De beste Switch games om je thuis-isolatie te overleven

  De Nintendo Switch vliegt momenteel de winkelschappen uit, nu veel mensen thuis moeten zitten door het coronavirus. Met de console heb je natuurlijk wel goede games nodig om je mee te vermaken. Dit zijn de beste Switch games om de crisis mee door te komen.

  Animal Crossing: New Horizons

  De eerste HD-game in de Animal Crossing-franchise is pas net gelanceerd, maar heeft al meteen de harten van veel spelers gestolen. De titel is bovendien ideaal om nu je tijd in te steken wanneer je thuis zit door het coronavirus. Je kan het casual spelen en er dagelijks een half uurtje in stoppen of je kunt er meteen vol voor gaan en elke dag acht uur lang jezelf vermaken op je eiland.

  In Animal Crossing: New Horizons pakken spelers het vliegtuig om hun eigen paradijs op te bouwen op een ‘onbewoond’ eiland, samen met twee andere bewoners en de altijd bedrijvige Tom Nook. Al snel kun je je eigen tent en later een huis gaan inrichten, vissen en insecten vangen en nieuw gereedschap en meubels in elkaar timmeren. In New Horizons kun je bovendien ook vorm geven aan je eiland door middel van landscaping. Ga lekker ontspannen op een exotisch eiland, ondanks je eindeloze schuld bij Tom Nook.

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Als je op zoekt bent naar een uitgebreide en magische RPG om je dagen mee te vullen, dan kun je natuurlijk niet om The Legend of Zelda: Breath of the Wild heen. De exclusieve Nintendo-titel is al drie jaar oud, maar weet nog steeds elke speler te fascineren vanaf de eerste minuut.

  Zoals in elke Legend of Zelda-titel stap je in de schoenen van Link, die het opnieuw moet opnemen tegen aartsvijand Ganon. Hij heeft alleen zijn geheugen verloren en moet dat zien terug te krijgen, terwijl hij het opneemt tegen de minions van Ganon.

  Ook mag je in Breath of the Wild een enorme open wereld verkennen, die als een sprookje is vormgegeven. De wereld verbergt talloze geheimen, waardoor je tientallen uren in de game kan steken voordat je alles hebt ontdekt. De ideale titel om je in deze tijden in te verliezen.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Niet iedereen zal tijdens het huisarrest alleen opgesloten zitten. Misschien heb je wel een huisgenoot of vriend die samen games met je wil spelen, of natuurlijk je kinderen. Jezelf vervolgens in je eentje verstoppen achter de Nintendo Switch is dan niet even sociaal.

  Gelukkig zijn er ook genoeg games op de Switch die je samen kan spelen, zoals Super Smash Bros. Ultimate. De fighting game heeft een uniek stukje in het gamelandschap voor zichzelf gevonden, met een enorm roster aan karakters waar je uit kan kiezen, ondersteuning tot maar liefst acht spelers en een uniek vechtsysteem. Met een singleplayer campagne, meerdere multiplayer modi en een heel scala aan karakters om vrij te spelen, zal je zeker wel even zoet zijn met Super Smash Bros. Ultimate.

  Pokémon Sword en Shield

  Met de enorme populariteit van Pokémon Go is het duidelijk dat de franchise nog steeds leeft onder verschillende leeftijdscategorieën. Het is dan ook geen raadsel waarom Game Freak aan de lopende band Pokémon games blijft maken voor de platformen van Nintendo.

  De meest recente toevoegingen aan de hoofdlijn zijn Pokémon Sword en Shield. Welk van de twee versies je ook kiest, je zal als kersverse trainer aan de slag gaan in de gloednieuwe Galar regio. Dit land is sterk gebaseerd op Groot-Britannië en dat zal je ook snel merken aan de Pokémon die je tegenkomt. Zelfs klassieke monsters uit het origineel, zoals Koffing en Farfetch'd, hebben nieuwe evoluties gekregen die duidelijk refereren naar de Britse geschiedenis.

  Het avontuur in de nieuwe regio is bovendien een reis waar je de nodige uren in kan pompen en die geschikt is voor alle leeftijden. Zoek je dus iets om te spelen voor het hele gezin, dan ben je met Sword em Shield aan het goede adres.

  Super Mario Maker 2

  Een lijstje met de beste Switch games kan natuurlijk niet compleet zijn zonder een game met Mario, de officiële mascotte van Nintendo. De Italiaanse loodgieter zit tegenwoordig in talloze games, maar waar hij nog steeds in uitblinkt zijn platformers.

  Met Super Mario Maker 2 haal je een nagenoeg oneindige hoeveelheid aan platform-gameplay in huis. De titel biedt namelijk een aantal levels aan waarin je met Mario langs verschillende obstakels moet komen, maar de bread and butter komt van een ander element. Zoals de naam al zegt kun je namelijk ook zelf levels gaan maken en die vervolgens delen met je vrienden of mensen op het internet. Er is ondertussen een ongekende hoeveelheid aan levels te vinden, die verschillen van makkelijke gameplay tot aan een krankzinnige moeilijkheidsgraad. Je bent gewaarschuwd!

  Luigi’s Mansion 3

  Het slanke broertje van Mario krijgt over het algemeen een stuk minder aandacht, maar dat is niet altijd terecht. De minder moedige Italiaan schittert namelijk in Luigi’s Mansion 3. Deze keer moet Luigi naar een spookhotel om op te treden als een veredelde Ghostbuster, om daar zijn vrienden te redden.

  Het derde deel in de serie maakt gebruik van verschillende thema’s per verdieping en hanteert de vertrouwde gameplay waar spelers verliefd op zijn geworden. Daarnaast heeft ontwikkelaar Next Level Games een aantal nieuwe features geïntroduceerd, zoals nieuwe manieren om geesten op te speuren, een nieuwe assistent en de mogelijkheid om de game in co-op met twee spelers te doorlopen. De andere speler neemt daarbij assistent Gooigi onder de knoppen. Daar blijft het wat betreft multiplayer niet bij, want je kan ook in ScareScraper en ScreamPark aan de gang met acht spelers tegelijkertijd, tegen of met elkaar. Genoeg plezier dus voor je hele gezin of alle huisgenoten.

  Animal Crossing: New Horizons

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.