Filmposter analyse: 22 Jump Street

Article
woensdag, 25 juni 2014 om 16:33
xgn google image
Hij was altijd meer ‘de vriend van’, maar dat is niet langer het geval. Jonah Hill wordt als eerste genoemd op de poster van 22 Jump Street.
XGN is een rubriek rijker, namelijk Filmposter analyse. Hierin bekijken we elke week een filmposter, nemen we deze goed in ons op en schrijven we op wat we van de film verwachten. Vervolgens gaan we in de bioscoop bestuderen of die filmposter ons een goed beeld van de film gaf, of dat we toch voor de gek zijn gehouden. Het is immers een reclamemethode. Iedereen die de trailer van The Village heeft gezien en vervolgens naar de film ging, kan dat beamen.
De aftrap is voor 22 Jump Street. Nu weten we van deze film natuurlijk wel al het een en ander af. Het kan je niet zijn ontgaan dat er eerst een serie was die 21 Jump Street heette, en dat enkele jaren geleden een film verscheen met diezelfde naam. Daarin gingen Jonah Hill en Channing Tatum undercover op een school, wat zullen ze ditmaal doen?

Voor het zien van 22 Jump Street

Er valt veel op deze poster te zien. Ten eerste natuurlijk de slogan: “These undercover cops are going to party like it’s their job”. Dat lijkt me duidelijk, ze duiken niet de schoolbanken in ditmaal, maar gaan feesten. Het shirt van Hill wijst erop dat ze op Spring break gaan in Cancun of iets, want er staat Party On Puerto Mexico.
Het shirt van Tatum (dat er heel gephotoshopt uitziet) met Sun’s Out Guns Out plus de daaronder prijkende gun laat juist wat meer een gangster zien. Jonah heeft ook een gun, maar die is net even wat minder zichtbaar. Zou hij in deze film de comic relief zijn? Zullen er grappen worden gemaakt over zijn lichaam? Hij loopt immers niet in een wifebeater rond maar met een t shirt en daarover nog een blouse terwijl het zo te zien goed warm is. De zonnebrillen laten zien dat het met undercoverwerk te maken heeft, ze laten hun ogen (de spiegel van de ziel) niet zien.
Verder zien we op de achtergrond hossende kids, maar zijn die verder niet herkenbaar in beeld, waardoor het erop lijkt dat deze film weer erg om de twee heren draait. Veel kleur, overduidelijk een gekke comedy. Toch?
filmposter

Na het zien van de film

Zeker een gekke comedy. Deze poster liegt er niet om. Wat wel opvallend is, is dat de setting op deze poster erg laat in de film zit. Daarover zullen we niets verklappen verder, want eigenlijk moet je deze film zelf gaan bekijken. De humor is soms ietwat plat, maar wel spot on. Het is lekker puberaal en vooral de referenties naar andere films en de manier waarop ze zichzelf voortdurend te kakken zetten is fantastisch.
Je merkt heel duidelijk dat Hill en Tatum enorm veel chemie hebben en deze filmfranchise is daar een viering van. Meer dan dat is het ook niet hoor. Je hoeft geen diepgaande verhalen te verwachten. De film is puur een lolletje en een zeer vermakelijke film tot aan de aftiteling aan toe. De poster is dan ook zeer geslaagd. Het gevoel dat je krijgt als je naar die gasten op dat papier kijkt, is precies wat ze je geven gedurende deze twee uurtjes kijkplezier. Nog niet overtuigd, dan kun je altijd nog onze review van 22 Jump Street erop naslaan.
De regisseur van deze film, Phil Lord, was ook de man achter The Lego Movie, dus het zou vreemd zijn geweest als deze humor niet zou aansluiten bij het publiek. Dat heeft hij immers bij de Lego-film ook heel goed aangepakt. 'Everything is awesome!' Dat hij ook aan 21 Jump Street werkte, is ook een bepaalde garantie dat deze tweede film wederom een succes zal zijn.
Channing is momenteel hard bezig aan een andere film waar menig fan naar uitkijkt: Magic Mike XXL en veel later natuurlijk superheldenfilm Gambit. Hill doet het iets rustiger aan, hij heeft alleen nog True Story in zijn agenda staan voor dit jaar, plus How To Train Your Dragon 2. 2015 is nog leeg voor zover wij weten, maar wie weet scoort hij dankzij dit knappe staaltje grap en grolwerk in 22 Jump Street wel weer een nieuwe rol.