De beste films en series gebaseerd op games

Article
dinsdag, 05 mei 2020 om 15:00
prince of persiaf1588329027
Met Brothers in Arms en Uncharted op de planning, kunnen fans van de franchises in de nabije toekomst genieten van games die tot leven komen op het witte doek. Die titels zijn zeker niet de eerste verfilmde games. Dit zijn de beste films en series die gebaseerd zijn op games.

Prince of Persia: The Sands of Time

Voordat Assassin’s Creed ten tonele verscheen, was Prince of Persia het paradepaardje van Ubisoft. Al snel werden de magische avonturen van de acrobatische prins op de achtergrond gedrukt, omdat de Franse uitgever geen behoefte had aan twee series met parkour.
Toch zal de naam voort blijven leven met Prince of Persia: The Sands of Time, de film uit 2010 met een flinke sterrencast. Met een budget van 150 miljoen kan het worden gezien als de eerste grote blockbuster die gebaseerd is op een game. De prins, in de film genaamd Dastan, wordt vertolkt door Jake Gyllenhaal. Bij het innemen van de heilige stad Alamut komt hij in het bezit van een mysterieuze dolk, waarmee hij de tijd een minuut terug kan spoelen.
Voordat hij daar alleen achter kan komen, wordt de koning vermoord en Dastan beschuldigd als de moordenaar. Samen met prinses Tamina van Alamut (Gemma Arterton) moet hij zijn onschuld zien te bewijzen en tegelijkertijd de wereld redden van de ondergang.
pokemonf1620315095

Pokémon

De naam Pokémon is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het medialandschap. De franchise is qua omzet dan ook de grootste media franchise ter wereld, zelfs Star Wars en Marvel kunnen de concurrentie niet aan.
Waar velen in de jaren 90 voor het eerst in aanraking kwamen met de franchise door middel van de serie, stamt Pokémon in werkelijkheid af van videogames. Dankzij het enorme succes van Pokémon Red & Green, in Europa uitgebracht als Red & Blue, werd er al snel gewerkt aan een bijbehorende animé serie. Een jaar later, in 1997 om precies te zijn, kwam de serie al uit in Japan. In Nederland konden we pas genieten van het eerste seizoen in 1999.
Ook hier duurde het niet lang voordat Pokémon een rage werd. De serie over Ash Ketchum, Pikachu en hun vrienden sloeg in als een bom. Heel verwonderlijk was dat ook niet, want de serie is goed geanimeerd, heeft diverse verhaallijnen en zet vriendschap en loyaliteit hoog in het vaandel. Dat succes is voorlopig ook nog niet ten einde, want Pokémon kent al 23 seizoenen en zal met de huidige populariteit niet snel stoppen.
the witcher 1f1575477189

The Witcher

Vraag aan een willekeurige gamer wat zijn of haar favoriete game is van de afgelopen paar jaar en de kans is groot dat diegene antwoord met The Witcher III: The Wild Hunt. Met het laatste deel in de trilogie heeft ontwikkelaar CD Projekt Red zichzelf op de kaart gezet als een gerenommeerd ontwikkelaar.
Met de populariteit van de game zag ook Netflix een kans. Na het einde van Game of Thrones zijn zo’n beetje alle streamingdiensten op zoek naar een serie om dé vervangende fantasy serie te leveren. Netflix wil dat doen met de avonturen van Geralt of Rivia. Het eerste seizoen heeft de fundering gelegd voor een spannende serie, met indrukwekkende gevechten en de potentie voor veel seizoenen.
The Witcher komt origineel uit de pen van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, maar het is duidelijk dat de makers van de televisieserie ook hebben gekeken naar de games. Henry Cavill, de acteur die de rol van Geralt of Rivia op zich heeft genomen, wilde zelfs dolgraag in de serie spelen, omdat hij zo’n groot fan is van de games. En die schorre, zware stem is onmiskenbaar overgenomen uit het project van CD Projekt Red.
warcraftf1588329535

Warcraft

Al in 2002 werd de vraag gesteld wanneer Blizzard een film zou maken over de wereld van Warcraft. Dat kwam door de prachtige cinematics van Warcraft III, waarmee het verhaal tussen de missies door werd verteld. In die tijden waren de geanimeerde filmpjes baanbrekend.
Een filmproject werd aangekondigd in 2006, maar pas in 2016 kwam er daadwerkelijk een film, simpelweg getiteld Warcraft. Door middel van een mix van real-life action en CGI werd de fantasievolle wereld tot leven gewekt, dat al snel deed denken aan de geanimeerde video’s uit de games.
In Warcraft wordt de eerste ontmoeting tussen mensen en Orcs onder de loep genomen. Van de laatstgenoemde groep in hun eigen wereld, Draenor, langzaam aan het sterven en daarom moet er een nieuwe leefwereld worden gezocht. Nadat de eerste warband een paar dorpen overvalt, gaan de menselijke strijdkrachten onder leiding van Anduin Lothar (Travis Fimmel) meteen op onderzoek uit. Een bloederig conflict ligt op de loer.
silent hillf1588329999

Silent Hill

Er zijn al veel horrorgames verschenen door de jaren heen, maar twee franchises blijven de grote namen in het genre: Resident Evil en Silent Hill. Eerstgenoemde serie heeft al vele films gekregen, die met gemengde kritieken zijn ontvangen. Silent Hill doet het qua films iets rustiger aan, met op het moment twee films. Een derde film is afgelopen januari aangekondigd.
Als je echt wil griezelen, dan ben je bij de eerste Silent Hill aan het goede adres. In de film weten Christopher (Sean Bean) en Rose Da Silva (Radha Mitchell) niet wat ze met hun geadopteerde dochter Sharon aanmoeten. Het meisje heeft constant nachtmerries over het dorpje Silent Hill, dat al dertig jaar verlaten is. Ten einde raad besluit Rose om Sharon mee te nemen naar Silent Hill om daar een oplossing voor het probleem te vinden.
Dat blijkt alleen geen goede beslissing, want het dorp is overlopen door vreemde en gevaarlijke figuren en monsters, die zeer bekend voor zullen komen voor Silent Hill fans. Neem bijvoorbeeld de blinde, maar dodelijke verpleegsters of de iconische Pyramid Head, die een enorm zwaard met zich meezeult. Bereid je maar alvast voor op zeer bloederige en doodenge scenes.

Populair Nieuws