn-based en dat houdt in dat jij eerst jouw personages mag bewegen, en daarna is de beurt aan de tegenstander. Als jij een van de tegenstanders aanvalt, gaan de personages met elkaar vechten en uiteindelijk kan er het volgende gebeuren: je karakter gaat dood, je vermoordt de tegenstander of geen van beide gaan dood. Als dat laatste het geval is, kun je de volgende ronde weer met dit karakter aanvallen.

  Je voltooit een level als alle tegenstanders zijn geëlimineerd, of als al jouw personages zijn vermoord. In dat geval verlies je het level en moet je het opnieuw proberen.

  Uitgebreide gamemodi

  In Fire Emblem Heroes ga je allereerst aan de slag met het verhaal van de game. Hierin ga je iedere keer verschillende levels langs om uiteindelijk steeds nieuwe delen van de Fire Emblem wereld te ontdekken. In totaal zijn er tientallen missies gratis te spelen, maar dat is niet het enige waar Fire Emblem Heroes om draait.

  Naast de hoofdmissies zijn er ook nog andere gamemodi zoals Special Maps en Training Tower. In Special Maps zijn er speciale evenementen die voor een korte tijd beschikbaar zijn. Als je zo’n map voltooit krijg je exclusieve content voor de game, zoals een nieuw personage. Training Tower is de plek om je personages te trainen, je moet meerdere levels voltooien en je krijgt extra ervaring als je deze uiteindelijk haalt.

  De bovenstaande gamemodi zijn enkel singleplayer, maar Fire Emblem Heroes beschikt ook over een multiplayer gamemodus. Dit heet ‘Arena Duels’ en hierin strijd je met jouw leger tegen legers van andere spelers. Dit gebeurt niet op hetzelfde moment, maar je krijgt de keuze uit verschillende tegenstanders en één van deze mag je dan aanvallen. Als jij meerdere gevechten weet te winnen, kun je natuurlijk veel beloningen ontvangen.

  Het werkt eigenlijk een beetje zoals in Super Mario Run. Je gebruikt een ‘Dueling Sword’ om een potje te starten en als je wint kom je hoger in de ranglijst, als je verliest zak je juist. Met de multiplayermodus is het de bedoeling dat je naast de singleplayer nog meerdere uren in de game kunt stoppen!

  Verzamelen, verzamelen, verzamelen

  Je bent wel even zoet met het verzamelen van alle characters in de game, maar daar blijft het niet bij. Tijdens het spelen van Fire Emblem Heroes kun je ook andere items als beloningen krijgen. Allereerst heb je natuurlijk de Orbs, deze kwamen al eerder aan bod bij het vrijspelen van personages, maar de Orbs hebben ook andere functies. Zo kun je jouw maximale aantal van personages uitbreiden (standaard staat dit op 200) en kun je jouw personages bij sommige modi opnieuw tot leven brengen.

  De Orbs kun je vrijspelen door quests te voltooien, maar je kunt ook Shards en Crystals als beloning krijgen. Deze gebruik je om jouw personage nog apart een level omhoog te laten gaan. Shards gebruik je tot level 19, daarna gebruik je crystals. Om deze shards en crystals te gebruiken moet je wel de juiste kleuren bij de juiste personages gebruiken, aangezien niet ieder crystal bij ieder personage is in te lossen.

  Daarnaast zijn er ook nog veel andere items om te behalen. Zo heb je stamina potions die je stamina weer snel opladen. Dit is belangrijk, want iedere keer als je een potje speelt gaat er een aantal stamina van je balk af, als je geen stamina meer hebt kun je niet meer spelen. Stamina wordt ook automatisch opgeladen, maar met de potions gaat dit natuurlijk in één keer.

  Ook kun je tijdens het spelen veren verzamelen die je kunt gebruiken om potentie in je karakter te vinden. Hierdoor wordt je personage nóg sterker. Tot slot heb je nog de Dueling Crest, die je het Dueling Sword geeft zodat je online kunt spelen en heb je nog de Light’s Blessing, die alle levens van je personages teruggeven. Alle items kun je terugvinden in je inventory.

  Dit is in een notendop alle informatie die je over Fire Emblem Heroes moet weten!

  Fire Emblem Heroes

  Verkijgbaar vanaf 2 february 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.