De verhaallijn in The Elder Scrolls Online

Article
vrijdag, 28 maart 2014 om 14:00
xgn google image
Op 4 april is het zover. Na jaren wachten komt er eindelijk een MMO van The Elder Scrolls, genaamd The Elder Scrolls: Online. Maar dat de game voor het eerst zich gaat bevinden in een online-wereld en zich richt op multiplayer aspecten wil niet zeggen dat er geen verhaal in de game zit. Daarover gaan we jou nu namelijk iets meer vertellen.
The Elder Scrolls heeft een goede naam als het gaat om verhaallijnen. Zo zijn er in iedere Elder Scrolls game van Bethesda bijna een oneindig aantal quests. Zelfs naast de verhaallijn zijn er nog talloze side-quests en miscellaneous quests, zoals ook in de laatste Elder Crolls game, Skyrim, het geval was. Daarnaast zijn alle Elder Scrolls games aan elkaar gelinkt qua verhalen en zijn er genoeg gemeenschappelijke elementen als tijdlijnen, plaatsen, personages en religie te vinden over de RPG's verspreid. Nu komen al deze verhalen en histories van de provincies samen. Bereid je nu voor om meer te weten te komen over het verhaal van The Elder Scrolls: Online.

Setting

Het verhaal van de MMORPG speelt zich af in de Second Era, 2E 583. Dit is twee tijdperken vóór de gebeurtenissen van Skyrim, 4E 201, en Oblivion, 3E 433, die zich hoofdzakelijk afspeelde aan het einde van het derde tijdperk. Voor de echte Elder Scrolls klassiekers onder ons, speelt Redguard zich daarnaast zo'n 250 jaar later af, in vergelijking met The Elder Scrolls online, in 2E 864. Daggerfall speelt zich ook weer later af, in 3E 405 en ook Morrowind komt iets later, namelijk vlak daarna in 3E 427. Om goed in beeld te brengen hoe de tijden zich verhouden kun je het beste onderstaand plaatje raadplegen, waarop ook The Elder Scrolls: Battlespire en Arena te vinden zijn:
Het verhaal van The Elder Scrolls: Online speelt zich dus ver voor de meeste Elder Scrolls games af. De periode waarin het verhaal zich afspeelt heeft ook een specifieke naam, namelijk het Interregnum. Dit is, heel letterlijk vertaald, Latijn voor 'tussen koningen'. Deze naam is afkomstig van het feit dat met het vermoorden van de erfgenaam van het tweede koninkrijk er een periode zat tussen het einde van het tweede en het begin van het derde koninkrijk. Deze tijd wordt in Tamriel vooral gekenmerkt door politieke instabiliteit en onrust.
Het verhaal verspreid zich verder over bijna heel Tamriel en bevat dus voor een groot gedeelte alle gebieden van de vorige Elder Scrolls delen. Je kan dus naar alle provincies reizen van de wereld, waar je in vorige delen van de RPG vaak maar naar één provincie kon afreizen. Dus naast Skyrim en Morrowind ook naar het Cyrodiil van Oblivion en het Hammerfall van The Elder Scrolls II: Daggerfall. Je kan sommige provincies echter maar een gelimiteerd aantal keer bezoeken middels de verhaallijn. Zo zijn Elsweyr, het thuisland van het Khajiit ras, en Black Marsh, thuisland van de Argonians, maar een aantal keer te bezoeken. Ook zijn sommige delen pas te bezoeken na het behalen van een missie of een het halen van een bepaald level.

Komst van het kwaad

Een aantal jaar voordat het verhaal van The Elder Scrolls: Online van start gaat, in 2E 578, gaat het helemaal mis in Tamriel, de wereld van The Elder Scrolls. Het is een tijd die gekenmerkt is door politieke instabiliteit en onrust en dat is allemaal de oorzaak van het kwaad dat in opkomst is. Overal in Tamriel duiken legers van het kwaad op, vergezeld met andere duistere wezens. Winters worden kouder, oogsten mislukken en bewoners hebben last van nachtmerries. Wat is er toch aan de hand in de wereld van Elder Scrolls?
In 2E 578 was er een gigantische explosie in Tamriel. De naschokken van de enorme energie die vrijkwam bij de explosie teisteren het koninkrijk Nirn en er staan demonen op in het rijk Oblivion. Deze waren er al een tijdje, maar nog nooit met zulke aantallen. Verder sterven de meeste mages en is het sterrenbeeld van de kwaadaardige Serpent overal in de lucht te zien.
Ondertussen proberen steden en rijken de chaos en de demonen in toom te houden door samen te werken, met alle gevolgen van dien. Sommige provincies kunnen namelijk niet zo goed met elkaar overweg, maar om de wereld te redden van de demonen hebben ze geen keus. Uiteindelijk worden er drie legers gevormd vanuit verschillende pacts en zij vechten tegen elkaar en tegen het opgestane kwaad. Het is aan jou de keus wie je wilt volgen.

Deadric Horror

Voor sommige was het vinden en verzamelen van Daedric artifacts in The Elder Scrolls, zoals in Skyrim, een leuke bezigheid. Je moest dan van de verschillende Daedric Princes opdrachten doen en werd daarna beloond met een speciaal wapen of voorwerp. Hieronder vielen ook toffe dingen, zoals de ring van Hircine waarmee je in een weerwolf kon veranderen of de Wabbajack van Sheogorath die bij het raken van een vijand een willekeurig effect had. En waarschijnlijk raad je het al, onder de demonen, waar eerder over gesproken werd, zijn de mysterieuze Daedra. Één van deze kwaadaardige mystieke Daedra speelt een belangrijke rol in The Elder Scrolls: Online. Daedric Prince Molag Bal, bekend van de Mace of Molag Bal, is namelijk leider van het kwaad en daarmee je ergste vijand in de nieuwe game van Bethesda.
Molag Bal, Daedric Prince of Corruption en Domination, denkt namelijk slim te zijn en gebruik te maken van de politieke instabiliteit om Tamriel te veroveren en de verschillende koninkrijken te trekken naar Coldharbour. Coldharbour is het rijk van Molag Bal, een koninkrijk vlakbij het rijk Oblivion dat wordt beschreven met een modderige grond, een lucht die constant in brand staat, terwijl de temperatuur het vriespunt ver voorbij is. Iedereen die het koninkrijk betreedt zal gepakt worden door de Daedric Prince, waarna ze hun ziel verliezen en de rest van hun tijd doorbrengen als slaaf van Molag Bal. Om deze redenen staat het gebied bekend als niet bepaald gastvrij. Molag Bal wil de grenzen tussen alle provincies en rijken verzwakken om zo deze plaatsen te veranderen in een hel.
De King of Rape, zoals de bijnaam van Molag Bal luidt, probeert zijn plannetje te bewerkstelligen door Dark Anchors in heel Tamriel te plaatsen. Deze moeten ervoor zorgen dat Tamriel naar Coldharbour getrokken word. Aan jou de taak om deze willekeurig geplaatste 'ankers' te verwijderen en het plannetje van Molag Bal te dwarsbomen. Dit kun je echter niet alleen, want de ankers zullen verdedigd worden door extreem sterke Daedric Guardians. Je kunt hulp zoeken bij andere online spelers, het toch alleen proberen of samenwerken met de Fighters Guild, die de taak op zich hebben genomen om de ankers weg te halen.

Corruptie en samenzweringen

Dit is echter niet het enige probleem waar je mee te maken krijgt. Molag Bal heeft namelijk nog meer snode plannen. Hij vindt namelijk geheime aanbidders in de familie Tharn en laat deze familie nou net de huidige bezitters van de troon in Cyrodiil zijn gedurende The Elder Scrolls: Online. Om precies te zijn is Clivia Tharn de huidige bestuurder van het gebied Cyrodiil. Clivia sluit een pact met necromancer Mannimarco, die dode Imperial soldaten weer tot leven wekt.
En daar beginnen ook gelijk de problemen, aangezien Mannimarco een vertegenwoordiger is van Molag Bal. Molag Bal kan zelf, als Daedra, de wereld niet bewandelen en heeft in necromancer Mannimarco een belangrijke pion in Tamriel. Deze beste man heeft dan ook al eerder geprobeerd om de grenzen van Koninkrijken te verzwakken, opdat Molag Bal zijn slag kon slaan en de rijken naar Coldharbour kon trekken. Zijn bijnaam King of Worms voorspelt daarnaast ook niet veel goeds.
Molag Bal doet zijn titel als Daedric Prince of Corruption and Domination eer aan en begint een geheime samenzwering met de necromancer Mannimarco om de koninkrijken te veroveren. De King of Rape en King of Worms stellen dus wederom als doel om via deze samenzwering de koninkrijken naar Coldharbour te trekken. Aan jou de taak om ze te stoppen.

Soulless One

Ook dit keer speel jij weer de held in een Elder Scrolls game. Nu ben je echter geen Dragonborn of Dovahkiin meer, maar de Soulless One. De Profetie vanuit de Elder Scrolls vertelt dat de Soulles One degene is die de plannen van Molag Bal zal gaan verstoren om zo de wereld te redden. Er ligt dus gelijk een mooie taak op jou te wachten als je de game voor het eerst opstart. En met een Daedric Prince die die zielen van stervelingen steelt, ben je als profeet, die het verlies van Molag Bal beschrijft, gelijk aan het goeie adres.
Het begin is namelijk niet zo voorspoedig. Als je de game opstart zul je al snel merken dat je gevangene bent van de kwaadaardige Daedra. Hij heeft je ziel in beslag genomen, waar waarschijnlijk de titel 'Soulless One' vandaan komt. Zoals in de meeste Elder Scrolls game zul je op het begin echter weten te ontsnappen aan het gevangenschap. Denk hierbij aan Oblivion of de draak die jou bevrijdt in Skyrim. Als je dan eenmaal ontsnapt bent, begint het verhaal pas echt. Na ontsnapt te zijn gaat de wereld van Tamriel voor je open.

Samen sta je sterk

Om het allemaal nog even duidelijk te maken even een korte samenvatting. Tamriel wordt geteisterd door Daedra, waarvan de belangrijkste vijand Daedric Prince, Molag Bal, is. Dankzij een gigantische explosie staat het kwaad op. De slavendrijver, Molag Bal, heeft snode plannen om van de wereld in The Elder Scrolls een hel te maken en doet dat door middel van Coldharbour. Via samenzweringen en brute kracht probeert de ziel-steler zijn kwaadaardige plan te voltooien en koninkrijken naar Coldharbour te trekken. Hij maakt hierbij gebruik van necormancer Mannimarco.
Gelukkig is er een profetie die voorspelt dat jij, de Soulless One, Molag Bal gaat verslaan. Dit doe je gedurende een periode van politieke instabiliteit en onrust. Met veel oorlogen en pacts om je heen trek je de wereld in, samen met de online vrienden, om Molag Bal te stoppen. Je zult hierbij reizen naar alle provincies in Tamriel om je opdracht te voltooien. Alle werelden komen samen, alle Elder Scrolls games komen samen, alle Elder Scrolls fans komen samen. Niet alleen in het verhaal, maar ook met de talloze side-quests. Welkom in de wereld van de eerste Elder Scrolls MMORPG, welkom in The Elder Scrolls: Online!!!

Populair Nieuws