Top 10 Fallout 4 mods - de beste tot nu toe

Article
vrijdag, 27 mei 2016 om 15:27
xgn google image
Het loopt storm rondom Fallout 4. Vorige week is namelijk Far Harbor uitgekomen en vandaag wordt een nieuwe feature getoond. De Xbox One krijgt namelijk modificatie ondersteuning die vandaag wordt toegelicht. Daarom een herziene top 10 Fallout 4 mods die al te vinden zijn op de PC, maar die we ook op de consoles willen zien.
Mods zijn fantastisch en maken een originele game vaak nog onvergetelijker. In het geval van Fallout 4 op de PC zijn er al zo ongelofelijk veel aanpassingen uitgekomen om het leven in de Commonwealth iets draaglijker te maken, dat andere consoles hier zeker een graantje van mee mogen pikken. De eerdere favorieten zijn hierbij aangepast, want ook het nucleaire landschap heeft een update gekregen door de maanden heen. Bekijk daarom deze top 10 Fallout 4 mods!

10. Homemaker

Ongetwijfeld heb jij al uren gespendeerd in het bouwen van nederzettingen. Kan jij elk object opnoemen zonder erbij na te denken? Ben je uitgekeken op het assortiment, zelfs na Wasteland Workshop? Dan is de Homemaker mod iets voor jou!
Met de Homemaker modificatie gaat er een wereld voor je open om tot de nok toe vol te bouwen met alles wat je je maar kan voorstellen. Als je dit pakket in huis haalt, krijg je mawar liefst meer dan 1000 nieuwe objecten tot je beschikking. Van bunkers tot kassen en van wc's tot vuurtorens. Jouw eigen bruisende metropolis is dichterbij dan ooit.
De mod kan je via deze link bekijken en binnenhalen.
81749

9. WET (Water Enhancement Texture) mod

Een post-nucleaire oorlog is niet bepaald een positief gegeven voor het water dat door de Commonwealth stroomt. Het drinken ervan is niet bepaald aan te raden en ook de nodige mutanten zorgen ervoor dat je er maar beter uit de buurt kan blijven. Soms word je toch geforceerd om een duik in het diepe te nemen en de WET mod maakt dit net even wat leuker.
De WET mod is er speciaal om de game grafisch nog aantrekkelijker te maken. Het water in Fallout 4 wordt met deze mod nog mooier om te zien. Het water schittert en lijkt haast drinkbaar. Doe dat toch maar niet, want voor je het weet lig je onbeweeglijk langs de waterkant.
Deze mod is gemaakt door SparrowPrince. Je kunt de mod via de website van nexusmods downloaden.
81750 1

8. Enhanced Wasteland Preset

De handigste mod is Enhanced Wasteland Preset. Deze mod was een van de eerste mods die gemaakt werden voor Fallout 4, maar is nog steeds een van de meest gebruikte mods op dit moment. Wat deze mod allemaal brengt heeft vooral te maken met depth of field, vibrance en FXAA om ervoor te zorgen dat de wereld van Fallout 4 minder washed up eruit komt te zien. Deze mod is ontwikkeld door Razed.
Enhanced Wasteland Preset is een mod die vooral populair is op YouTube. Veel mensen die een Fallout 4 video hebben gemaakt, maken gebruik van deze mod. De versie van de mod staat inmiddels op 2.0, dus er is al flink wat veranderd ten opzichte van de eerste versie. Je downloadt de mod via nexusmods.
81751 4

7. Fallout 4 configuration tool

Voor de echte tweakers onder ons is daar de Fallout 4 configuration tool. Deze mod is een van de meest populaire mods en dat is meer dan terecht. Je kunt namelijk je field of view, je framerate en je muis settings aanpassen. Ook kun je de schaduwen en de kleur van de UI aanpassen en zelfs het introfilmpje aan het begin van de game automatisch overslaan.
Deze Fallout 4 configuration tool is gemaakt door Bilago. De mod is al ruim 160.000 keer gedownload en daarom behoort de mod tot de meest populaire mods van Fallout 4. Downloaden kan natuurlijk via nexusmods.
81752

6. Enhanced Blood Textures

Als Fallout 4 je nog niet bloederig genoeg is, gezien het feit dat je letterlijk hoofden van vijanden uit elkaar kan laten spatten, is er een mod die jouw bloeddorst kan stillen. De enhanced blood textures mod zorgt voor levensechte bloedspetters. Ook kun je kiezen om bloedspetters te creëren op je scherm met deze mod. Voor de echte bloeddorstige spelers is deze mod dan ook zeker geschikt.
De mod is ontwikkeld door dDefinder. Downloaden kan uiteraard via nexusmods.
81753

5. Creature Follower Esp Version

Met de Automatron DLC kan je natuurlijk al je eigen mechanische bondgenoten in elkaar zetten, maar deze mod gaat nog even een stap verder. Met de Creature Follower Esp Version mod kun je zelfs een companion kiezen die zonder de mod niet beschikbaar zijn. Wat dacht je van een Deathclaw of mutant hound als companion? Met deze mod kan het allemaal.
Deze mod is gemaakt door BOTLANNER met een shoutout naar DumdogsWorld. Je kunt de mod ook gebruiken in combinatie met de Diane Female Follower ESP mod, waardoor je zelfs 3 companions tegelijkertijd op sleeptouw kan meenemen. De mod is te downloaden via nexusmods.
81754

4. Value per weight indicator for container UI

Tijdens je tocht op The Wasteland moet je looten, erg veel looten. Het kan daarom zijn dat je al snel overbelast raakt en verplicht bepaalde items moet laten vallen. Maar welk items kun je het beste laten liggen en welke neem je mee? De Value per weight indicator for container UI mod helpt je hierbij.
Deze mod geeft je snel een overzicht van de waarde van spullen die in een container liggen opgeslagen. Zo weet je precies welk item het meeste waard is en welke je maar beter links kan laten liggen als je uit bent op flessendoppen verdienen. De mod is gemaakt door CyberShadow. De mod downloaden doe je via nexusmods.
81755 1

3. Season Project

Fallout 4 is een wereld van verandering. Toch lijkt er wel een ding stil te staan, de seizoenen. Het is altijd maar weer hetzelfde grauwe uitgestorven landschap waar je tegenaan kijkt. De Season Project mod brengt daar gelukkig verandering in.
De Seasons Project content is een van de beste Fallout 4 mods die er is. Je kan de gehele Commonwealth omtoveren tot een gemoedelijk sneeuw landschap of een tropisch paradijs. Je krijgt namelijk beschikking over het instellen van vier verschillende seizoenen, die natuurlijk de kenmerken van onze jaargetijden kennen. Deze mod is te downloaden via Nexusmods.
81756

2. Unlimited Settlement Objects

Zonder mods is er in Fallout 4 een maximum aantal objecten wat je in je settlements kan plaatsen. Met de Unlimited Settlement Objects mod kun je echter het limiet opschroeven tot onbeperkt. The sky is the limit, in dat geval. Als je deze mod inschakelt kun je dus je settlements zo groot maken als je zelf wil.
Met de mod kun je je fantasie volledig op de vrije loop laten. Deze handige mod is gemaakt door Spyder638. Net als de voorgaande mods is deze ook te downloaden op nexusmods. Omdat de mod zo verdraaid handig is en meer toevoegt dan alleen wat grafische aanpassingen, verdient de mod de tweede plaats in deze top 10.
81757

1. More where that came from

De beste mod is er niet eentje die je kan zien, maar een die je kan horen. Door de Fallout games heen staat de muziek centraal als trouwe medereiziger. De oude maar vooral catchy liedjes spelen een grote rol als het om de sfeer van de Fallout games gaat. Toch kan je na een tien uur aan gameplay alle nummers wel meezingen en blijken de liedjes enigszins repetitief te worden, maar daar komt met deze mod verandering in.
De "More where that came from"-mod zorgt ervoor dat de muziekplaylist een iets grotere proporie krijgt. Maar liefst 111 stijlvolle liedjes worden toegevoegd, die je mee op reis nemen naar de vroegere tijd. Bing Cosby, Louis Armstrong en zelfs Billie Holiday komen voorbij. Als dat niet een goede mod als smaakmaker is, dan weten wij het ook niet meer!
Om het optimale uit de game te halen moet je deze Fallout 4 mods dus echt geprobeerd hebben. Hopelijk komen ze daarbij ook uit op de andere consoles!