De 10 beste series op Netflix op dit moment

Article
donderdag, 05 april 2018 om 11:07
de best beoordeelde series op netflix kwaliteit om van te genieten 129245 2
Van een lijst met de beste series op Netflix volgens IMDb mag je kwaliteit verwachten en die kwaliteit staat er zeker tussen! Ieder jaar weer worden er geweldige series gemaakt en uitgebracht. Veel van de grote hits zijn nog steeds te zien op Netflix, kijk maar naar deze lijst!

10. The Blue Planet

De beste series op Netflix van deze lijst zijn gebaseerd en gerangschikt op hun IMDb score, waardoor The Blue Planet op nummer tien komt te staan! Deze documentaire van BBC werd uitgebracht in 2001 en kostte bijna vijf jaar tijd om te maken. Elk van de 8 afleveringen laat een verschillend aspect zien van het leven in het water. The Blue Planet was ten tijde van uitgave nog ongelooflijk mooi om naar te kijken, maar ook nu is het je tijd zeker waard!
BBC heeft ook een vervolg op The Blue Planet uitgebracht, genaamd Blue Planet II. Deze ging in 2017 in première maar staat helaas nog niet op Netflix. De originele Blue Planet won meerdere Emmy's en BAFTA Awards voor haar cinematografie en muziek. De Britse natuurdocumentaire behoort met een 9.0 tot één van de beste series op Netflix!

9. Death Note

De Japanse animatieserie Death Note heeft eveneens een score van 9.0 op IMDb. Death Note bevat 37 afleveringen van rond de 20 minuten. De serie draait om Light Yagami, een Japanse student. Yagami is een voorbeeldige student en persoon, zowel op zijn school als thuis. Er hangt alleen iets duisters in hem, waar hij op een verder normale schooldag achter komt.
Yagami ziet op de desbetreffende schooldag een notitieboek uit de lucht vallen. Het is geen normaal notitieblok, maar een Death Note. Al snel komt hij erachter dat het boek te gebruiken is als moordwapen. Door simpelweg een naam, oorzaak van overlijden en tijd van overlijden op te schrijven, gaat de persoon met die naam dood. Het gezicht van de persoon moet alleen wel in de gedachten zijn van de schrijver op dat moment.
De Death Note wordt door Light gebruikt om criminelen uit de wereld te helpen, maar al snel merkt de politie dat er iets niet klopt en starten ze een onderzoek. Vanaf dan begint het fenomenale schaakspel tussen Light en de mysterieuze detective L. Death Note is een ontzettend goede serie, die op werkelijk geweldige wijze in elkaar steekt!
129249

8. Fargo

De Amerikaanse misdaad drama serie Fargo is geïnspireerd op de gelijknamige film uit 1996. De schrijvers en regisseurs van die film, de broers Joel en Ethan Coen, zijn ook uitvoerende producenten van deze serie. Elk seizoen van deze serie speelt zich af in een ander tijdperk, met elke keer andere verhalen, karakters en cast. Op sommige momenten lopen de seizoenen wel door elkaar heen.
De serie heeft momenteel ook een 9.0 op IMDb. Tussen 2014 en 2018 won de serie drie Golden Globes, evenals zes Emmy's. Momenteel zijn er drie seizoenen van Fargo te zien op Netflix en deze seizoenen zijn allemaal het kijken waard!

7. Fullmetal Alchemist: Brotherhood

De tweede animatieserie gebaseerd op Fullmetal Alchemist is Fullmetal Alchemist: Brotherhood. De serie is bijna in zijn geheel overgenomen van de manga. Er zitten 68 afleveringen in de serie en met een 9.1 als cijfer kun je verwachten dat deze afleveringen stuk voor stuk erg goed zijn. De 22ste plek op IMDb qua series misstaat Fullmetal Alchemist: Brotherhood ook niet!
De animatieserie wordt door veel mensen gezien als één van de beste aller tijden. Het verhaal in Fullmetal Alchemist: Brotherhood draait om de broers Edward en Alphonse Elric. De twee gaan in de serie op zoek naar de Philosopher's Stone, nadat een poging om hun overleden moeder weer bij te brengen verkeerd gaat en de twee gebroken achterlaat.
129251

6. Sherlock

De tweede BBC serie op deze lijst is compleet anders dan de eerste. Een natuurdocumentaire zoals The Blue Planet is natuurlijk niet te vergelijken met een misdaadserie als Sherlock. Sherlock is gebaseerd op de verhalen van de Britse auteur Sir Arthur Conan Doyle. Met een 9,2 na meer dan 600.000 reviews is het duidelijk dat het merendeel van de kijkers erg onder de indruk is van de serie!
Er zijn tot op heden dertien afleveringen uitgekomen van de serie. Er zijn vier seizoenen met drie afleveringen en één speciale aflevering. Het is jammer genoeg nog niet zeker of er een vijfde seizoen komt van de spannende misdaadserie. Sherlock is een moderne variant op de klassieke Sherlock Holmes verhalen. De serie is geweldig geschreven en Benedict Cumberbatch en Martin Freeman leveren overtuigende acteerprestaties, wat Sherlock tot één van de beste series op Netflix maakt!
129252

5. Life

BBC blijft maar opduiken in deze lijst. Ditmaal weer met een prijswinnende natuurdocumentaire. De 10 aflevering lang durende Life serie laat het leven van dieren in het wild van over de hele wereld zien. De uitdagingen waar de dieren mee te maken krijgen worden vertoond, evenals de jacht die ze maken om te kunnen eten en overleven. Niet alleen dieren op het land, maar ook het leven in de zee en het leven van planten is te zien in deze serie.
Life ging in 2009 in première in het Verenigd Koninkrijk. De verteller is de serie is niemand minder dan de legendarische David Attenborough, net zoals in The Blue Planet. Deze man maakt deze prachtige serie nog beter met zijn manier van vertellen. Het leven op aarde is al interessant, maar Attenborough maak het nog net wat wonderlijker.
129253

4. Rick and Morty

Eén van de beste animatieseries voor volwassenen is toch wel het Amerikaanse Rick and Morty. Dit programma is gemaakt door Justin Roiland en Dan Harmon en is een regelrechte hit geworden. De sciencefiction komedieserie is niet alleen één van de beste series op Netflix, maar staat ook in de algehele top 10 van series op IMDb! Momenteel zijn er 31 afleveringen van de serie beschikbaar, verdeeld over 3 seizoenen.
Rick and Morty wordt door onwijs veel mensen ontzettend gewaardeerd vanwege de originaliteit, creativiteit en humor die de serie aan de kijker biedt. Het verhaal in Rick and Morty draait om de karakters, je raadt het al, Rick and Morty.
Rick is een gestoorde wetenschapper en tevens de grootvader van Morty, een naïeve jongen van 14. Samen gaan ze op buitensporige avonturen die over allemaal verschillende dimensies en planeten spannen.
129254

3. Cosmos: A Spacetime Odyssey

We beginnen de top drie van de beste series op Netflix met nog een documentaire, namelijk Cosmos: A Spacetime Odyssey. In tegenstelling tot de andere documentaires is deze niet geproduceerd door de BBC. A Spacetime Odyssey beperkt zich ook niet alleen tot onze planeet, maar gaat over de wetten van natuur in het gehele universum.
Astrofysicus Neil deGrasse Tyson is de presentator van dit zeer interessante programma. De serie werd uitgebracht in 2014 en werd zeer goed ontvangen. Zo goed dat er nog een seizoen is aangekondigd, getiteld Cosmos: Possible Worlds. Deze moet in 2019 worden uitgezonden. Vooralsnog kun je volgens ons erg genieten van A Spacetime Odyssey, en een 9,3 op IMDb laat zien dat wij niet de enige zijn die zo denken!
129255

2. Breaking Bad

Vince Gilligan's Breaking Bad is misschien wel de beste fictie serie aller tijden. De misdaad drama behoort in ieder geval tot één van de beste series aller tijden en staat momenteel op de tweede plek van de beste series op Netflix. De vijf seizoen durende serie geeft het verhaal weer van Walter White, een scheikundeleraar waarbij longkanker wordt geconstateerd.
Na deze ontdekking besluit Walter om het criminele leven op te zoeken, om ervoor te zorgen dat zijn familie over genoeg geld kan beschikking wanneer hij overlijdt. Breaking Bad heeft twee Golden Globes gewonnen, evenals maar liefst 16 (!) Primetime Emmy's. De serie werd meer dan 1 miljoen keer beoordeeld op IMDb en heeft daar een cijfer van 9.5 aan overgehouden wat Breaking Bad één van de beste series op Netflix maakt, genoeg reden om te kijken mocht je dit nog niet hebben gedaan!
129256

1. Planet Earth

Planet Earth rond onze lijst van de beste series op Netflix af. Alweer een BBC documentaire met verteller David Attenborough! De eerste Planet Earth serie werd uitgebracht in 2006 en won vier Emmy's. Destijds was de serie de duurste natuurdocumentaire die de BBC ooit had uitgebracht, evenals de eerste die werd gefilmd in HD. Een groot mijlpaal!
De Britse serie werd heel succesvol en leverde de BBC ook een hoop geld op, aangezien Planet Earth in juni 2007 al in meer dan 130 landen te zien was. De serie staat momenteel derde op de IMDb lijst van beste series aller tijden en moet alleen Band of Brothers en het vervolg op Planet Earth, Planet Earth II, voor zich dulden. Planet Earth is een adembenemende mooie serie, ook 12 jaar na uitgave, die iedereen gezien moet hebben.

Dit zijn de beste series op Netflix op dit moment!

Er is veel moois te zien op Netflix, dat blijkt maar weer eens aan deze lijst. Aan variatie ook geen gebrek, het ene moment kun je kijken naar een spannende serie over een doorgeslagen leraar en het andere moment kun je genieten van het prachtige beeld dat de wereld te bieden heeft. Alvast veel kijkplezier!