De top 10 tofste Pokemon typen uit Pokemon GO volgens jullie

Article
donderdag, 28 juli 2016 om 15:15
xgn google image
Miljoenen mensen spelen Pokemon GO. Hierin komen de verschillende Pokemon in meerdere of mindere mate voorbij. Sommige typen misschien iets té vaak, maar maakt het ze daarom minder leuk om te hebben? We vroegen daarom wat jullie favoriete type Pokemon is. En de top 10 tofste Pokemon typen uit Pokemon GO vind je hier.
Pokemon GO heeft 18 verschillende typen Pokemon in de game zitten. Waarbij sommige erg zeldzaam zijn, terwijl je anderen op iedere straathoek kunt vinden. Maar zegt de frequentie waarmee je een Pokemon vindt iets over hoe cool die is? Dat hoeft natuurlijk niet per se. Zo kan een volledig geëvolueerde Pidgey als Pidgeot nog steeds ontzettend cool zijn.
We namen de proef op de som en vroegen aan jullie wat volgens jullie nou het meest coole Pokemon type uit Pokemon GO is. De top 10 tofste Pokemon typen uit Pokemon GO staat hier voor je uiteengezet.

10. Water

Wat de reden is, is niet bekend, maar schijnbaar vinden jullie Pokemon trainers water maar niets. En dat terwijl één van de sterkste Pokemon, Vaporeon, nog wel een water Pokemon is. Ook Cloyster en Gyarados jagen je de stuipen op het lijf, maar ook die konden het niet voor jullie doen. Een paar stemmen wist het water type maar de vergaren.
Waarschijnlijk denkt iedereen bij water Pokemon direct aan Magikarp... en ja die is redelijk nutteloos. Kijk anders nog eens naar die mooie lieve lach van de Squirtle bovenaan de pagina. Nee, nog steeds niet overtuigd? Ach de water Pokemon deden het altijd nog beter dan de acht Pokemon typen die de top 10 helemaal niet haalden, zoals de gras- en de vecht-Pokemon typen.
95388

9. Normaal

Pidey en Rattata, overal waar je gaat, kom je ze tegen. Jullie zijn inmiddels zoveel normaal type Pokemon tegen gekomen in Pokemon GO dat je nergens anders meer aan kan denken. En dat blijkt ook wel met deze negende plaats in de top 10 tofste Pokemon typen uit Pokemon GO.
Anderzijds moet gezegd worden dat vele zeldzame Pokemon ook van het normaal type zijn. Farfetch'd, Tauros en Kangaskhan bijvoorbeeld zouden continent gebonden zijn, terwijl Ditto uberhaupt niet in de game zit. Ok, misschien is deze negende plek hiermee toch wel gerechtvaardigd.
95389

8. Staal

Staal heeft, ondanks dat het maar uit twee Pokemon bestaat, toch een achtste plaats weten binnen te slepen. En dat is behoorlijk knap gezien de hoeveelheid Pokemon die er in Pokemon GO zitten.
Schijnbaar hebben Magnemite en Magneton een bepaalde aantrekkingskracht. Het zijn per slot van rekening magneten (ha-ha). In tegenstelling tot vele Pokemon zijn deze twee staal Pokemon onzijdig, wellicht dat ze daarom zowel de mannelijke als de vrouwelijke Pokemon trainers aanspreken.
95390

7. Ijs

Op een zevende plaats vinden we het ijs type Pokemon terug. Er zijn twee Pokemon die dit type als het eerste type hebben en dat zijn Jynx en Articuno. Laatstgenoemde is een legendarische Pokemon, maar is nog niet in Pokemon GO te vinden. Het zou zo zijn dat wanneer deze vogel vliegt, het sneeuw achterlaat. Heel cool en genoeg reden om op de ijs Pokemon te stemmen.
Tel daarbij op dat Cloyster, Dewgong en Lapras ook een beetje ijs Pokemon zijn en je hebt een hele mooie selectie Pokemon die absoluut een top 7 plek verdienen in deze top 10 Pokemon typen uit Pokemon GO. En gezien de stemmen vinden jullie dat ook.
95391

6. Fee

We komen al dichterbij de meest favoriete typen Pokemon van jullie. Op een zesde plaats vinden we de 'Fairy' Pokemon. Clefairy en Clefable hebben de eer om die Pokemon als eerste type te hebben. Ook Jigglypuff, Wigglytuff en Mr. Mime hebben dit type, zij het als hun tweede type.
Jigglypuff zingt liedjes voor je, dus met deze Pokemon heb je altijd een vrolijke noot aan je zijde. Mr. Mime doet zijn trucje en vermaakt zo ook de nodige mensen. En als je helemaal in de put zit en gewond bent, dan is Clefairy er nog! Deze Pokemon staat natuurlijk bekend als zuster uit de Pokemon tv-serie. Ontzettend handig om te hebben.
95392

5. Geest

Het geest type uit Pokemon GO staat, na de stemmen geteld te hebben, op een vijfde plaats. Het team van Gastly, Haunter en Gengar verzamelde veel stemmen, maar het team kon niet tippen aan de andere vier waar je zo kennis mee zal maken.
Wel verwonderlijk want de drie voornoemde Pokemon zien er aardig gevaarlijk en angstaanjagend uit. Ze zouden volgens de verhalen zelfs alleen 's nachts in de app verschijnen, maar gelukkig blijkt dit niet zo te zijn. En klaarblijkelijk zijn jullie ook helemaal niet bang om wakker te schrikken met een Gengar naast je bed. Anders hadden jullie dit type ongetwijfeld wat stemmen meer geven.
95393

4. Elektrisch

Het begint aardig dringen te worden van de nummers twee tot en met vier zaten aardig dicht bij elkaar. Het elektrische type was de minst populaire van de drie, maar behaalt evengoed een vierde plaats in de top 10 tofste Pokemon typen uit Pokemon GO.
Ash' grote vriend Pikachu zal hier ongetwijfeld een grote rol in gespeeld hebben. De gele muis is aandoenlijk, maar weet ook zijn mannetje te staan als het nodig is met zijn elektrische aanvallen. Het is dan ook geen donderslag bij heldere hemel dat het elektrische type zo hoog in de klassering staat. Zeker niet als je bedenkt dat Electabuzz en Jolteon ook elektrische Pokemon zijn.
95394

3. Psychisch

Of jullie psychische Pokemon nu daadwerkelijk zo tof vinden of dat jullie gewoon gehypnotiseerd zijn door Hypno bij het uitbrengen van jullie stem, weten we niet. Wat we wel weten, is dat het hoe dan ook een derde plaats heeft opgeleverd.
Toegegeven, de psychische Pokemon zijn ook heel cool. Ze kunnen namelijk teleporten en wie wil dat nou niet kunnen? Abra, Kadabra, Alakazam, Drowzee, Hypno en Mr. Mime allen zijn het type 1 psychische Pokemon. En dan zitten Mew en Mewtwo nog niet eens in Pokemon GO, want anders hadden ze misschien nog wel twee plaatsjes hoger gestaan.
95395

2. Vuur

Op nummer 2, op redelijk grote afstand van het meest toffe Pokemon type volgens jullie, bevindt zich het Vuur type. Lieve Charmander en consorten wisten het niet voor elkaar te krijgen om de meeste stemmen te vergaren, maar ook een tweede plaats is een goed eindklassering en niet meer dan terecht.
Het rijtje bestaat uit Charmander, Charmeleon, Charizard, Vulpix, Ninetales, Growlithe, Arcanine, Ponyta, Rapidash, Magmar en Flareon. Stuk voor stuk Pokemon die het vuur in je doen aanwakkeren en waar je hart sneller van gaat kloppen. Het is dan ook niet voor niets dat Charmander de favoriete starter Pokemon van vele Pokemon trainers is. Wat ongetwijfeld ook meegespeeld zal hebben in de keuze van vele stemmers.
95396 1

1. Draak

*Tromgeroffel*... Je zag het al aan de titel; op nummer 1 staat het draak type Pokemon uit Pokemon GO. Dit type kreeg verreweg de meeste stemmen van jullie Pokemon trainers. Dit zal voort komen uit het feit dat de evoluties Dratini, Dragonair en Dragonite geen legendary Pokemon zijn, maar wel ontzettend zeldzaam zijn in de Pokemon GO app.
Zeker Dragonite is een zware dobber om aan je collectie toe te voegen. Hij ziet er lief uit, maar schijn bedriegt, want het is één van de sterkste Pokemon uit Pokemon GO. Vooral het feit dat het moeilijk is om alle evoluties te krijgen, zorgt ervoor dat deze groep zich onderscheidt van de andere sterke Pokemon uit de app, zoals de Eevee evoluties Vaporeon, Flareon en Jolteon.
Jullie willen de sterkste zijn, maar tegelijkertijd uniek zijn en jullie zelf uitdagen. Als je dat allemaal bij elkaar optelt dan kom je uit op de nummer 1 van de top 10 tofste Pokemon typen uit Pokemon GO en dat is het draak type!