5 Super Mario Odyssey tips - Neem deze mee voor je begint!

Article
donderdag, 26 oktober 2017 om 14:10
xgn google image
Zijn we allemaal klaar voor morgen?! Dan barst de strijd der titanen los met maar liefst drie sterke titels die uitkomen. Switch eigenaren hebben het niet zo moeilijk, die kiezen simpelweg voor Super Mario Odyssey. Wij geven je hier vijf Super Mario Odyssey tips. Handig voor als je net begint met spelen!

5. Vol gas!

Het is geen geheim dat je in Super Mario Odyssey een ‘capture ability’ hebt, waarmee je allerlei vijanden kan overnemen, zoals Koen ook al uitgebreid omschreef in een eerder artikel. Maar zelfs dan, als je je oppermachtig voelt en geheel buiten je comfort zone, is soms een handige tip welkom. Al in een vroeg stadium zul je de vorm van Bullet Bill kunnen overnemen. En hoewel je denkt dat zo’n raket op zich al veel snelheid bevat, kun je misschien in de knoei komen.
Want op een bepaald stukje is er maar één mogelijkheid om naar een bepaald gebied te komen en dat is door tijdelijk een Bullet Bill te worden. En dan is het een kwestie van de zesde versnelling activeren, want anders haal je het volgende stuk niet. Nu heeft Super Mario Odyssey uiteraard geen zesde versnelling en je bent ook geen Mario Kart aan het spelen, maar wél kun je met de Y-knop extra snelheid krijgen. Twijfel dan ook niet om snel die knop te activeren, maar wel goed opletten, want als je niet stuurt, ben je het bokje!
120535

4. Exploreren loont

Aan de ene kant is Super Mario Odyssey een titel die zich laat omschrijven als rechttoe rechtaan, in die zin dat je werelden doorloopt om dan de ultieme eindbaas te verslaan. Maar die werelden zelf zijn vrij open en je hebt de vrijheid om naar hartelust rond te lopen, te snuffelen en coole dingen te ontdekken. Doe dat, want het loont! De hele kunst is namelijk om genoeg manen te verzamelen.
In elk level heb je een bepaald aantal (in diverse kleuren) nodig om je Odyssey, je schip, krachtiger te maken. Op die manier boek je progressie in de game. Die maantjes krijg je op diverse manieren. Het verslaan van een eindbaas in een level levert drie maantjes op, maar als je er in totaal 16 nodig hebt, heb je daar bij lange na niet genoeg aan.
Ze zitten overal verstopt. Onder de grond, op een afgelegen locatie, bij een bonusstukje en ga zo maar door. Super Mario Odyssey zou geen Mario game zijn als het niet vol met geheimen zat! En dat maakt die game zo geweldig.
Ons tip luidt als volgt: ga lekker rondlopen alsof je in een grote role-playing game zit, of alle schatten a la Uncharted wilt verzamelen, want dan kom je vanzelf manen tegen. Doe je dit niet, is de kans groot dat je op een gegeven moment aan het eind van een level maantjes tekort komt en je opnieuw zelfde omgevingen langs moet. Al is dat uiteraard geen straf voor zo’n leuke vrolijke titel! Maar hé, we hebben je gewaarschuwd!
120536

3. Let op kleurverschillen

Als we het dan toch over de felbegeerde manen hebben, is er nog een tip. Let op kleurverschil! Geregeld zul je ergens lopen waar iets ‘oplicht’. In principe kunnen je ogen zo’n detail zo passeren, gezien er zoveel te ontdekken valt in Super Mario Odyssey, maar als je er bewust van bent, zul je deze stukjes herkennen.
Het is een soort fonkeling. En dan weet je dat één en één twee is: ergens ligt een maantje op je te wachten! Je kunt bijvoorbeeld ergens rondlopen en dat er dan een soort van glinstering op een bepaald stukje grond is. Onze beroemde loodgieter kan dan via een stampsprong wat extra kracht uitvoeren waardoor opeens een maantje te voor schijn komt.
Een ander voorbeeld is dat je in een gebied kan lopen met allerlei blokken. Blokken die jij in je menselijke gedaante nooit zult kunnen vernietigen, maar wél als je een Bullet Bill overneemt. Een oplettend oog ziet dat één van de blokken een lichtere kleur heeft dan de andere blokken. Daar moet je dus met de Bullet Bill tegen aan rammen!
Tadaa! Het maantje is gevonden. Wat dat betreft is de gameplay van Super Mario Odyssey behoorlijk leuk en verslavend. Vergeet ook overigens niet allerlei uitkijkposten in de levels, want die tonen je vaak ook waar een maan verscholen ligt.
Wees overigens niet bang dat je niet genoeg maantjes kunt vinden, want ze zijn er genoeg. En anders kun je er altijd nog één in een winkel kopen met muntjes die je in de game verzamelt!
120537

2. Verzamel munten!

En daarmee komen we meteen bij de volgende tip: verzamel munten. De Mario games zijn groot geworden met het verzamelen van muntjes, gouden munten wel te verstaan. In oude Mario games kreeg je bij een X-aantal een nieuw leventje. Nu is het net andersom: zodra je doodgaat, kost het je een aantal munten.
Dus het is handig om ze flink te verzamelen. En gelukkig zijn die er genoeg. Overigens wil je die munten niet alleen verzamelen om eindeloos dood te gaan. Zoals net gezegd kosten sommige Power Moons ook munten én aan het einde van de game wil je achterlijk veel munten hebben!
Wat daar precies de reden van is, gaan we niet verklappen. Dus maak uren en ontdek vooral op het einde waarom je flink poen wilt bezitten!
120538

1.Activeer vlaggen om te warpen

Als je lekker aan het rondlopen bent, zul je langs vlaggen lopen. Je herkent deze vlaggen uit eerdere Mario games waarin ze dienden als checkpoints. En zodra je klein was, werd je een slagje groter. In Super Mario Odyssey is het uiterst noodzakelijk om even tegen de vlaggen aan te lopen, want daarmee activeer je checkpoints.
En belangrijker: dit zijn punten waar je naar kan fast travelen. Dus wat dat betreft het Super Mario Odyssey wat typische RPG-elementen in zich. Het is vooral handig om te warpen, zoals dat heet (snel kunnen reizen dus) wanneer je bijvoorbeeld niet genoeg maantjes hebt en een gebied opnieuw wilt verkennen. Dan kun je met een simpele druk op je plattegrond de locaties kiezen waar je eerder al bent geweest, om vervolgens meteen daar naartoe te reizen.
Als je die punten niet activeert moet je alles lopen. En daar zit niemand op te wachten! Dit waren onze Super Mario Odyssey tips. Mocht jij zelf na het spelen nog andere nuttige toevoegingen hebben, laat het dan hieronder in de reacties weten.
En dan helpen we elkaar allemaal verder in Super Mario Odyssey! Mocht je het spel alvast willen kopen, dan kan dat hier.