De top 10 beste onaangekondigde games volgens de XGN redactie

Article
dinsdag, 13 januari 2015 om 16:29
xgn google image
Het is hot om na te denken over welke games we willen zien, maar die nog niet (officieel) zijn aangekondigd! Afgelopen week hebben jullie, de community, gesproken. Die special staat online. Maar als we het vragen aan de redactie, welke games staan daar op het verlanglijstje? Dit is de top 10 beste onaangekondigde games volgens de XGN redactie!
Dit was jullie mening met de beste onaangekondigde games, hier is die van ons!

God of War 4 (Frans Nieuwenhuys)

Mijn beste onaangekondigde titel blijft toch God of War 4. Ik zat heel erg te twijfelen tussen die en the Last of us 2. Allebei super dikke titels maar ga toch voor mijn held Kratos. Het genadeloos koppen afhakken, darmen uitrukken en onvermoeibaar wraak nemen op alles en iedereen mis ik heel erg. De vorige titel God of War Ascension was toch niet helemaal waar ik naar zocht.
Met de PS4 geloof ik er helemaal in dat er weer hele vette dingen gemaakt gaan worden. Als ik de line up van Sony zie met onder andere The Order 1886 en Uncharted 4, dan kan God of War 4 niet anders dan modder vet worden. Misschien is de Germaanse godsdienst aan de beurt?
65474

Age of Empires 4 (Pedro Jordana)

Meerdere delen van de klassieke strategiefranchise hebben stuk voor stuk vele plezierige uurtjes opgeslurpt, en het is tijd voor een nieuw deel. Geen free-to-play of mobiele bullshit, maar oldskool muisklik pc empire-conquering goodness. Er zijn al hints gedropt dat het er ooit van zou komen, de tijd is nu rijp Microsoft!
65475

BioShock 4 (Laura de Fluiter)

De BioShock-serie is mijn favoriete spelserie. Waarom? Met de setting van het eerste spel (een onderwater dystopie), het enorm sterke verhaal en de ideeën die in het eerste deel verwerkt zijn, wordt de lat al enorm hoog gelegd. Het tweede deel gaat hierop verder, en hoewel het derde deel totaal anders is lukt het de makers van BioShock toch weer om je te verbazen.
Daarom zit ik heel erg te wachten op een nieuw BioShock-deel. Nu weet ik dat er helaas niet heel veel kans is dat dit gebeurt, omdat zo'n beetje het hele team uit elkaar ligt.
Toch heb ik hoop! Want hoe vet zou het zijn om op de nieuwe consoles terug te gaan naar Rapture? Om diezelfde reden zit ik trouwens ook te wachten op een HD-remake van de serie: het maakt me niet zoveel uit hoe, zo lang de serie maar naar de nieuwe consoles komt! Tot die tijd zal ik het nog moeten doen met mijn collectie op de Xbox 360.
65476

Banjo-Kazooie 3 (Calvin Visee)

Ik wil nu eindelijk wel eens aan de slag met Banjo-Kazooie 3 ofwel Banjo-Threeie. Op de Nintendo 64 heb ik me wekenland vermaakt met de eerste twee delen van deze platformserie. Allerlei muzieknoten, puzzelstukjes en gekke gekleurde mannetjes verzamelen, terwijl je eieren uit je kont schiet met Kazooie of verandert in een kleine krokodil. Rare maakte ons destijds met Nuts & Bolts blij met een dooie mus. Deze keer een echte 3D-platformer alsjeblieft!
65478

Bully 2 (Riffy Bol)

Ik verlang hevig naar een vervolg op Bully/Canis Canem Edit, de 'high school'-GTA van Rockstar. Dit meesterlijke spel liet je leraren in prullenbakken gooien, kakkers en arrogante sporters klappen verkopen en de meisjesslaapzalen via een zolderraam en een oude kledingkast begluren. Bully gaf je alle mogelijkheden die je nooit had als 'echte' puber en introduceerde je op fenomenale wijze aan het Amerikaanse voortgezet onderwijs met al zijn facetten.
Granaten zijn vervangen door stinkbommen, shotguns door vuurpijlgeweren en molotovcocktails komen nu in de vorm van jeukpoeder. Pesten is natuurlijk verkeerd, maar niet zolang het in een fictief universum gebeurt en jij zélf de underdog bent. Ik sta al jaren te popelen om in de schoenen van de aanvankelijke loser Jimmy Hopkins opnieuw vriendschappen te sluiten met de nerds van Bullworth Academy, om de échte pestkoppen voor eens en altijd een next-gen lesje te leren. En af en toe een boze leraar in een kluisje op te sluiten, gewoon omdat het kan.
65479

The Last of Us 2 (Theo Weber)

Mijn beste onaangekondigde game is toch wel echt The Last of Us 2. Ik ben erg benieuwd wat het einde van het eerste deel brengt allereerst, maar ook hoe hierop verder gebouwd wordt naar een tweede deel. The Last of Us vond ik al een goede invalshoek hebben met betrekking tot het postapocalyptische deel, dus ik ben benieuwd wat deel 2 daarin gaat doen.
65480

Devil May Cry 5 (Rox van der Helm)

Mijn favoriete serie is God of War, maar gezien Frans al riep: God of War 4, noem ik dan een andere titel: Devil May Cry 5! Nog zo'n heer-lijke hack en slasher, alleen toch weer heel anders. Ik ben natuurlijk een gat in de lucht gesprongen dat we dit jaar remakes krijgen van Devil May Cry. Maar hé als je fan bent van de serie wil je natuurlijk weer een gloednieuw deel. En ja, ik wil Devil May Cry 5!
En stiekem, heel wat anders, wil ik ook Blinx 3!
65481 1

Star Wars: Rogue Squadron 4 (Calvin Foe)

Er is tegenwoordig een schrijnend tekort aan ruimteschip pieuw pieuw games een ondanks dat ik al intens gelukkig ben met de nieuwe Star Fox game die voor de Wii U komt, zou het ontzettend gaaf zijn als er ook een nieuwe Rogue Squadron game zou komen.
De Rogue Squadron games lieten het aanvoelen alsof je echt in de epische ruimtegevechten van de films zat en als klein jongetje scheet ik in mijn broek van plezier als ik in mijn X-Wing tientallen Tie Fighters neerhaalde. Vooral met een nieuwe Star Wars film op komst zou de timing perfect zijn, maar ik heb niet al te veel hoop; de ontwikkelaar van de Rogue Squadron games is er een tijdje geleden mee gekapt. Toch blijft ik hopen op Star Wars Rogue Squadron IV!
65482 1

Fallout 4 (Jelle de Wolf)

Hoe vaak moet ik het nog zeggen!? Een next-gen Fallout, met prachtige graphics, een wereld die nog harder rot dat hij al deed en de geniale missies, karakters en muziek weet te houden van deel 3 en New Vegas. Mocht deze game niet voor het einde van 2015 worden aangekondigd, dan stop ik voorgoed met gamen. Gelukkig gaan we 'm deze E3 gewoon zien schitteren. Toch, Bethesda? Hoop ik. Please?
65483

GTA 6 (Michael van Splunter)

Ik denk dat de beste onaangekondigde titel GTA 6 is. Ook al is GTA 5 next-gen nog niet zo heel lang uit en komt hier nog genoeg DLC voor uit. Toch zullen mensen altijd wel zitten te wachten op dit soort nieuws. Ik heb al na het uitspelen van GTA 5 beelden in mijn hoofd wat GTA 6 zou kunnen bieden en kijk naar alles uit wat met GTA te maken heeft. Niemand zou dit verwachten als het zou gebeuren. Maar hé, ik wil GTA 6!