ESL Benelux Championship sfeerverslag - De wereld van eSports

  De wereld van eSports, simpel gezegd: competitief gamen, blijft groeien. Waar het voorheen gaming niche was, dat alleen een bepaald type gamer trok, is het tegenwoordig een enorme industrie met grote toernooien, veel bezoekers en grote prijzenpotten. Wij waren bij het ESL Benelux Championship, het eSports toernooi van de Benelux. Lees en bekijk hier ons ESL Benelux Championship sfeerverslag!

  Op twee verschillende dagen werden de finales van drie competities gespeeld. Er werd meegedaan in drie verschillende games: League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive en Hearthstone. Professionele eSports teams en eSporters kwamen in de Amsterdam ArenA samen om zichzelf te bewijzen en te strijden voor de titel van beste spelers in de Benelux.

  De ESL Benelux Championship Winter Season is het tweede seizoen van de ESL Benelux championship. Hiervoor was namelijk ook nog de Summer Season. De finales hiervan werden dit jaar in juli gespeeld en werden gewonnen door Hearthstone speler maDe, het League of Legends team Lachende Gerdas en het Counter-Strike team LowLandLions.

  De ESL Benelux Championship in de Amsterdam ArenA

  Op de eerste dag waren de Counter-Strike: Global Offensive finales. De dag daarop, waar wij naartoe gingen, de League of Legends en Hearthstone finales. Wil je een korte samenvatting van beide dagen? Bekijk dan de video bovenaan de pagina, waar we de toernooien kort met je doornemen.

  In de Amsterdam ArenA zijn, in een kleine zaal op de vijfde verdieping, de ESL Benelux Championship finales te vinden. Het donkere zaaltje in de Amsterdam ArenA vult zich al aardig snel met bezoekers voor de eerste League of Legends wedstrijd van de dag: mCon Logitech G tegen Team GameGear.

  Voorin de zaal bevindt zich op het podium met daarop het tiental computers waarop de wedstrijden gespeeld worden. Via een grote projectie kan het publiek precies volgen wat er in de game allemaal gebeurt. Af en toe is er applaus of gejoel te horen vanuit het publiek wanneer er iets spectaculairs in de game gebeurt. Er wordt compleet meegeleefd met de game en de spelers.

  Overslaande stemmen

  Helemaal rechts in de zaal zit drie man gebogen over twee laptops. Dit zijn de casters. In het Engels becommentariëren zij wat er gebeurt in de game voor de mensen in de zaal, en de mensen die via Twitch.tv meekijken. Evenals bij het publiek is soms duidelijk te merken dat ook zij zich compleet meeleven in de game. Zo wordt het soms net iets te spannend en slaan de stemmen van de commentatoren bijna over.

  Na de 2-0 winst van Team GameGear is het de beurt aan twee Hearthstone spelers. Voormalig kampioen maDe en lb_dutchboy nemen allebei plaats aan de uiterste zijde van het podium. Uiteindelijk weet lb_dutchboy te winnen van de voormalig kampioen met 3-1, en heeft zo een plek in de finale bemachtigd. Of hij deze heeft weten te winnen, kan je zien in de video bovenaan de pagina.

  Voor de ESL Benelux Championship Winter Season finales hebben wij ook nog de kans gehad om te praten met Bram ''Morsu'' Knol van het League of Legends team Lachende Gerdas, en Kaj ''Kajsk1ng'' van Staalduinen van het Counter-Strike team LowLandLions. Lees het in ons Morsu en Kajsk1ng interview!

  Hearthstone: The League of Explorers

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.