Dutch Comic Con 2016 Zondag Sfeerverslag - Een paradijs voor geeks

Article
dinsdag, 29 maart 2016 om 10:25
xgn google image
Ook op de Dutch Comic Con 2016 Zondag was XGN weer van de partij op de Jaarbeurs in Utrecht. We dompelden onszelf nogmaals onder in een festijn vol comics, manga/anime, games en nog veel meer. Lees er alles over in ons sfeerverslag van de tweede dag van Dutch Comic Con 2016!
We waren er op zaterdag natuurlijk al bij, maar ook op zondag keken we nog even rond op de tweede editie van Dutch Comic Con. Een waar geek-festijn dat voor bijna iedereen wel iets tofs te bieden heeft. Of je nou meer van comics, manga, films of series houdt, de kans is groot dat er iets leuks voor je te zien is!
Dutch Comic Con 2016 Zondag

Vette Cosplay

En dat er veel te zien is op Dutch Comic Con wordt al direct duidelijk wanneer je aankomt bij de Jaarbeurs. Hier word je namelijk verwelkomd door een voltallig leger aan cosplayers. Naast de vele Deadpools en Harley Quinns zijn er ook een hoop game-gerelateerde cosplays aanwezig.
Zo zien we bijvoorbeeld al snel een grofweg twee meter lange, doodenge Pyramidhead uit Silent Hill staan, samen met één van de al net zo weerzinwekkende zusters uit dezelfde game. Maar sommige cosplayers zoeken ook op andere plekken inspiratie, want er is ook iemand verkleed als Chatman van de oude Hi-reclame. Origineel als je het ons vraagt!
Dutch Comic Con 2016 Zondag

Overal merchandise!

Niet alleen op het gebied van cosplay is er veel te zien, want ook de markt heeft enorm veel te bieden. Deze is dit jaar namelijk nog veel groter dan tijdens de vorige editie en bijna iedere grote webshop op het gebied van popcultuur lijkt dit jaar een stand te hebben. Stripboeken, oude actiefiguren, standbeeldjes en retro-games in overvloed!
We weten soms bijna niet meer waar we moeten kijken, omdat het aanbod gewoonweg te groot is. Hierdoor is het enorm leuk om zelfs met een klein bedrag op zak de kraampjes af te struinen, omdat er zo veel toffe producten te koop zijn.
Dutch Comic Con 2016 Zondag

Beroemdheden, klassieke voertuigen en meer

Mocht je nou wel een groot bedrag op zak hebben, dan kun je er ook nog voor kiezen om een ontmoeting met één van je helden te regelen! Heb je bijvoorbeeld al een keer op de foto willen gaan met Billy Dee Williams (Lando Calrissian uit Star Wars) of met Eugene Simon (Lancel Lannister uit Game of Thrones)? Op Dutch Comic Con 2016 is het mogelijk!
Lijkt het je nou juist toffer om een keer in een echte Batmobile te zitten en hier een foto van te laten maken? Ook dat kan op Dutch Comic Con 2016. Je krijgt hier zelfs nog een officieel certificaat bij. Ook andere herkenbare voertuigen zoals de speeder van Rey (Star Wars: The Force Awakens) en de Ecto-1 uit Ghostbusters zijn in hun volle glorie te aanschouwen.
Dutch Comic Con 2016 Zondag

Dutch Comic Con 2016 Zondag Sfeerverslag - Voor ieder wat wils

Of je nou naar authentieke auto's wilt kijken, rond wilt snuffelen op de enorme markt of gewoon de veelzijdige cosplays wilt aanschouwen, voor iedereen is er wel wat te beleven op Dutch Comic Con. Dit jaar pakte de organisatie nog groter uit dan tijdens de eerste editie, maar het werd er daardoor niet ongezelliger op.
Integendeel zelfs, er heerste een enorm gemoedelijke sfeer in de Jaarbeurs Utrecht. Popcultuur-fans kunnen hier terecht voor een overweldigende hoeveelheid aan geek stuff. Dutch Comic Con heeft zichzelf overtroffen en wij kunnen nu al niet wachten op Dutch Comic Con 2017!
Kun je ook niet wachten tot Dutch Comic Con 2017? Breng dan ook een bezoekje aan Amsterdam Comic Con!