Deze PC games uit 2024 mag je niet missen

Article
woensdag, 19 juni 2024 om 13:00
the horizon forbidden west s robots use things that weren t feasible in the first gamef1644852193
Elk jaar komen er gigantisch veel games uit op PC. Maar wat zijn dit jaar de toppers? Wij zetten de beste PC games van 2024 tot nu toe voor je op een rijtje.

Horizon Forbidden West

De laatste jaren is Sony druk bezig geweest om PlayStation-exclusives te porten naar PC. Dat is allemaal begonnen met Horizon Zero Dawn en dit jaar is ook eindelijk de sequel beschikbaar gemaakt op PC.
Waar Zero Dawn op lancering alleen nog niet perfect was qua performance, is dat geen probleem geweest met Horizon Forbidden West. De Nederlandse studio Nixxes Software is namelijk verantwoordelijk geweest voor de port en de ontwikkelaar heeft zich ontpopt als heer en meester als het aankomt op PC-ports.
Niet alleen draait de game fantastisch op het nieuwe platform, je kan ook nog eens genieten van een geweldig avontuur. De open wereld ziet er prachtig uit, het verhaal is meesterlijk en het wordt gedragen door een uitstekende cast. Heb je de game van Guerrilla nog niet gespeeld, dan is dat nu het ideale moment om alsnog te doen.

Hades 2

Er komen veel games uit op PC in een Early Access-staat, maar dat ‘label’ kan flink verschillen. In sommige gevallen gaat het bijvoorbeeld alleen om het eerste level dat speelbaar is, terwijl je in andere gevallen al met een bijna compleet avontuur aan de slag kan. En Hades 2 valt in dat tweede kamp.
Het eerste deel was al een grote hit en één van de grootste verrassingen van 2020 en ontwikkelaar Supergiant Games bouwt mooi voort op die fundering. De gameplay wordt dusdanig aangepast dat Hades 2 niet aanvoelt als een veredelde uitbreiding, zonder dat de hele geliefde basis overhoop wordt gegooid.
Deze keer speel je als Melinoe, de zus van Zagreus en de dochter van Hades. Ook zij probeert om te ontsnappen uit de onderwereld en heeft daarbij de hulp nodig van de krachten van de goden om daarin te kunnen slagen. Ben je een fan van het origineel, dan wil je Hades 2 niet missen. Zelfs niet nu hij nog in de Early Access-fase zit.

Balatro

Poker is een kaartspel dat al eeuwen wordt gespeeld over de hele wereld. En er zijn ook veel verschillende varianten van te spelen. Bij grote toernooien wordt bijvoorbeeld vaak Texas Hold ‘Em gespeeld, maar ook Straight Poker is een oude en populaire variant.
Er is nu alleen een wel heel speciale versie van Poker te spelen met Balatro. In deze roguelike game is het zaak om zoveel mogelijk chips te winnen in een bepaald aantal beurten. Normaal ben je in Poker erg afhankelijk van de kaarten die je gedeeld krijgt, maar in Balatro kan je je deck op een speciale manier aanpassen om het geluk naar je hand te zetten.
Zo zijn er vele verschillende Joker-kaarten, die allemaal een uniek effect hebben. En elk deck dat je aan het begin van een run kiest, heeft ook weer zijn eigen modifier. Elk potje in Balatro is daarom weer uniek en voor je het weet zit je tot diep in de nacht een zeer speciale versie van Poker te spelen.

Destiny 2: The Final Shape

Het verhaal van Destiny 2 is tot nu toe één grote saga geweest. En niet alleen voor de sequel, de Light and Darkness-saga is al begonnen met de eerste Destiny in 2014. Tien jaar lang werken spelers aan toe naar hetzelfde doel en met The Final Shape wordt het laatste puzzelstukje aan het verhaal toegevoegd.
De uitbreiding is dan ook een zeer belangrijke voor Bungie. Het einde kan zo’n gigantisch en meeslepend verhaal maken of breken. De ervaren schrijver Stephen King weet dat maar al te goed. Maar gelukkig heeft de ontwikkelaar met The Final Shape misschien wel de beste uitbreiding tot nu toe afgeleverd.
Niet alleen biedt het een bevredigend einde voor de lange saga, ook is het daarnaast een must-play voor fans van het eerste uur. Spelers kunnen aan de slag met een berg nieuwe content en de gameplay wordt naar een hoger niveau getild met nieuwe mechanics. Destiny 2: The Final Shape is dan ook met recht één van de beste PC games van 2024 tot nu toe.
elden ring shadow of the erdtree knight

Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Waar FromSoftware normaal vrij snel is met het uitbrengen van DLC - de uitbreidingen voor de Dark Souls games en Bloodborne zijn allemaal binnen een jaar verschenen - hebben spelers meer dan twee jaar moeten wachten op Shadow of the Erdtree. Maar het is het wachten waard geweest.
Hidetaka Miyazaki vergeleek de grootte van de Lands of Shadow voor release met de regio Limgrave uit Elden Ring. Maar het nieuwe gebied is nog veel groter, met meerdere lagen die verticaal zijn opgebouwd en waardoor je steeds nieuwe locaties ontdekt. En niet alleen worden je ogen verwend, je treft daar ook allemaal nieuwe wapens (waaronder nieuwe wapentypes), spreuken en Arts of War aan.
Die nieuwe goodies zal je ook nodig hebben, want Shadow of the Erdtree is moeilijk. Nog moeilijker dan de meeste gebieden in de hoofdgame. Maar wanneer je eenmaal afgerekend hebt met een epische baas, dan zal je een gevoel van genoegdoening krijgen die zeldzaam is in de wereld van gaming.