Doe Mee: Heeft een gehypte game je ooit teleurgesteld?

Article
zaterdag, 28 mei 2011 om 14:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? De winnaar van vorige week is bekend en uiteraard hebben we weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht!
Vorige week vroegen we of jullie wel eens meedoen aan bèta's. Uit de antwoorden blijkt dat de meesten onder jullie zich sowieso inschrijven wanneer er een bèta van je favoriete games verschijnt. Jammer genoeg hebben sommigen onder jullie op deze wijze nog nooit een code in de mail gehad. Weer anderen hebben totaal geen interesse in bèta's en wachten liever tot het spel in kwestie in de rekken verschijnt. Er waren ook verrassend veel mensen die niet weten wat een bèta is. Onderaan dit bericht vind je een uitgebreide uitleg terug. Sync is geen liefhebber van bèta's maar hij weet wel precies wat een goede bèta inhoud. Hij is onze winnaar van vorige week dankzij de volgende gevleugelde woorden:
De game-industrie is een levend organisme waar elke dag ongelooflijk veel geld wordt uitgewisseld. Elk jaar stoppen uitgevers enorm veel geld in een reclamecampagne om zo hun game aan de buitenwereld te tonen. In sommige gevallen is een game voor de release zo goed gekend en gewild dankzij reclame en trailers, dat we kunnen spreken van een hype. Maar zoals iedereen vast wel weet, is een gehypte game niet altijd een topper. Onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Heeft een gehypte game je ooit teleurgesteld?
Call of Duty 3 moet mijn grootste teleurstelling ooit geweest zijn. De eerste game die ik kocht voor de Xbox 360 was namelijk Call of Duty 2 en die multiplayer heb ik schandalig veel gespeeld. Volgens alle nieuwsberichten en reclames zou het derde deel nog beter worden met grotere maps en meer wapens. Op de dag van release stond ik dan ook in de winkel maar toen ik thuiskwam kreeg ik één grote teleurstelling voorgeschoteld. De singleplayer was geweldig maar het onderdeel waar ik het meeste aandacht aan besteed, de multiplayer, was slecht. De voertuigen voegden niets toe en waren gewoon irritant en de maps waren totaal niet geïnspireerd. Dus ik ben gewoon Call of Duty 2 blijven spelen tot de eerste Modern Warfare verscheen.
Velen onder jullie wisten vorige week niet goed wat een bèta precies is en daarom geven we nu even een beknopte uitleg. De meeste games worden ontwikkeld in drie fases, alfa, bèta en de afgewerkte versie. Alfa is de basis van een game die nog veel fouten bevat en elementen mist. De bèta is de volgende stap, die al een duidelijker beeld geeft van wat de game gaat zijn wanneer het in de rekken ligt. Toch heeft een bèta vaak nog vele bugs en glitches die soms moeilijk te vinden zijn. Precies daarom worden er van sommige games bèta-versies uitgebracht. Zodoende kunnen gamers alle fouten melden aan de ontwikkelaar zodat deze precies weet welke dingen er nog aangepast moeten worden. Als bepaalde gameplay elementen niet in de smaak vallen, worden deze ook vaak nog aangepast. Zodoende krijg je een betere game bij de release.