De PlayStation Vita: Laagste prijs en beste games?

Article
woensdag, 22 februari 2012 om 15:15
xgn google image
Bij XGN besteden wij er al een paar maanden aandacht aan, maar nu is het dan eindelijk zover. Vandaag is verschijnt de allernieuwste handheld van Sony, de PlayStation Vita, in Europa. En dus, in Nederland!
We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar toch voor diegenen die onder een steen hebben geleefd, wat is de PS Vita nou eigenlijk? De Vita is een handheld van Sony, de opvolger van de PlayStation Portable. Het is een enorm innovatief toestel. Zo bevat het, in tegenstelling tot de PSP, twee analoge sticks. Bovendien heeft het touchscreen aan zowel voor- als achterkant van het apparaat. En tenslotte is de PS Vita enorm krachtig. Dat wil zeggen, de graphics komen in de buurt bij die van de PlayStation 3 en evenaren die soms zelfs.
In de inleiding lazen jullie dat we bij XGN al enkele maanden vol verwachting van de Vita, veel aandacht aan de handheld schonken. Dat zal jullie ongetwijfeld zijn opgevallen. Rechtsboven het logo van XGN zie je namelijk een kleine Vita, via welke je bij onze speciale Vitapagina komt. Op deze pagina vind je alles. Impressies, recensies, video's, tweets, acties, en meer. Gisteren konden jullie nog zien hoe Hugo het er van afbracht op lanceringsparty van de PlayStation Vita:
We kunnen ons voorstellen dat jullie inmiddels al flink zijn warmgelopen voor de Vita en het apparaat graag aanschaffen. Maar waar kan je dat nou doen? Dat is niet zo moeilijk. Sowieso zal elke winkel die zich een beetje gamewinkel wil noemen, de Vita wel flink op voorraad hebben. Maar... waar is dat ding nou eigenlijk het goedkoopst? Helaas zul je zo op en rond de release nog geen stuntprijzen vinden. Daar waar de adviesprijzen 250 en 300 euro bedragen, respectievelijk voor het Wi-Fi en het Wi-Fi+3G model, zul je er hier en daar hoogstens tien euro van af kunnen snoepen. Wij hebben gevonden dat de gewaardeerde winkels Gamesshoppen.nl en Gamediscounter.com relatief goedkoop zijn. Bij die eerste betaal je 246 euro, inclusief verzendkosten, voor het Wi-Fi model. Bij Gamediscounter betaal je 291 euro, ook inclusief verzendkosten, voor het Wi-Fi+3G model.
Allemaal leuk en aardig, zo'n innovatief apparaat, met zoveel kracht, et cetera, et cetera. En allemaal leuk en aardig dat je hier en daar wat goedkoper uit bent dan de adviesprijs, maar het gaat natuurlijk om het game aanbod voor de Vita. Welke games zijn er vandaag al beschikbaar. Hieronder een overzicht van het nette rijtje met launchtitels voor de PlayStation Vita die wij al uitgebreid gespeeld en beoordeeld hebben. De komende dagen zullen er nog een flink aantal recensies op XGN bijkomen. De volledige line-up voor de Vita lancering vind je boven in het menu onder het kopje 'Vita', of door hier te klikken.
Escape Plan - 7,5
"Ongelooflijk charmant en heerlijk luguber."
Everybody's Golf - 7,0
"Een prima toevoeging aan de line-up van de PlayStation Vita."
Little Deviants - 6,0
"Laat goed zien wat de Vita kan."
ModNation Racers: Road Trip - 7,5
"ModNation Racers: Road Trip is heel erg gaaf."
Reality Fighters - 8,0
"Misschien wel de leukste PlayStation Vita launchgame die er is."
Ridge Racer - 5,0
"Ridge Racer Vita is een tragisch geval."
Shinobido 2: Revenge of Zen - 5,5
"Ninja's hebben de PlayStation Vita helaas nog niet weten te veroveren."
Touch My Katamari - 7,0
"Het spelen met grote ballen blijft erg leuk."
Uncharted: Golden Abyss - 8,5
"Golden Abyss is verplichte kost als je een Vita haalt. Echt waar."
Virtua Tennis 4: World Tour Edition - 7,5
"Telkens nog één stap willen doen voor het slapengaan."
WipEout 2048 - 8,0
"Eén van de meest betrouwbare racers voor de Vita."
Ultimate Marvel vs. Capcom 3 - 8,0
"Een makkelijke aanrader voor eenieder die het spel nog niet heeft gespeeld."