Emmy Awards 2015 hoogtepunten - Lees hier wat je gemist hebt!

Article
maandag, 21 september 2015 om 11:57
xgn google image
De 67e editie van de Primetime Emmy Awards vond gisteravond plaats in Hollywood. Tijdens deze editie kwam HBO als grote winnaar uit de bus met 43 Emmy Awards, maar er gebeurden ook een hoop andere dingen. Lees hier de 5 Emmy Awards 2015 hoogtepunten!

5. Amy Schumer bedankt visagiste

Amy Schumer heeft gisteravond haar eerste Emmy Award gewonnen, namelijk de Emmy voor ''beste variety sketch serie' met haar rol in de Comedy Central serie Inside Amy Schumer.
Terwijl ze haar Emmy in ontvangst nam was Schumer in tranen. In haar speech nam ze de tijd om een belangrijk persoon te bedanken: haar visagiste.

4. Staande ovatie voor accountants Ernst & Young

James Corden kreeg het tijdens de Emmy Awards voor elkaar om het publiek een staande ovatie te laten geven voor de accountants van Ernst & Young. Deze mannen stonden op het podium, en na wat aandringen van Corden werd de zaal zozeer meegesleept dat er een staande ovatie volgde.
Corden herkende de accountants en was zo onder de indruk dat hij vond dat deze mannen ook applaus verdienden. Het publiek deed maar al te graag mee, wat leidde tot de staande ovatie. Daarna nam hij ook nog even een selfie met de accountants.

3. Adam Samberg doet sketch over bingen

Adam Samberg was dit jaar de host van de 2015 Emmy Awards. Samberg, bekend van Brooklyn Nine-Nine, opende de Emmy Awards met een muzikaal tribuut aan het binge-kijken van alle tv-shows die dit jaar genomineerd zijn.
In de openingsscène van dit tribuut bevond Samberg zich met vrienden rond de tafel. Hij gaf toe dat hij niet veel van deze series heeft gezien, en er werd gediscussieerd dat hij zich het beste kan voorbereiden door elke serie te kijken. Dus besloot hij dat te doen. Zoveel televisieseries, en zo weinig tijd, zingt hij.
Hij sluit zichzelf een jaar op in een tv-viewing bunker waar hij elke serie kijkt, en uiteindelijk als een soort holbewoner uit tevoorschijn komt. Benieuwd? Bekijk de video bovenaan dit artikel!

2. Viola Davis eerste gekleurde winnares 'beste actrice in een drama'

Viola Davis is de eerste gekleurde vrouw die een Emmy in ontvangst mocht nemen voor de categorie 'beste actrice in een drama'. Tijdens de Emmy Awards 2015 bracht zij een motiverende speech, die ze opende met een quote van Harriet Tubman:
Daarna ging Davis verder in haar eigen woorden: "Het enige wat gekleurde vrouwen van andere mensen onderscheidt, zijn kansen. Je kan simpelweg geen Emmy's winnen voor rollen die er niet zijn".

1. Eindelijk Emmy voor Jon Hamm

Hij heeft er een tijd op moeten wachten, maar Jon Hamm mocht eindelijk een Emmy in ontvangst nemen. Na 16 nominaties, waaronder 8 voor zijn rol als Don Draper in de serie Mad Men, heeft hij gisteravond een Emmy gewonnen voor deze rol.
Hamm reageerde hierop vol ongeloof, en dacht dat er een vergissing gemaakt was. Andere acteurs die genomineerd waren voor deze categorie waren namelijk onder andere Kevin Spacey (House of Cards) en Bob Odenkirk (Better Call Saul). Hamm kroop het podium op om zijn Emmy in ontvangst te nemen, met de volgende woorden:

Populair Nieuws