Dit is wat je moet weten over The Eternals!

Article
zondag, 24 mei 2020 om 9:00
mv5bmjm3nti1n2etyjvimy00nzuwlwflmzqtn2i5mtk1mdq2mjy5xkeyxkfqcgdeqxvyndqxnjcxnq at at v1 sy1000 sx1250 alf1589352782
Er staan ons in de toekomst genoeg Marvel films te wachten. Helaas zullen we iets langer op veel van deze titels moeten wachten vanwege de coronacrisis, maar er zijn genoeg bijzondere films om naar uit te kijken. The Eternals is hier een van. Dit is alles wat we weten over The Eternals.

Het nieuwste Marvel team

Van films die gebaseerd zijn op comic books zijn we inmiddels heel wat superhelden teams gewend, van the X-Men tot de Fantastic Four. In de Marvel Cinematic Universe hebben we momenteel The Avengers en The Guardians of The Galaxy, maar in 2021 zal er een gloednieuw team van superhelden bijkomen. Dit nieuwe team bestaat uit een aantal onsterfelijke mensen uit de ruimte, genaamd The Eternals. Oorspronkelijk zou The Eternals al op 6 november in de bioscoop te zien zijn, maar door de coronacrisis is de film, net als veel andere Marvel films, naar een andere datum verschoven. We zullen nu moeten wachten tot 21 februari 2021 om de intergalactische helden in de bioscoop te zien.
Na het spektakel van Endgame is het vast lastig om je voor te stellen dat er een nieuwe Marvel film is die het nog grootser aan zal pakken. Toch zal dit bij The Eternals waarschijnlijk gebeuren! Niet alleen bestaat het team uit een groep onsterfelijke wezens met ontzettend sterke krachten, ook de schurken zullen een gigantische bedreiging vormen. Daarnaast heeft Kevin Feige, de president van Marvel Studios, al vaker beloofd dat we ontzettend gave verhalen uit de ruimte kunnen verwachten. The Eternals is geregisseerd door Chloé Zhao en heeft een sterrencast, waaronder Angelina Jolie en Richard Madden.

Het verhaal

The Eternals is gebaseerd op de gelijknamige comic-reeks die in 1976 door Jack Kirby werd gecreëerd. The Eternals zijn een ras van krachtige, onsterfelijke wezens die gecreëerd zijn door de Celestials. In de MCU hebben we al eerder wat van de Celestials gezien, namelijk in The Guardians of the Galaxy. De rivalen waar de Eternals het meeste tegen op nemen zijn The Deviants. Dit is een soortgelijke groep met dezelfde krachten, alleen staan The Deviants voor verwoesting waar The Eternals wezens in de ruimte en op aarde beschermen.
Momenteel weten we nog niet wat het plot van de aankomende Eternals film zal worden. Toch kunnen we uit de synopsis die een tijd geleden is uitgegeven wel een aantal dingen halen. Zo wordt het duidelijk dat The Eternals meer dan 7000 jaar in het geheim op aarde leven. Ook kunnen we The Deviants zeker in de film verwachten. Net als in de comics, zal deze groep waarschijnlijk de grootste bedreiging voor The Eternals vormen. The Deviants zullen er juist voor zorgen dat The Eternals weer samen zullen komen als een team om de wereld te redden.
mv5bmwy2zwy4zdqtyjblyi00zjgwltk3zgitmwrhyzm4owjkngjjxkeyxkfqcgdeqxvymtexndq2mti at v1 sy1000 sx1500 alf1589873001

Sterrencast

De afgelopen editie van San Diego Comic Con was een ontzettend belangrijke editie voor Marvel. Hier kondigde Kevin Feige bijna alle nieuwe Marvel films en series aan die we binnenkort kunnen verwachten. Ook nam hij de tijd om het te hebben over The Eternals. Hierbij nodigde hij ook een groot deel van de cast uit op het podium. De cast van The Eternals zit gevuld met veel bekende en geliefde acteurs. Zo zal niemand minder dan Angelina Jolie een van de hoofdrollen spelen. Jolie speelt de rol van Thena, een van de sterkste Eternals. Ze heeft veel kracht, snelheid en een ongelofelijk uithoudingsvermogen.
Ook zullen we zeker een aantal bekende Game of Thrones-gezichten herkennen. Kit Harrington, ofwel Jon Snow, en Richard Madden, ook bekend als Robb Stark, zullen allebei in The Eternals spelen. Alleen speelt Madden hier een Eternal en Harrington een mens. Richard Madden neemt een belangrijke rol op zich. Hij speelt Ikaris, de leider van The Eternals. Er gaan geruchten rond dat Kit Harrington een held genaamd Black Knight zal spelen, maar dit is niet bevestigd. Wat we wel weten, is dat hij de menselijke partner zal zijn van een van de Eternals.

LHBTQ superhelden

Momenteel hebben we in de MCU nog niet veel personages gezien die tot de LHBTQ-community behoren. Wel zou het bevestigd zijn dat Thor: Ragnarok personage Valkyrie, gespeeld door Tessa Thompson, openlijk biseksueel zou zijn. Toch is er van andere personages niks bevestigd. Volgens Kevin Feige zullen hier na The Eternals veranderingen in komen. Een van de hoofdpersonages van de film zou namelijk homoseksueel zijn. In een interview met Logo, heeft Eternals-acteur Haaz Sleiman onthuld dat zijn personage getrouwd zou zijn met Phastos, een ander lid van The Eternals. Dit zou betekenen dat zij het eerste queer-koppel in de Marvel Cinematic Universe zullen zijn.