De beste games van 2014: Wolfenstein: The New Order

Article
woensdag, 01 januari 2014 om 17:00
xgn google image
De grondlegger van het first-person shooter genre keert in 2014 terug met een nieuw deel in de franchise. We hebben het natuurlijk over Wolfenstein: The New Order. Keihard nazi's afknallen staat hier hoog in het vaandel en minder hoef je ook zeker niet te verwachten. Maak je borst alvast maar nat, voordat je in de rol van Captain B.J. Blazkowicz gaat kruipen!
In mei 2013 werd Wolfenstein: The New Order aangekondigd en ondertussen heb je er al flink wat over kunnen lezen. Zo kwam er al een impressie van Erik voorbij, eentje van Rob en nog een van Sebastiaan. In de eerste instantie zouden we in 2013 al aan de slag mogen met het spel, maar de game werd uitgesteld naar een onbekend moment in 2014. Om te laten zien dat Wolfenstein anno 2014 in het rijtje van beste games thuishoort, vatten we nogmaals samen wat hier nou eigenlijk zo vet aan is. Want laten we eerlijk zijn: nazi's afknallen vinden we toch allemaal geweldig om te doen?
Wolfenstein: The New Order
Stel je eens voor dat Hitler de Tweede Wereldoorlog had gewonnen en nu alle touwtjes in handen had. Een enge gedachte, maar dit is wel de scène voor Wolfenstein: The New Order. Het speelt zich in de jaren 60 af en door het vinden van technische superwapens en robots zijn de nazi's de absolute machthebbers geworden. Als Blazkowicz zijnde ben je het daar niet helemaal mee eens en ga je de strijd aan met het nazigespuis.
Wij verwachten in ieder geval een ijzersterk verhaal en daar is een reden voor. Wolfenstein: The New Order is namelijk een shooter met alleen een singleplayer. Online nazi's afknallen kun je wel vergeten. Dat toont wel hoeveel vertrouwen ontwikkelaar MachineGames in het verhaal heeft!
Je kunt je misschien afvragen wat er nog leuk is na zoveel delen nazi's neer maaien. Het antwoord daarop is de gehele nieuwe setting van The New Order. Geen zombies meer, maar robots. Geen MP40, maar een overweldigend, futuristisch wapen. Het vechten gaat je daarnaast ook niet gemakkelijk af. Als kip zonder kop erop af gaan, betekent zeker het einde van je leven. Tactieken moeten goed over nagedacht worden. Hoe ga je het bijvoorbeeld opnemen tegen een enorm snelle mechanische hond? Voorlopig kunnen we daar alleen over dromen. Als het dan eindelijk zover is, kun je het uitproberen op de PC, Xbox 360, Xbox One en de PlayStation 3 en 4. Willen jullie al net zo graag als ons die wapens oppakken en iedereen een kopje kleiner maken?