De beste PS5 co-op games van dit moment

Article
zaterdag, 04 december 2021 om 15:00
a way outf1585653390
De PS5 heeft een groot assortiment aan games waarbij de samenwerking een belangrijk onderdeel kan zijn. De vraag is dus welke games zijn nou het leukst om samen met vrienden te spelen? Dat staat in deze lijst!

A Way Out

De game A Way Out draait echt om de multiplayer-ervaring. Het is zelfs niet mogelijk om de game in je eentje te spelen. Je moet met een vriend online of via split-screen spelen. Het spel gaat over Vincent en Leo, dat zijn twee gevangenen die in dezelfde cel zitten. De twee besluiten samen te ontsnappen, maar na de ontsnapping is het verhaal zeker nog niet voorbij.
far cry 6 headerf1635340846

Far Cry 6

Hoewel de Far Cry games vooral op de singleplayer gericht zijn, is de co-op in de laatste games steeds verschenen en verbeterd. In Far Cry 6 kan je na de missie "Du Or Die" de co-op modus spelen. Samen met een vriend kan je dan de strijd aan gaan met de dictator van Yara.
Dankzij de co-op kan je samen Yara ontdekken en alle missies doen. De co-op van Far Cry 6 is niet een gamemodus op zich. Eigenlijk speel je hetzelfde als wat je in singleplayer zou doen. Je krijgt dus geen extra missies wanneer je samen speelt.
it takes twof1614606438

It Takes Two

Dezelfde makers van A Way Out zijn ook gekomen met It Takes Two. Het idee is hetzelfde. It Takes Two kan net zoals A Way Out alleen samen gespeeld worden. Je speelt als May of Cody, een stel dat wil scheiden. Dit vertellen ze aan hun dochter.
Vervolgens veranderen beide personages in poppen en moeten ze zich zien te redden in een wereld van speelgoed die tot leven is gekomen. Mocht je dus interesse hebben in de game, lees hier dan de review.
fifa 22 hypermotionf1626250746

FIFA 22

Wil je vanaf je bank een potje voetballen met vrienden? Dat is mogelijk in FIFA 22. Net zoals in de voorgaande FIFA games kan je weer met je favoriete voetbalclub spelen tegen een of twee vrienden. Dit kan gemakkelijk vanaf thuis. Via online kan je samen of tegen je vrienden spelen.
f1 2021 verstappenf1631540936

F1 2021

In F1 2021, de FIFA van de racegames, heeft ook een goede co-op modus waarin je kan racen tegen vrienden. Het is niet alleen maar mogelijk om voor de lol te racen, je kan namelijk ook samen een carrière opbouwen binnen de racewereld en in de loop van de game kan het twee kanten op gaan. Of je wordt samen groot, of je werkt elkaar tegen. Wil je precies weten hoe de co-op werkt? Dat staat geschreven in dit artikel.
borderlandsf1624620537

Borderlands 3

In de Borderlands games is co-op al een bekend onderdeel, maar deze ervaring wordt alleen maar beter in Borderlands 3 voor de PS5, er is namelijk een verbeterde Borderlands 3 game uitgekomen voor de PS5. In de co-op kan je in totaal met vier spelers de game spelen.
In de co-op modus kan je de missies uit de verhaallijn spelen, maar het is ook mogelijk om kleinere missies buiten het verhaal samen te voltooien.
no mans skyf1594934632

No Man’s Sky: The Next Generation

Na de release van No Man's Sky was er nog al veel kritiek op de game, maar de ontwikkelaars hebben deze game in de loop der jaren een stuk verbeterd en nu is er ook een versie voor de PS5 genaamd No Man’s Sky: The Next Generation. Deze game heeft ook een goede co-op modus.
In de co-op kan je samen met vrienden de ruimte verkennen. Ook is het mogelijk om eigen racebanen te maken en zijn er speciale missies die je met je vrienden kan uitvoeren. De game biedt dus een hoop dingen aan om een mooie multiplayer ervaring te hebben.
dirt 5 5f1601979769

Dirt 5

De racegame DIRT 5 biedt misschien wel de beste mogelijkheden om te racen tegen echte mensen. Je kan voor de lol racen tegen vrienden, maar kan ook samen spelen in de carrière modus. In de game kan je door verschillende routes over de wereld tegen elkaar racen, waaronder bijvoorbeeld races in Italië of Zuid-Afrika.
Je bent niet gebonden aan bestaande routes, je mag ook je eigen racebaan bouwen in de gamemodus Playgrounds. De routes die je bouwt kan je vervolgens delen met je vrienden om er in te racen. Playgrounds geeft je dus de mogelijkheid om je eigen creativiteit te gebruiken voor het bouwen van een racebaan.
sackboy a big adventure 5ee36f59e9e72f1625741856

Sackboy A Big Adventure

Sackboy A Big Adventure is alleen te spelen, maar de ervaring wordt toch beter als je ook met vrienden speelt. Je kan met drie andere vrienden het avontuur aangaan. In de co-op kan je verschillende levels spelen die vol obstakels zitten waar je samen doorheen moet komen.
Dit maakt het samenwerken in de game erg belangrijk. De game is dus ook te vergelijken met It Takes Two en A Way Out, maar alleen is het wel zo dat Sackboy A Big Adventure je wel de mogelijkheid geeft om de game alleen te spelen, maar de game is meer geschikt om dus samen te spelen.
destiny 2 beyond lightf1607350534

Destiny 2

Voor wie nog een free-to-play game zoekt om samen te spelen is er Destiny 2. De game is een online multiplayer en biedt de kans dus om missies met meerdere vrienden te spelen. In totaal kunnen er drie spelers samen een verhaalmissie doen. De game is ook op multiplayer gericht, dus missies met vrienden spelen zal ervoor zorgen dat je veel makkelijker door de missies heen zal komen.