De missies van Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony

Article
door Limpie
donderdag, 29 oktober 2009 om 17:00
xgn google image
Vanaf vandaag ligt Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City in de winkel. Op deze disc vind je beide downloadbare contents van Grand Theft Auto IV. Om jullie voor te bereiden hebben we naast de recensie van GTA IV: The Ballad of Gay Tony, ook de eerste vijf missies voor jullie op een rijtje gezet.
I Love LC
De eerste missie in The Ballad of Gay Tony is natuurlijk bedoeld om je vertrouwd te maken met je karakter, Luis Lopez, en tevens met de eigenschappen van dit spel. Na het zien van de intro eindig je bij Gay Tony thuis, waar hij je zal vragen om hem naar Club Hercules te brengen. Hier zal je kort praten met de uitsmijter. Dit is echter niet van belang want al snel wordt je gevraagd te rijden naar club Maisonette.
Hier aangekomen ben je vrij om rond te lopen in de club en is het de bedoeling dat je deelneemt aan één van de nieuwe minigames. Als je deze hebt volbracht hoor je dat er problemen zijn aan de deur, daar staan namelijk twee vrienden die je willen spreken. Na een kort gesprek breng je ze naar huis, waarna je naar je eigen appartement kunt. Hier zal je eerste missie eindigen en kun je voor het eerst opslaan.
Practise Swing
De tweede missie zorgt er gelukkig voor dat je gelijk de smaak goed te pakken hebt. Nadat je Tony bij één van zijn clubs hebt opgepikt moet je naar de golfbaan om hier te helpen bij een ondervraging. Dit doe je op een speciale manier. Je moet namelijk golfballen slaan op iemand van de vakbond omdat hij niet wil luisteren naar Rock, de ondervrager in dit geval.
Na een korte ondervraging blijkt echter dat je met meer dan één iemand van doen hebt. Er verschijnen drie pickup trucks vol met bewapende mannen. Zij proberen jouw slachtoffer te redden, maar dit laat jij natuurlijk niet gebeuren. Je springt samen met Tony in een golfkarretje en schiet de meeste vijanden overhoop. Uiteindelijk gaat Rock ervandoor en zul je hem volgen, waarna je missie voorbij is en jij je geld krijgt.
Mommas Boy
Je moeder, de opdrachtgever in de derde missie, heeft een schuld bij Mr. Santo en aan jou dan ook de taak om haar te helpen. Het is tenslotte je moeder. Dit doe je uiteraard wel op je eigen manier. Je gaat namelijk deelnemen aan een kooigevecht bij Mr. Santo in de kelder.
Dit is makkelijk dan dat het lijkt, want er zijn namelijk meerdere gevechten waaraan je deel moet nemen en je health wordt niet aangevuld na het volbrengen van een gevecht. Nadat je het derde gevecht verliest, is Mr. Santo tevreden. Hiermee heeft hij namelijk een wedenschap gewonnen. Je moeder is dan ook van haar schulden af en jij hebt je missie volbracht.
Corner Kids
Aan het begin van de vierde missie ontmoet je je vrienden bij het huis van je moeder. Eén van de twee is drugs aan het dealen, maar jij bent het daar niet mee eens en raadt hem af dit te doen. Je vrienden vragen je om hen naar de haven op het eerste eiland te brengen, wat je uiteraard doet. Hier aangekomen ontmoet je de drugsleverancier van je vrienden.
Helaas heeft de politie een val gezet en het is geen kleine val. Er komen namelijk tientallen agenten met semi automatische wapens die het op jou voorzien hebben. Gelukkig ben je in het bezit van een sterk wapen en kom je er redelijk makkelijk weg. Nadat je de aanval van de eerste groep agenten overleefd hebt, vlucht je een stuk waarna je tegen een muur aanloopt. Gelukkig hebben je vrienden explosieven waarmee zij een gat in de muur blazen.
Aan de andere kant gekomen staan echter nog een hoop andere agenten op je te wachten en ook zul je voor het eerst te maken krijgen met een helicopter. Er ligt dan ook een rocketlauncher verstopt, waarmee je de helicopter sneller laat landen dan dat hij zou willen. Na de overige agenten uit te schakelen moet je je vrienden terug naar huis brengen en is de missie afgelopen.
Chinese Take-out
Aan het begin van de laatste missie die we in dit artikel beschrijven kom je terug in één van de clubs van Tony, namelijk de Maisonette. Hier ontmoet je overigens Yusuf al, de veel besproken Arabier uit de trailers. De missie die je moet doen heeft echter alles te maken met Tony zelf. Hij vraagt je met hem naar Chinatown te gaan. Als je aankomt zie je een filmpje waarin een Chinees met Billy, de president van motorbende The Lost, aan het praten is.
Tony heeft een aantal problemen met de Chinees in kwestie, want hij kan niet voldoen aan de eisen die de Chinees stelt. Op het moment dat Tony en jij weg willen trekt de Chinees echter een wapen, wat Luis natuurlijk niet pikt. Snel slaat hij de beste man neer, en neemt het wapen af.
Nadat je de Chinees hebt neergeslagen moet je nog uit het gebouw ontsnappen, maar je zit een aantal verdiepingen hoog en de soldaten van de Chinees komen eraan. Je zult dus jezelf uit het gebouw moeten schieten, waarbij je zeker twintig vijanden tegenkomt. Als je eindelijk bij de deur aankomt, breng je Tony terug naar huis, en is de missie volbracht.
Voor meer informatie:
Om de spanning er in te houden hebben we ervoor gekozen om niet meer missies te beschrijven, maar dit voor jullie te laten terwijl jullie het spel spelen. Als jullie willen weten wat wij van deze tweede dlc vinden, dan kunnen jullie uiteraard wel de recensie lezen.