De beste games van 2014: Super Smash Bros.

Article
zondag, 29 december 2013 om 17:00
xgn google image
Het einde van 2013 mocht dan gedomineerd worden door de PlayStation 4 en Xbox One, de Wii U belooft gamers een mooi 2014 te brengen. Of hij nu in de lente komt of niet, Super Smash Bros. komt er in ieder geval aan.
Met vier personen tegelijk lekker knokken, in arena’s die lijken op levels uit bekende games. Vechtjassen gaan hier niet met Mii’s de strijd aan, maar met bekende personages uit de vele franchises die Nintendo rijk is of is geweest: Donkey Kong, Metal Gear Solid, Pokémon, Kirby, Zelda, Metroid en zelfs Kid Icarus. Door wapens te pakken die af en toe plotseling verschijnen, wordt het nog makkelijker om ‘conculega’s’ uit de weg te ruimen. Wie het minst vaak zijn leven is kwijtgeraakt en de meeste vijanden heeft uitgeschakeld, die wint.
De aankomende game is het vierde deel in de serie, maar tot nu toe wordt het gewoon Super Smash Bros. genoemd alsof het de eerste is. Wikipedia heeft hem zelfs “Super Smash Bros. for Nintendo 3DS and Wii U” gekroond. De vechtfranchise met niet alleen Mario, maar een heel leger aan Nintendo-personages, is al sinds het eerste deel op Nintendo 64 uitkwam razend populair. Niet alleen onder Mario-fans, maar onder de meest uiteenlopende soorten gamers.
Super Smash Bros
Dat is inmiddels alweer veertien jaar geleden. In de tussentijd zijn er nog twee Super Smash Bros.-games uitgekomen, waarvan de meest recente Super Smash Bros. Brawl voor Wii is uit 2008. Zes jaar later, in 2014 dus, wordt de knokgamer weer getrakteerd op een nieuw deel en daar wordt ontzettend naar uitgekeken.
Juist omdat het ditmaal zo is dat de titel zowel op de Wii U als 3DS verschijnt, iets dat vaak interessante verschillen met zich mee brengt. Zo heeft de Wii U HD-graphics en krijgen personages in de 3DS-variant juist dikke zwarte omrandingen. Beide platformen worden voorzien van dezelfde personages, maar krijgen wel exclusieve vechtarena’s. Er zijn gamers tenminste twee nieuwe personages beloofd, namelijk: The Villager uit Animal Crossing en Mega Man uit de gelijknamige gameserie van Campcom. Captain Olimar uit Pikmin schijnt ook speelbaar te zijn en mogelijk ook de trainer uit Wii Fit U.
De fighter wordt gemaakt door Sora en Namco Bandai en werd al op de E3 in 2011 aangekondigd. Kortom, de hoogste tijd dat hij ook daadwerkelijk verschijnt. Er ging een hardnekkig gerucht de ronde dat Super Smash Bros. zou verschijnen in de lente, maar dat is inmiddels weer ontkracht. Zou het toch een feestdagentitel worden? Wij, en vele gamers met ons, blijven hem op de voet volgen met uiteraard ons vechtjassen al aan.

Populair Nieuws