De top 10 beste Starter Pokemon

Article
donderdag, 15 januari 2015 om 17:57
xgn google image
Vorige week hebben we jullie gevraagd wat de beste Pokemon is om mee te beginnen. Tijdens elke Pokemon-game kun je namelijk één van de drie Pokemons kiezen, welke je mee wil beginnnen. Er is erg veel gestemd en daarom komen wij deze week met een overzicht van de tien beste starter Pokemon!

10. Chimchar

Chimchar is de vuur Pokemon die gekozen kan worden in Pokemon Daimond, Pearl en Platinum. Samen met Turtwig en Piplup is Chimchar volgens de gebruikers van XGN op de tiende plaats gekomen. Chimchar is een Pokemon die een beetje op een Chimpansee lijkt. Zijn staart bevat net als Charmander een vlam, die uit gaat als Chimchar gaat slapen en zwak brandt als hij zich niet lekker voelt.
Chimchar leeft in de bergen en kan met zijn handen gemakkelijk de rotsachtige randen beklimmen. Daarnaast heeft hij nog een leuke pluk haar op zijn hoofd en ziet er voor de rest erg schattig uit. Chimchar zijn eerste evolutie is Monferno en zijn tweede is Infernape. Als je een vuur Pokemon wil is Chimchar een goede keuze in Pokemon Daimond, Pearl of Platinum.
65724

9. Tepig

Ook de door jullie verkozen nummer negen is een vuur Pokemon met de naam Tepig. Tepig is een Pokemon die ons een beetje doet denken aan een varkentje. Het varkentje is helemaal oranje en heeft hier en daar wat zwarte details. Je kan hem kiezen in Pokemon Black, White, Black 2 en White 2 in de Unova-regio. Daarnaast kun je ook Snivy of Oshawott kiezen als je niet voor Tepig wil gaan.
Tepig heeft de capaciteiten om vuur uit zijn snuit te blazen. Hij verbergt zich in zijn eigen vlammen zodat hij zijn bekende move 'Heat Crash' kan gebruiken. Als Tepig ziek is spuuwt hij dikke zwarte rook. Als Tepig gaat eten roostert hij eerst zijn bessen voordat hij ze op eet. Vaak wordt Tepig hier nogal enthousiast van en verbrandt hij zijn bessen.
Ook Tepig is een goede keuze als je voor een vuur Pokemon wil gaan. tepig evolueert op level 17 in Pignite en verandert op level 36 in Emboar.
65725 1

8. Eevee

Eevee is de starter Pokemon voor de hoofdkarakters in Pokemon XD Gale of Darkness en Pokemon Conquest. Ook is het de starter Pokemon van je vijand in Pokemon Yellow terwijl professor Oak die eigenlijk aan de speler wilde geven. Eevee is door jullie op de achtste plek gezet en is ook de enige Pokemon met erg veel evoluties.
Eevee lijkt op een soort van vos achtig type en heeft voornamelijk een bruine vacht. De punt van zijn staart en zijn kraag zijn allebei créme gekleurd. Evee is moeilijk te vinden in het wild en komt niet veel voor. Vaak is Eevee te zien in steden en dorpjes, maar de geruchten gaan dat Eevee zich wel aan elke omgeving kan aanpassen. Evee kan naar acht verschillende versies van Eevee evolueren, omdat Eevee dan beter past in verschillende omgevingen.
65726

7. Piplup

Chimchar hebben we eerder op de tiende plaats al gezien en Piplup is ook een Pokemon welke gekozen kan worden in Pokemon Diamond, Pearl en Platinum uit de Sinnoh-regio.
Piplup is een penguin achtige Pokemon die lichtblauw van kleur is. Piplup heeft een groot ego en het is daarom lastig om met Piplup een band te vormen. Ook houdt Piplup niet zo van menselijk eten door zijn ego. Piplup is niet zo'n goede loper en als hij valt en weer op staat doet hij zijn buik naar voren en laat zich niet kennen.
Piplup is wel een Pokemon met echt goede zwem skills en kan wel tien minuten onderwater blijven. Hij leeft langs de waterlijn in een wat kouder klimaat. In de anime serie kan Piplup zelfs kleine afstanden vliegen. Op level 16 verandert Piplup in Prinplup en op level 36 verandert hij in Empoleon.
65728

6. Bulbasaur

Bulbasaur is een kleine Pokemon met een blauw/groen achtige huid. Hij heeft een soort van plant op zijn rug, waar in verschillende moves ook tentakels uit kunnen komen. Bulbasaur is een gras Pokemon en kan gekozen worden naast Charmander en Squirtle. Bulbasaur kan gekozen worden in Pokemon Red, Green, Blue, FireRed en LeafGreen.
Bulbasaur kan gevonden worden in graslandschappen en ook in bossen in de Kanto-regio. Maar omdat Bulbasaur een starter Pokemon is zul je hem niet zo snel tegenkomen. Als je hem tegenkomt heeft hij vaak al een eigenaar. Veel Bulbasaurs komen jaarlijks samen in een verborgen tuin, om allemaal tegelijk naar Ivysaur te evolueren. Deze ceremonie wordt geleid door Venusaur.
Als je Bulbasaur zelf hebt, dan zal hij op level 16 evolueren naar Ivysaur en op level 32 evolueren naar Venusaur. Bulbasaur is misschien wel de bekendste gras Pokemon en ook degene die de meeste mensen kennen. Hij is door jullie verkozen op plaats zes in deze top tien.
65729

5. Torchic

Torchic is een kleine vogel Pokemon, die door jullie verkozen is op de vijfde plek. Torchic lijkt een beetje op een kuiken, is vooral oranje en heeft een kruin van veren op zijn hoofd. De vrouwelijke versie van Torchic verschilt iets met de mannelijke versie. Je kunt hem onder andere kiezen naast Mudkip en Treecko uit de Hoenn-regio. Origineel is Torchic de starter Pokemon die je kan kiezen in Pokemon Ruby, Sapphire, Emerald, Omega Ruby en Alpha Sapphire.
Ergens in zijn buik zit een vlam verborgen die ervoor zorgt dat Torchic warm blijft als hij geknuffeld wordt. Als hij aangevallen wordt, kan hij vuurballen schieten van 1.800 graden fahrenheit. Hij houdt niet van donker, omdat hij dan zijn omgeving niet kan zien. Hij is zeldzaam en bijna niet te vinden in het wild, waar hij leeft in de graslandschappen.
Op level 16 evolueert Torchic in Combusken en vervolgens op level 36 evolueert Combusken weer in Blaziken. Blaziken kan ook in een mega evolution veranderen sinds Pokemon X en Y.
65730

4. Pikachu

Pikachu is misschien wel de bekendste Pokemon uit het hele Pokemon-universum. Hij is klein, heeft een gele vacht en een staart in de vorm van een bliksemschicht. Zijn wangen vallen erg op aangezien hij hier altijd een rode stip op heeft. Pikachu is een starter Pokemon in Pokemon Yellow en een evolutie van Pichu.
In de anime-serie reist Pikachu vaak in groepen en houdt zijn staart omhoog om de omgeving te checken. Als hij is deze positie zit wordt hij vaak geraakt door bliksem en leeft in bosrijke omgevingen. Als Pikachu gaat eten, roostert hij vaak zijn bessen, omdat hij ze anders niet op eet.
Pikachu kan op verschillende sterktes electriciteit uitstoten. Hij staat bekend omdat hij zijn electriciteit opslaat in zijn handen, om die vervolgens weg te schieten. Pikachu kan ook zichzelf electrocuteren om zijn speciale move te gebruiken met de naam Volt Tackle. Een groep Pikachu's kan zelfs een Bliksemstorm veroorzaken. Ook kan hij evolueren naar Raichu met behulp van een Thunder Stone. Een echte klassieker en goede electriciteit Pokemon dus.
65731

3. Totodile

Samen met Chikorita en Cyndaquil, is Totodile één van de drie starter Pokemon uit de Johto-regio, die je kan kiezen in het begin van Pokemon Gold, Silver, Crystal, HeartGold en SoulSilver. De water Pokemon Totodile lijkt een beetje op een blauwe krokodil en heeft ook wel wat weg van een dinosaurus.
Totodile heeft scherpe klauwen en speelt graag. Hij houdt ervan om in alles te bijten wat hij ziet en dus ook zijn trainer. In het wild houdt hij ervan om langs de kant van het water te leven. Op level 18 evolueert Totdile in Croconaw en op level 30 evolueert hij in Feraligatr.
65732

2. Squirtle

Squirtle evolueert in Wartortle op level 16, die vervolgens in Blastoise evolueert op level 36. Samen met Bulbasaur en Charmander, kun je Squirtle kiezen uit als starter Pokemon in de Kanto-regio. Je kan hem kiezen in Pokemon Red, Green, Blue, FireRed en LeafGreen.
Squirtle lijkt een beetje op een lichtblauwe schildpad en loopt op twee hele korte benen. Zijn staart lijkt een beetje op een slakkenhuis, aangezien hij flink krult. Zijn schild is aardig sterk en wordt na zijn geboorte vanzelf nog sterker. Hij kan zichzelf ook beschermen door in zijn schild te kruipen. Ook kan zijn schild ingezet worden in verschillende moves.
Hij spuit als herkenbare move vaak water uit zijn mond, en doet dit erg nauwkeurig. Ook Squirtle is niet zo goed te vinden in het wild, maar zit vaak aan het water. Hij leeft vaak samen met soortgenoten en evoluties van zichzelf.
65734

1. Charmander

Charmander evolueert in Charmeleon op level 16, die vevolgens weer evolueert in Charizard op level 36. Naast Bulbasaur en Squirtle, kun je Charmander kiezen als starter Pokemon uit de Kanto-regio. Je kan hem kiezen in Pokemon Red, Green, Blue, FireRed en LeafGreen.
Charmander is een reptiel Pokemon en een oranje lichaam. Ook Charmander heeft een vlam aan zijn staart, die al brandt sinds zijn geboorte, net als Chimchar. Ook aan Charmander kan je zien wat zijn humeur is als je kijkt naar zijn vlam. Hij brandt fel als Charmander sterk is en brandt klein als hij zwak is. Men zegt dat Charmander dood gaat als zijn vlam uit is.
Charmander wordt vaak gevonden in de rotsen, waar het erg warm is. Vaak heeft Charmander dan een eigenaar, omdat het een starter Pokemon is.

Populair Nieuws