Dishonored 2 story en recap deel 1 - Het verhaal van de franchise

Article
vrijdag, 23 september 2016 om 14:21
xgn google image
Dit jaar keert de Dishonored franchise terug met een nieuw deel om mee te schitteren. Het verhaal gaat verder waar de vorige ophield en knoopt de losse eindjes aan elkaar vast. Om je voor te bereiden op deze mysterieuze reis, kun je je hier opnieuw inlezen met behulp van de Dishonored 2 story en recap.
De Dishonored franchise is er één die duistere geheimen biedt en je kennis laat maken met verboden praktijken. De serie wordt gekenmerkt door zijn vrijheid voor verschillende speelstijlen en de collectie aan bovennatuurlijke krachten. De eerste Dishonored draagt niet zonder reden de titel game of the year met zich mee. Om je geheugen op te frissen waar de serie begon en hoe deze verder gaat, kan je hier zowel de recap als het verhaal van het nieuwe deel doornemen.

Dishonored recap

In de eerste Dishonored game maak je kennis met Corvo Attano, een beschermer van de machtige keizerin der eilanden, Jessamine Kaldwin. Alles gaat goed totdat deze vooraanstaande heerseres in koele bloede wordt omgelegd en de dochter van de vorstin gekidnapt wordt. Corvo krijgt hiervan de schuld nadat hij is vastgebonden door de sluipmoordenaars van Daud en door Lord Regent wordt gevonden, de meester der spionnen. Regent blijkt niet de persoon te zijn die strijdt voor gerechtigheid en grijpt gelijk de heerschappij van Dunwall en daarmee het rijk.
Corvo laat het hier niet bij zitten en is vastberaden om zijn onschuld te bewijzen en zijn naam te zuiveren. Zijn tocht naar verlossing is lang en kost menig bloedvergieten, waarbij niet veel corrupte personen in Dunwall worden gespaard. Beetje bij beetje ontrafelt hij de duistere geheimen en schimmige complotten die de misplaatste machtsgreep ondersteunen.
Allereerst maakt Corvo kennis met de loyalisten die streven naar het omver gooien van de huidige politieke situatie. Zij steunen de rechtsdoener dan ook in al zijn doen en laten, in de hoop dat Dunwall weer de idyllische plaats wordt die het voorheen is geweest. Toch is dit niet de enige bondgenoot die Corvo maakt, want hij krijgt ook bezoek van The Outsider, een bovennatuurlijk figuur die door verschillende dimensies reist. Met hulp van dit figuur breekt een zonnestraal van hoop door de met smog bevuilde lucht.
Dishonored 2 story deel 1 Dunwall
Corvo komt namelijk tot de ontdekking dat Emily in een bordeel vastgehouden wordt, wat niet echt een schappelijke locatie lijkt voor zo’n jonge griet. Het kind van adel wordt dan ook snel bevrijd, in bescherming genomen en tevens opgevoed om de nieuwe keizerin te worden als het corrupte regime ten val gebracht is. Ondertussen wordt niets en niemand gespaard en weet Corvo prima zijn mannetje te staan.
Als vliegen worden de kwaadaardige sleutelpersonen uit de weg geruimd. Onder andere de financiële geldschieter van Lord Regent als ook de vernuftige wetenschapper zijn primaire doelwitten die het leven in Dunwall een stuk draaglijker maken als ze van de aardbodem verdwenen zijn. Vanuit een onverwachte hoek voegen de loyalisten zich ook bij het lijstje van vijanden, aangezien zij Emily willen gebruiken om zelf te regeren. Helaas voor deze verraders zit er toch nog een goudeerlijke aanhanger, Samuel, tussen die Corvo wel het leven gunt en hem daarom redt, maar ook dit verloopt niet geheel volgens plan.
In Dishonored zit Corvo constant in de problemen door in gevangenschap van de vijanden terecht te komen. Toch betekent dit, dat de op wraak beluste moordenaar alleen maar dichter naar zijn doel gebracht wordt door hem in het hol van de leeuw op de sluiten. Uiteindelijk kost dit dan ook het leven van Daud en sluipmoordenaars door een grove miscalculatie. Tijd voor Corvo om de loyalisten een koekje van eigen deeg te geven!
Dishonored 2 story deel 1 loyalists
Al snel blijkt dat de handlangers van Lord Regent het kliekje aan valse vrijheidsstrijders flink uitgedund heeft. Toch kan Corvo er, tegen beter weten in, nog een aantal redden door bij de meester der spionnen hemzelf op bezoek te gaan. De heerschappij van Lord Regent komt daarmee aan een einde en Emily en de overige loyalisten worden gered. Althans, als je dat gekozen hebt als einde.
Één van de solide aspecten van de Dishonored verhaallijn, is dat het einde bepaald wordt door de keuzes en de bereidheid om Dunwall een beetje op te knappen. Vermoordde je tijdens het spelen een hoop mensen, dan waren er meer rattenplagen en ging de stad er flink op achteruit. Wilde je de boel zo netjes mogelijk houden, dan werd de orde zelfs nog harder gehandhaafd. Keuzes als deze bepaalden wat je als grande finale voorgeschoteld kreeg.
Zo is er de mogelijkheid dat Emily een koelbloedige heerseres wordt met Corvo aan haar zijde om opstandelingen neer te slaan. Bovendien bestaat er ook de kans dat er een voorspoedige heerschappij ontstaat onder haar macht. Wat je uitkomst ook blijkt, de Dishonored 2 story slaat met het begin zijn eigen weg in!
98320

Dishonored 2 story

Het kan je onderhand niet ontgaan zijn, maar in Dishonored 2 krijg je opnieuw Corvo onder de knoppen. Ditmaal staat hij er niet alleen voor, want Emily vecht aan zijn zijde. Dat is ook wel niet zo vreemd, want nu ook zij heeft nu de nodige problemen ondervonden die niet zonder slag of stoot verholpen kunnen worden.
De Dishonored 2 story speelt zich maar liefst 15 jaar af nadat Lord Regent met de grond gelijk gemaakt werd. Emily heeft de macht gegrepen als nieuwe keizerin van het rijk, maar ook zij krijgt het niet voor elkaar om eeuwig te regeren. De vorstin wordt namelijk van haar troon gestoten door een machtige nieuwe vijand. De jarenlange sluipmoordenaar training van Corvo is dus niet voor niks geweest!
Het walvis oogstende Dunwall is in de Dishonored 2 story verruild voor het mechanische Karnaca. Deze plaats legt, als de trailers geloofd mogen worden, meer de focus op elektriciteit en machines die het volk in gareel houden. Tevens is Karnaca de geboorteplaats van Corvo, waardoor je waarschijnlijk ook meer komt te weten over zijn afkomst.
De Dishonored 2 story blijft grotendeels nog in nevelen gehuld, maar het mag duidelijk zijn dat er weer een partij machtige vijanden verslagen moeten worden om het lot van het rijk voor eens en altijd vast te stellen. Naast Corvo en Emily weet ook de macht van de bovennatuurlijke Outsider opnieuw zijn weg naar de game te vinden. De havenstad Karnaca ligt vanaf 11 november aan jouw voeten om ontdekt te worden. Dan komt namelijk Dishonored 2 uit voor de Xbox One, PS4 en PC.
Benieuwd naar hoe Dishonored 2 eruit ziet? Lees dan ook de preview van de game!

Populair Nieuws