Deze Zelda-amiibo helpen je in Tears of the Kingdom

Article
woensdag, 26 april 2023 om 15:00
2023 03 22 zelda tears of the kingdom 1f1681991073
Over minder dan een maand is het dan eindelijk tijd voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Toch zijn er al meerdere manieren om je voor te bereiden op de game. Eén daarvan is door de juiste amiibo in huis te halen die exclusieve features vrijspelen in de nieuwe Zelda-game.
Nintendo timmert al menig jaar aan de weg met de ontwikkeling van amiibo. De toffe beeldjes hebben dan ook flink wat functionaliteiten in games, waaronder de aankomende titel The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. In de nieuwe titel van Nintendo kun je namelijk speciale cosmetische voorwerpen vrijspelen die je avontuur in Hyrule een stukje unieker maken. Anderzijds word je verblijd met handige materialen of wapens.
Tijd om de amiibo uit te lichten waarmee je speciale cosmetische voorwerpen kunt verdienen, namelijk een speciale stof voor Links zweefzeil. Mocht je de amiibo hebben, kun je ze bij de release van Tears of the Kingdom op 12 mei gelijk gebruiken. Wie ze nog niet heeft, kan ze altijd nog halen en daar helpen we je graag een handje bij.

8-Bit Link (The Legend of Zelda)

We trappen af met de Minecraft-achtige Link amiibo. Het betreft de 8-Bit Link amiibo die speciaal werd uitgegeven wegens het 30-jarig jubileum van de bekende Nintendo-reeks. Welk patroon voor je zweefzeil je vrijspeelt bij het gebruik van deze amiibo is nog geheim.

Link (The Legend of Zelda: Link’s Awakening)

Wie de chronologische tijdlijn van de Zelda-games erbij pakt en naar de remakes kijkt die over de jaren zijn verschenen, weet dat The Legend of Zelda: Link’s Awakening de volgende game is die van een amiibo voorzien is. Deze kan dan ook een zweefzeil vrijspelen, maar welk patroon deze krijgt is nog niet bekend.

Link (The Legend of Zelda: Ocarina of Time: Ocarina of Time)

Ook voor Link-amiibo van The Legend of Zelda: Ocarina of Time is nog niet bekend welk patroon je vrijspeelt voor de glider die ontelbare keren tevoorschijn zal toveren in je avontuur in Tears of the Kingdom. Toch zal het ons niet verbazen als deze op één of andere manier refereert aan de bekende Ocarina. De tijd zal het ons leren.
zelda majoras mask tears of the kingdom amiibo

Link (The Legend of Zelda: Majora’s Mask)

Dan zijn we aangekomen bij de eerste amiibo waarvan we wel weten hoe de speciale in-game stof van het zweefzeil eruit komt te zien. Het betreft het patroon dat vrijgespeeld wordt via de Link-amiibo van Majora’s Mask. Deze zorgt er namelijk voor dat je het bekende masker afgebeeld krijgt op de glider.

Link/Zelda (The Legend of Zelda: The Wind Waker)

Ook van GameCube-klassieker The Wind Waker is een speciale amiibo van Link. De jonge versie van het personage dirigeert zich een ongeluk met de houding die hij aanneemt, maar of dat herkenbaar te zien wordt in Tears of the Kingdom is nog maar de vraag. Ook van deze amiibo is het speciale patroon namelijk nog niet onthuld. Anderzijds kun je ook de Zelda-amiibo van The Wind Waker gebruiken voor dit patroon.

Wolf-Link/Link (The Legend of Zelda: Twilight Princess)

Fans van Twilight Princess moeten eveneens nog even geduld hebben. Ook van deze GameCube-game is het speciale patroon van het zweefzeil nog niet bekendgemaakt. Wel zijn er verschillende amiibo compatibel voor de beloning van deze game. De Wolf-Link-amiibo werkt namelijk ook.
zelda skyward sword tears of the kingdom amiibof1681990724
zelda breath of the wild link tears of the kingdom amiibof1681990728

Link/Zelda & Loftwing (The Legend of Zelda: Skyward Sword)

Hoewel The Legend of Zelda: Skyward Sword niet één van de meest geliefde titels is uit de reeks, kan niet ontkend worden dat het patroon dat Nintendo in Tears of the Kingdom heeft gestopt ter ere van de 2011-game prachtig is. Wie dit patroon wil vrijspelen voor zijn zweefzeil heeft dan ook meerdere opties om deze vrij te spelen.

Link/Zelda/Champions/Guardian/Bokoblin (The Legend of Zelda: Breath of the Wild)

Als laatste zijn er ook nog de amiibo uit de Breath of the Wild-lijn. Hiervan zijn tal van verschillende amiibo te vinden die allemaal ondersteund worden om een patroon vrij te spelen. Het betreft een patroon geïnspireerd op de achterkant van de Hylian Hood staat.
zelda link tears of the kingdom amiibof1681990732

Link/Zelda/Sheik/Ganondorf/Young Link/Toon Link (Super Smash Bros-serie)

Eén van de amiibo-reeksen die tal van edities kent, is natuurlijk de Super Smash Bros-lijn. De collectie van amiibo die te maken hebben met The Legend of Zelda worden allemaal ondersteund om een zweefzeil mee vrij te spelen, maar wederom is het nog onduidelijk welk patroon je hiermee krijgt.

Link (The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom)

Als laatste is er nog de nieuwe amiibo die wordt uitgegeven. Het betreft de Link-amiibo van Tears of the Kingdom zelf. Van deze is zeker dat je er een speciaal patroon mee vrijspeelt, namelijk het patroon dat de Master Sword breed uitlicht.

Populair Nieuws