De beste toetsenborden in de eerste helft van 2023

Article
zaterdag, 19 augustus 2023 om 15:00
untitled2f1692086867
Of je nu veel achter een computer werkt of gamet, een goed toetsenbord mag niet ontbreken. Daarom hebben we de beste toetsenborden van dit moment voor je op een rijtje gezet.
We beginnen met het goedkoopste maar zeker niet het minste toetsenbord op ons lijstje: de Logitech K380. Dit compacte en lichte toetsenbord neem je makkelijk overal mee naar toe. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat hij opeens leeg gaat tijdens het typen, want de batterijlevensduur is maar liefst 2 jaar. Ook leuk is dat je kunt kiezen uit acht verschillende kleurtjes: grijs, beige, blauw, blueberry, paars, rood, roze en wit.
Een ander toetsenbord van Logitech dat makkelijk mee te nemen is, is de Logitech MX Keys Mini. Net als de K380 kun je het toetsenbord aan drie apparaten tegelijk koppelen, maar daarbovenop heeft de MX Keys Mini ook ergonomische toetsen. Ook handig is dat de verlichting zich automatisch aanpast aan je omgeving en oplicht wanneer je handen in de buurt komen. Als je de verlichting uit laat gaat de Logitech MX Keys Mini vijf maanden mee, met verlichting 10 dagen.
De Razer Pro Type Ultra is dankzij zijn stille toetsen perfect voor op kantoor. Het toetsenbord is ergonomisch ontworpen en wordt geleverd met een zachte polssteun die je naadloos aan kan sluiten. Met een batterijduur van meer dan 200 uur hoef je niet te stressen over opladen, maar mocht het toetsenbord wel leeggaan tijdens het werk kun je gewoon tijdens het opladen verder werken. De Razer Pro Type Ultra kan met vier apparaten tegelijk verbonden worden en heeft volledig programmeerbare toetsen.

De beste gaming toetsenborden

De ASUS ROG Azoth heeft een ergonomisch ontwerp: door de twee paar toetsenbordpoten met verschillende hoogtes zijn er drie hellingposities mogelijk. Ook de toetsen zelf zijn zacht en comfortabel. Op dit draadloze toetsenbord kun je wekenlang gamen zonder te hoeven opladen, want de batterij gaat tot 2000 uur mee. Bovendien is de reactietijd van de ASUS ROG Azoth razendsnel.
Als laatste hebben we de Razer Huntsman V2. Ook met dit toetsenbord voer je je acties razendsnel uit. Dit komt door de mechanische toetsen met rode switches, waardoor je toetsaanslagen extra snel geregistreerd worden met minimale feedback. De Razer Huntsman V2 heeft een afneembare polssteun waardoor je comfortabel kunt gamen.