De beste level editor games op een rijtje

Article
dinsdag, 17 juni 2014 om 12:24
xgn google image
Er komen steeds meer spellen uit waarbij je je eigen levels kan maken. Op E3 2014 werd Mario Maker aangekondigd voor de Wii U en Little Big Planet 3 voor de de PS3 en PS4. Maar wat zijn nou de beste games waarin je zelf levels kan maken? We presteren een top 6 games met een coole level editor!
Games met een level editor zijn in. Van Minecraft tot Mario Maker, steeds meer games geven spelers de mogelijkheid om zelf levels te personaliseren, te maken en vervolgens met de rest van de wereld te delen. In afwachting van Mario Maker heeft XGN een lijst samengesteld van de beste spellen van deze soort.

6. Terraria

Terraria is een 2D platformer met graphics die terug doen denken aan het SNES tijdperk, waardoor het hele spel een uiterst charmante old school look krijgt. De levels kunnen gepersonaliseerd worden naar de wensen van de speler, pixeltjes worden bouwstenen voor eigen avonturen, of voor het nabouwen van avonturen. Van Indiana Jones tot Silent Hill, je kan het je zo gek niet bedenken of er is een Terraria map van.
Je hebt dan wel niet de veelzijdigheid van een 3D spel, maar als jij met hartjes in je ogen terug kijkt naar de gloriedagen van pixel games, zoek dan niet verder dan deze vermakelijke, oogstrelende tijddoder.

5. Trackmania

TrackMania is een uitermate populaire raceserie, waarvan het populairste deel, TrackMania Nation Forever, te downloaden is als freeware. Elk spel in de serie heeft een enorm uitgebreide level editor, de zogenaamde 'building block', waarin alles kan en mag. De enige voorwaarde is dat de race track aan drie eisen voldoet: het heeft een begin, een eind, en een manier om naar het eind te komen heeft.
Voor de rest ben je geheel vrij in je doen en laten, van loopings tot zwaartekracht tartende stunts. Als je van racegames en customizen houdt, is deze niet te missen. Voor degene die niet van racen houden, kijk dan uit naar de volgende game.
5262

4. Disney Infinity

Disney Infinity is de nostalgie van je jeugd samengebracht in één plek. Niet alleen kan je spelen als een geliefd Disney personage, je kan ook Disney werelden nabouwen.
De Toy Box Mode geeft spelers de gelegenheid om hun eigen wereld en spellen te maken met behulp van de enorm uitgebreide level editor, waarmee je onder andere gebouwen en racetracks kan maken. Leuk voor Disney liefhebbende bouwers, uitermate oninteressant voor degene die Disney te kinderachtig vinden.
5263

3. Halo

Voor degenen die Disney Infinity zien als troep waar de kleine neefjes en nichtjes mee spelen, is er de Halo Forge mode. Deze modus komt voor in Halo 3, Halo: Reach, en Halo 4. Elk spel heeft verschillende forge mappen en kleine verschillen in het personaliseren, maar het hoofd bestandsdeel blijft hetzelfde: het personaliseren en delen van multiplayer maps voor custom games.
In de geleverde maps kun je objecten in de maps gooien, filters over de map heengooien, en ga zo maar door. Zo kan je zoveel mogelijk propane tanks en fusion coils als je wilt neerzetten om deze vervolgens op te blazen terwijl een nietsvermoedende vriend langs loopt. Echte vriendschappen overleven dat wel.
5264

2. LittleBIGPlanet

LittleBIGPlanet is Sonys trots, en geef Sony eens ongelijk: oogstrelend is de serie niet op het eerste oog, maar wat is het toch een ongelofelijk leuke spellenreeks. De tagline van het spel is "Play, Create & Share", en dat hoef je de spelers niet twee keer te vertellen.
Want inmiddels zijn er al meer dan zeven miljoen user generated levels gemaakt. Spelers kunnen bestaande levels personaliseren, hun eigen levels en puzzels te maken, en Sackboy en Sackgirl optutten (kostuum dlcs genoeg natuurlijk).
In de race spin-off, LittleBIGPlanet Karting, kun je je sackboy, kart, en racetracks customizen tot een niveau waar TrackMania bijna jaloers van wordt. Leuk, vermakelijk, fun, en ieder ander synoniem dat je je kan bedenken - een must have voor Playstation gebruikers.

1. Minecraft

Eigenlijk heeft Minecraft geen woorden nodig. Miljoenen mensen hebben het spel gespeeld, miljoenen mensen hebben er dingen mee gebouwd, en miljoenen filmpjes staan op youtube van de gekste creaties die je je maar kan bedenken. Deze LEGO voor de smartphone generatie zorgt voor uren obessief plezier.

Populair Nieuws