De top 5 beste Assassin's Creed games - Sluipen, kruipen en verzuipen

Article
door Anoniem
donderdag, 14 mei 2015 om 15:00
xgn google image
De reacties over de onlangs aangekondigde Assassin’s Creed Syndicate zijn gemixt, veel fans zien deze game nu al niet als een van de beste Assassin’s Creed games. Wat zijn dan wel de beste Assassin’s Creed games? XGN zet ze op een rijtje.

5. Assassin’s Creed

De allereerste Assassin’s Creed was revolutionair voor zijn tijd. Er was nog geen enkele game waarin de animaties en de parkour-elementen zo goed waren uitgewerkt. De game was grafisch schitterend (vooral voor die tijd) en de steden waren nog nooit zo groot en gedetailleerd geweest in games.
Assassin’s Creed was vernieuwend en werd enorm goed ontvangen. De game had helaas nog wat repetitieve gameplay, maar dat mocht de algemene indruk van de eerste Assassin’s Creed niet drukken. Assassin’s Creed was een parel voor die tijd en natuurlijk een van de beste Assassin’s Creed games ooit.
71497

4. Assassin’s Creed III

Na drie games met Ezio in de hoofdrol werd het tijd voor een nieuw hoofdpersonage. Assassin’s Creed III moest grootser worden dan de voorgaande Assassin’s Creed games. Ubisoft introduceerde een hunting-systeem en je mocht voor het eerst de zee bevaren in Assassin’s Creed III.
De game werd goed verkocht en de reviews waren zeer positief. Assassin’s Creed III zorgde ervoor dat je midden in de Amerikaanse revolutie zat en bracht dit gevoel goed over naar de gamer. Assassin’s Creed III was episch, vernieuwend en zag er schitterend uit door de nieuwe engine. Zoveel vernieuwing zorgde ervoor dat het een van de beste Assassin’s Creed games ooit is, een terechte nummer vier.
71498

3. Assassin’s Creed IV: Black Flag

Na een succesvolle Assassin’s Creed III kwam Ubisoft met een nog groter en succesvoller vervolg: Assassin’s Creed IV. In Assassin’s Creed IV ging je als Edward aan de slag en maakte je de zee onveilig. Deze Assassin’s Creed had een focus op het varen en grootste gevechten op de zee.
Wat Assassin’s Creed IV tot een van de beste Assassin’s Creed games maakte was voor iedereen anders. Assassin’s Creed IV had een goede dosis humor aangezien Edward meer een losgeslagen piraat was, dan een Assassin. Dit zorgde voor een nieuw gevoel in de Assassin’s Creed serie, naast de geniale hoofdpersoon was de gameplay ook bijzonder sterk.
71499

2. Assassin’s Creed II

Volgens veel Assassin’s Creed fans is Assassin’s Creed II de beste Assassin’s Creed game ooit, maar hij haalt de nummer een toch niet, er is nog een betere Assassin’s Creed game. Assassin’s Creed II was ook enorm sterk, Ubisoft had geleerd van de fouten uit de eerste Assassin’s Creed.
Assassin’s Creed II was op veel fronten beter dan het vorige deel: Betere gameplay, mooiere graphics, een grotere en mooiere wereld, een beter hoofdpersoon, meer wapens en natuurlijk de gruwelijke dubbele hidden blades. Ezio was een sterk hoofdpersonage waar menig Assassin’s Creed fan van is gaan houden, daarom besloot Ubisoft nog twee games met Ezio te maken.
71500

1. Assassin’s Creed: Brotherhood

Je hebt het volgehouden tot de nummer 1, de beste Assassin’s Creed game ooit is Assassin’s Creed Broterhood. Ubisoft had de lat hoog gelegd met Assassin’s Creed II en wist deze lat zelfs te overtreffen. Assassin’s Creed Broterhood nam je mee naar het schitterende Rome.
De map van Rome was groter dan welke Assassin’s Creed dan ook en je had voor het eerst een paard die je kon gebruiken om de stad mee door te rijden. In Assassin’s Creed Brotherhood kan voor het eerst ook andere Assassin’s in dienst nemen, deze konden je weer helpen in je strijd. De gameplay, het verhaal en het prachtige Rome zorgde ervoor dat dit de beste Assassin’s Creed game ooit is.