De Dying Light 2 release heeft futuristische middeleeuwen [gezien op gamescom]

  Tijd om zombies te slopen, te rennen voor je leven en politieke spelletjes te spelen met andere overlevenden. Dying Light is terug met een tweede deel en gooit het over een hele andere boeg. Toch worden de elementen die deel 1 zo tof maakten behouden en hier lees je alles over de Dying Light 2 release!

  Tijdens gamescom 2019 zagen we Dying Light 2 achter gesloten deuren met een groep andere journalisten. We kregen een uitgebreide presentatie voorgeschoteld van Timos Markawlaw, de lead game designer van Dying Light 2 gevolgd door een flinke dosis gameplay. Hier lees je alles over wat we te zien kregen!

  De moderne middeleeuwen

  Laten we maar beginnen bij het begin, want Dying Light 2 speelt zich vijftig jaar na het origineel af in een periode waarin de infectie die de mensheid heeft omgetoverd in vleesetende barbaren is geëvolueerd. Jij speelt als Aiden Caldwell in een van de steden, (lees als middeleeuws kasteel) maar in jouw stad is iedereen (waaronder jijzelf) geïnfecteerd met het virus. De. Stad bungelt hierdoor op het randje van de afgrond en het is aan jou om te zien wat er te redden valt.

  De stad dient daarbij als je basis, waarbij een bar genaamd The Fish Eye erg belangrijk is voor Aiden. Hier ontmoet je verschillende, belangrijke personages die je in de game zullen bijstaan, zoals Fran, Jack Matt en Juan Rainer. Alle drie zijn ze onderdeel van een andere factie en jij kunt met alle drie de samenwerking aangaan.

  Nieuw speeltje

  Dat dit een tweede deel is ga je ook merken in de gameplay zodra de Dying Light 2 release plaatsvindt. Zo is freerunning, de succesvolle mechanic waarmee het eerste deel zich wist te onderscheiden, verder uitgewerkt. Verder is de parcour-actie in combinatie met de grijphaak verbeterd en is er een nieuw snufje dat je kunt gebruiken.

  Er is namelijk een paraglider toegevoegd waarmee je op grote hoogtes nog even een stukje kunt zweven. Dit is vooral handig in bepaalde districten met hoge torens en gebouwen, zoals district twee. Het zweven zelf hebben we nog niet kunnen testen, maar het ziet er tot nu toe zeker uit als een handige feature. De vraag is alleen hoe de besturing is.

  Dark Zones en keuzes

  Natuurlijk zijn Dark Zones terug in Dying Light 2. Dit zijn de gebieden waarin je talloze zombies tegenkomt en je je leven moet vrezen. Het gevoel van hopeloosheid in een Dark zone is ongekend door de hordes aan zombies die voor je bloed komen en zich te goed willen doen aan je lekkere hersenen. Het is aan jou om je hier soms uit te rennen door tactisch gebruik te maken van je arsenaal in combinatie met je parcourskills. Het is dan ook belangrijk dat je een keuze maakt in de manier waarop je een Dark Zone ontvlucht.

  Keuzes maken is daarnaast ook ontzettend van belang in de rest van de game, want jij bepaald het verloop van het verhaal. Hierdoor kun je door bepaalde keuzes hele delen van de kaart missen en een hele toffe ervaring mislopen. Denk aan gebieden die nieuwe soorten vijanden met zich meebrengen die je mis kunt lopen.

  Dying Light 2 release nog onbekend

  Al met al is er genoeg om naar uit te kijken betreffende de Dying Light 2 release. Wanneer de game precies verschijnt is alleen nog de vraag. Tot nu toe hebben we nog geen releasedatum en wordt het dus nog even afwachten.

  Dying Light 2

  Verkijgbaar vanaf 30 june 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.