Deze Assassin's Creed locaties ontbreken volgens de redactie

  Aan het begin van deze week doken geruchten op rondom Assassin's Creed. Zo zou de nieuwe game zich mogelijk gaan afspelen in het oude Egypte. De langlopende gamereeks heeft ons inmiddels al op een hoop locaties gebracht, maar welke Assassin's Creed locaties zou de redactie van XGN nog graag zien in een toekomstige game? Je leest het hier!

  Kasper

  Persoonlijk zou ik wel een Assassin's Creed game in feodaal Japan willen zien. Ik hou echt enorm van Japan en Japanse cultuur en ik zou maar al te graag het land van de rijzende zon zelf bezoeken. Waarom Assassin's Creed past binnen feodaal Japan spreekt voor zich: ninja's. Deze sluipmoordenaars maakten gebruik van allerlei wapens en gadgets om zo ongezien belangrijke doelwitten om te leggen en aangezien Assassin's Creed in principe hetzelfde wil doen, kunnen de twee naar mijn idee dan ook prima worden samengevoegd.

  Egypte klinkt echter ook als een hele toffe plek, alleen ben ik wel benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken, omdat Egypte duizenden jaren geleden een vrij leeg gebied was. Hoe ze alle loze ruimte gaan vullen is afwachten, als Assassin's Creed 'Empire' zich daadwerkelijk in Egypte afspeelt.

  Theo

  Heel simpel: de Eerste en Tweede Wereldoorlog. En dan in Duitsland en in Nederland, terwijl we verschillende Assassins volgen. Ik ben heel benieuwd wat daaruit gaat komen. En ik ben benieuwd of Assassin's Creed dan écht de nieuwe Call of Duty wordt, haha!

  Ramon

  Kom op? Beetje piramides beklimmen? Dat klinkt toch als een droom!

  Persoonlijk kijk ik nog steeds uit naar een deel in Nederland tijdens de Gouden Eeuw! En als Ubisoft toch bezig is, kunnen ze de VOC gebruiken als tempeliers en kunnen wij heerlijk weer met de boten aan de slag zoals in Black Flag. Dat zou toch geweldig zijn!

  En dat dan Rembrandt of van Gogh of iemand anders (wie leefde in de Gouden Eeuw?) een briljant genie is die je helpt. Dan moeten we Michiel de Ruyter niet vergeten natuurlijk!

  Ralph

  Persoonlijk vind ik Egypte een enorm toffe tijdsperiode en ik zou dat gerucht dan ook graag werkelijkheid zien worden, helemaal omdat het volgens het gerucht onder handen genomen gaat worden door het team achter Black Flag. Daarnaast zou ik het liefst de Griekse Oudheid zien in een nieuwe AC-game.

  Die tijdsperiode is behoorlijk zeldzaam in (third person) games en ik ben een groot liefhebber van het Griekse Pantheon, de omkomst van de democratie in Athene en de pure militaire cultuur in Sparta. Als Assassin kan je flink gaan stoken als het gaat om de flinterdunne verhoudingen tussen de verschillende stadsstaten en het reizen tussen de verschillende steden - per voet, paard en boot - zou perfect zijn. Hoor mijn gebeden, Ubisofteus!

  Riffy

  Ik zou ontzettend graag een Assassin's Creed zien die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Denk aan settings als D-Day, Parijs, Operation Market Garden, de Ardennen en Dresden.

  Als cast denk ik aan iconische personages als Robert Capa (de man die de weinige foto's op Omaha Beach tijdens de landing van de geallieerden in Normandië maakte), Erwin Rommel (de Duitse generaal in de bezette gebieden in Noord-Afrika) en Joseph Goebbels (de propagandaminister van de nazi's die de hoofdpersoon bijvoorbeeld in Berlijn kan opjagen met propagandafoto's en -video's in de stad).

  Mike

  Het leuke aan de Assassin's Creed games is dat het tevens een soort geschiedenisles is voor de hele wereld, want hoewel uiteraard niet alles is waargebeurd zijn de locaties daarentegen wel waarheidsgetrouw. Ik vind het daarom jammer dat de nieuwe Assassin's Creed games veel meer in het heden zijn gaan zitten, terwijl juist de oudheid zo tof is, omdat daar plekken zijn waar wij als burgers van de 21ste eeuw nooit zullen komen of een beeld kunnen krijgen van hoe het eruit zag.

  Om die reden ben ik dan ook razend benieuwd of dit gerucht over Egypte echt waar is, want dat vervult mijn wens over de oudheid en het beleven van avonturen op een nog te ontdekken plek. Verder kan ik zelf ook aanbevelen om in volgende delen door te gaan naar Byzantium, het startpunt van de moderne tijd wat betreft sommige uitvindingen/ontdekkingen met de hangende tuinen van Babylon en de toren van Babel.

  Of een Assassin's Creed game over het Khmer Rijk, het huidige Cambodja, dat in zijn hoogtijdagen ook wel het Romeinse Rijk van Zuidoost-Azië werd genoemd. Hier zouden wij vrolijk kunnen wandelen door Angkor Wat en het zou bovendien de eerste Assassin's Creed game zijn die zich afspeelt in Oost-Azië.

  Assassin's Creed

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2007

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.