De beste Batman films ooit - Bruce Wayne op zijn best

Article
door Anoniem
zondag, 10 mei 2015 om 18:00
xgn google image
Iedereen is natuurlijk enorm nieuwsgierig naar de nieuwste Batman film: Batman v Superman. XGN blikt terug op het verleden van Batman, dit zijn de beste Batman films ooit.

5. Batman Returns (1992)

Batman Returns trapt het lijstje met de beste Batman films ooit af. In deze Batman (gespeeld door Michael Keaton) staan niet één, maar twee vijanden centraal: The Penguin (Danny DeVito) en Catwoman (die ook in Batman: Arkham City te spelen is). Al hoewel Catwoman niet altijd slecht is.
Je krijgt in deze film meer inzicht in de geschiedenis van The Penguin. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat de schurk zo lelijk was, dat zijn ouders besloten hem te dumpen. Daardoor is de schurk flink pissed off en gaat daarom Gotham City verover, Batman moet hem natuurlijk stoppen .

4. Batman (1989)

Een Batman waarvan Tim Burton de regisseur is, dat moet wel een goede Batman zijn dan. Dat is het zeker ook, anders mag deze film niet in het rijtje met de beste Batman films ooit. In de Batman uit 1989 staat het klassieke gevecht tussen Batman en The Joker weer centraal.
The Joker wordt gespeeld door de geniale acteur Jack Nicholson. Jack Nicholson tilt The Joker naar een hoger leven. In 1989 maakte deze Batman een flinke indruk, zo’n grote indruk zelfs dat hij thuis hoort in de lijst met de beste Batman films ooit.

3. Batman Begins (2005)

Batman Begins is de eerste Batman uit de Christopher Nolan trilogie. Christopher Nolan bewijst met deze Batman (in deze triologie gespeeld door Christian Bale) maar even dat hij goede Batman films kan maken. In Batman Begins leer je het leven van Bruce Wayne beter kennen.
Je krijgt dankzij deze film veel meer inzicht in de ontwikkeling van Bruce Wayne naar Batman. Batman neemt het in deze film op tegen een van de meest griezelige tegenstanders, namelijk Scarecrow. Batman Begins is op alle fronten erg sterk, daarom verdient de film de derde plek in de beste Batman films ooit.

2. The Dark Knight Rises (2012)

Er is onder de Batman- en filmfans nog altijd een discussie over welke Batman film nou het beste is. Veel fans vinden The Dark Knight Rises beter, ander fans vinden de nummer één beter. Een ding is zeker: The Dark Knigh Rises verdient een hoge plek tussen de beste Batman films ooit.
Batman neemt het in deze film op tegen Bane die Batman een kopje kleiner maakt. Batman wordt flink afgemaakt en The Dark Knight moet er alles aan doen om Gotham City te redden. Batman komt terug na zijn val in het diepe en is klaar om de confrontatie met Bane aan te gaan. The Dark Knight Rises is hard, spectaculair en meeslepend.

1. The Dark Knight (2008)

Ver bovenaan van de beste Batman films ooit staat (natuurlijk) The Dark Knight. In deze Batman neemt de superheld het op tegen The Joker, die werkelijk fantastisch wordt gespeeld door Heath Ledger. Wis je dat Heath Ledger in 2009 postuum nog een Oscar won voor deze rol? De geïmproviseerde scene in bij het ziekenhuis laat zien hoe goed Heath Leather was.
In deze Batman zie je ook hoe de welbekende schurk Two-Face ontstaat. In The Dark Knight zie je ook dat Bruce Wayce moeite heeft met de keuzes die hij moeten maken. Wat wil hij zelf en wat is goed voor de wereld? The Dark Knight is een en al genieten en hoort daarom op de eerste plek van de beste Batman films ooit.