De beste Amazon Prime Original series

Article
zaterdag, 02 mei 2020 om 14:00
good omensf1588239118
Amazon Prime is al even in Nederland en heeft een flinke lijst toffe films en series. Waar Netflix eigen series biedt doet ook Amazon dat met Amazon Prime Original series. Dit zijn de beste series op een rijtje!

Good Omens

De eerste toffe Amazon Prime Original serie is Good Omens. De serie gaat om de engel Aziraphale (Mmichael Sheen) en de demon (David Tennant) die de handen ineens slaan om de wereld te behoeden van de antichrist. De antichrist is een ellf jarig jongetje (Sam Taylor Buck) dat de Armageddon, ofwel het einde van de wereld, zou kunnen ontketenen. De enorme verschillen tussen de engel en de demoon zorgen voor een komische noot in deze zesdelige miniserie.
Een leuk weetje is dat Good Omens al in 1990 geschreven is door Neil Gaiman en Terry Pratchett. Eigenlijk zou er een verfilming van het verhaal komen, maar dat is nooit gebeurd. Uiteindelijk is Good Omens een serie geworden, nadat Pratchett het script voor de serie op zijn sterfbed aan Gaiman overhandigde.
carnivalf1588239204

Carnival Row

Elke fantasieliefhebber die niet vies is van een beetje drama moet Carnival Row absoluut gaan kijken. De serie biedt magie ten top, waarbij fauns, feeën, kobolden en andere sprookjeswezens voorbij komen. De wezens zijn hun thuisland Tirnanoc ontvlucht en leven gedwongen samen met de mensen van The Burgue. De spanningen lopen al snel op als er een seriemoordenaar in de straten van The Burgue blijkt rond te lopen.
Detective Rycroft Philostrate (Orlande Bloom) gaat op zoek naar de moordenaar om de straten weer veilig te maken. Onderweg komt hij zijn ex-geliefde Vignette Stonemoss (Cara Delevigne) tegen, wat voor een nieuwe hartstocht zorgt. Philistrate loopt natuurlijk ook de nodige gevaren tegen het lijf en dat staat garant voor de nodige spannende momenten.
petef1588239271

Sneaky Pete

In Sneaky Pete komt Marius (Giovanni Ribisi) net uit de gevangenis. Hij is klaar om opnieuw te beginnen met zijn leven. Althans, niet helemaal. Hij neemt namelijk de identiteit van zijn ex-celmaatje Pete over wat volgens hem best een slimme zet is om opnieuw te beginnen. Jammer genoeg blijkt dat niet het geval te zijn.
De familie van Pete heeft hem voor het laatst gezien toen hij elf was en dat maakt de nieuwe identiteit van Marius in eerste instantie waterdicht. Maar de familie van Pete is compleet geschift blijkt al snel. Daarnaast blijkt Pete een flinke schuld te hebben bij gangsterbaas Vince (Bryan Cranston). Marius zit in meer problemen dan hij had verwacht.
higcastlef1588239346

The Man in the High Castle

Stel je voor dat Hitler niet verslagen was tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar dat hij juist de oorlog gewonnen zou hebben. Hoe zou de wereld er dan uit zien? Dat vertelt The Man in the High Castle. De serie laat een wereld zien waarin de wereld door de nazi’s en Japan overgenomen is. Noord-Amerika is in 1962 verdeeld over de twee oorlogsgiganten, waarbij The Rocky Mountains een neutraal gebied is. De spanningen tussen de twee grootmachten loopt alleen op en een gevecht dreigt los te barsten, terwijl de Noord-Amerikaanse bevolking het kind van de rekening dreigt te worden.
Intussen is het verzet ondergronds nog steeds bezig om zowel het Duitse als het Japanse deel uit te schakelen. Dit alles zorgt voor een intrigerend en spannend geheel dat je absoluut gezien moet hebben.
boysf1588240212

The Boys

Nagenoeg alle superheldenseries zijn van Marvel of DC. Toch is er op Amazon Prime Video een Original te vinden die het kijken waard is. Want waar superhelden bijna altijd goedzakken zijn, is dat in The Boys zeker niet zo. In The Boys zijn superhelden onverantwoordelijk en egocentrische vigilantes. Ze gebruiken hun superkrachten wanneer ze willen en voor hun eigen gerief. Het zorgt voor een unieke kijk op superhelden waarbij je je vingers aflikt.
fleabagf1588239464

Fleabag

Een van de beste Amazon Prime Original series is Fleabag. De serie is inmiddels overladen met Emmy’s, waarbij actrice Phoebe Waller-Bridge voor haar rol maar liefst drie awards kreeg voor haar vertolkin van Fleabag. Fleabag draait om de avonturen van een dertiger in London. De dingen die ze meemaakt in deze comedyserie zijn hilarisch en erg herkenbaar.
Jammer genoeg zijn er slechts 12 afleveringen van de serie gemaakt, verdeeld over twee seizoenen. Tot nu toe dan, want Amazon lijkt bezig te zijn met een nieuw seizoen.
maiself1588239556

The Marvelous Miss Maisel

Nog een ijzersterke serie onder de Amazon Prime Original vlag is The Marvelous Miss Maisel. In deze serie heeft de bedenker van Gilmore Girls de Joods-Amerikaanse huisvrouw Miriam Maisel (Rachel Brosnahan) in de spotlight staan. Zij is gelukkig getrouwd, maar ineens stort haar hele wereld in. Haar man blijkt een leugenaar en oplichter te zijn en gaat er ook nog eens vandoor met zijn secretaresse.
Miriam besluit zich compleet opnieuw uit te vinden en gooit alles om. Ze begint als stand-up comédienne en boekt het ene na het andere succes. Het levert een serie op die al drie seizoenen een ongekend succes is en inmiddels beloond is met een Emmy.
purgef1588239633

The Purge

Als je de The Purge films kent, weet je precies wat je te wachten staat in de serie. Elk jaar is het tijd voor één avond ongeremd zuiveren. Misdaden zoals moord en diefstal zijn op die avond toegestaan vanaf het moment dat een sirene klinkt. Het levert niet alleen een paar toffe films op, maar nu ook een Amazon Original serie. In The Purge volg je, net als in de films, verschillende verhalen die te maken hebben met de jaarlijkse Purge. In het ene seizoen zie je wat er op een dergelijke avond gebeurt en in een ander seizoen zie je gebeurtenissen om The Purge heen.
De lange arm van de wet houdt namelijk iedereen strikt in de gaten tijdens The Purge en iedere misstap wordt bestraft. Een bank beroven mag, maar als je binnen bent en de sirene klinkt ben je ineens strafbaar. The Purge kent momenteel twee seizoenen die allebei leuk zijn om te kijken.
goliathf1588239733

Goliath

In Goliath volgen we Billy McBride (Billy Bob Thornton) die ooit een succesvol advocaat was. Nu zit hij de hele dag in de kroeg met zijn beste vriend, de fles. Als hij de vraag krijgt om een rechtszaak aan te spannen tegen de grootste cliënt van het bedrijf waar hij werkte gaat hij weer aan de slag. Het zorgt ervoor dat hij tegen een ware Goliath moet knokken in een strijd op leven en dood.
Goliath kent momenteel drie seizoenen waarin telkens een andere zaak centraal staat. Elk opvolgend seizoen is minstens zo spannend als het vorige seizoen en zorgt voor urenlang vermaak in deze Amazon Prime Original serie.
expansef1588239962

The Expanse

In de toekomst heeft de mensheid het zonnestelsel gekoloniseerd. Als een jonge vrouw vermist raakt gaat een rechercheur op zoek naar haar. Hij ontdekt dat er een flink complot schuilgaat achter de verdwijning van de dame. Ze is niet zomaar vermist, maar lijkt een link te hebben met een ijsschip en een diplomaat die een oorlog wil voorkomen. Reden genoeg voor de rechercheur om door het hele zonnestelsel te reizen en de dame te vinden.

De beste Amazon Prime Original series

Dit zijn (een aantal van) de beste Amazon Prime Original series. Al deze series zijn goed voor uren aan vermaak en bingewatch-waardig. Naast Amazon Original series zijn er ook talloze Amazon Original films te vinden die je aandacht waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan The Report, Aeronauts en de horrorfilm Countdown.