De beste 8-bit games ooit - De stemmen zijn geteld

Article
door Anoniem
donderdag, 26 maart 2015 om 14:44
xgn google image
Het 8-bit tijdperk is al een vele jaren achter ons maar er wordt nog steeds vol liefde op dit tijdperk teruggekeken. De poll is voorbij en nu wordt het eens tijd om te kijken wat de XGN-bezoekers de beste 8-bit games ooit vonden.
Een week lang is er gestemd op de beste 8-bit game en de stemmen zijn geteld. Het was een spannende strijd, vooral The Legend of Zelda, Mega Man en Pac-Man waren met elkaar in gevecht voor een hogere plek. De nummer één tot en met drie zijn zoals altijd geheim gehouden, je kan ze op de volgende pagina vinden.

Dit zijn de beste 8-bit games ooit

  1. -
  2. -
  3. -
  4. Mega man
  5. Pac-man
  6. Tetris
  7. Duck hunt
  8. Bomberman
  9. Battletoads
  10. Contra
  11. Excitebike
  12. Ducktales
  13. Ninja Gaiden
  14. Castlevania

3. The Legend of Zelda

De nummer drie van de beste 8-bit games staat op naam van The Legend op Zelda. The Legend of Zelda had één stem meer dan Mega Man, het scheelde dus een virtueel haartje. Dat wil niet zeggen dat The Legend of Zelda geen geweldige game was.
Link's 8-bit avontuur is niet alleen in de smaak gevallen bij de XGN-bezoekers, wereldwijd was de game ook een hit. Het epische avontuur van Link heeft een plekje in het hart van vele gamers, dat zie je ook weer goed terug in de poll. The Legend of Zelda is bij veel XGN-bezoekers dus de beste 8-bit game ooit gemaakt.

2. Pokémon

Pokémon, wie kent het nou niet? Pokémon Red en Blue waren voor vele mensen de eerste kennismaking met de wereld van Pokémon. Het was ook meteen een goede kennismaking, de game heeft massaal de harten gewonnen van de XGN-bezoekers.
In Pokémon Red en Blue ging je als Ash op avontuur als Pokémon trainer. Eén van de moeilijkste beslissingen vond meteen al plaats in het begin van de game: Welke Pokémon moet ik nou kiezen om mee te starten? Dit dilemma ligt bij vele mensen nog steeds gevoelig.

1. Super Mario Bros.

Super Mario Bros. is volgens de XGN-bezoekers de nummer één van de beste 8-bit games. Mario had een behoorlijke overwinning, ten eerste kreeg Super Mario Bros. bijna 50 procent van alle stemmen, ten tweede had Mario een voorsprong van iets meer dan 20 procent op Pokémon.
Hoe leuk Pokémon ook was, Mario was voor vele gamers leuker.
In deze side-scrolling-platform game moest Mario de blonde prinses Peach redden van het kwaad. Het redden van Peach was zo makkelijk nog niet! Onderweg moest je paddenstoelen eten, vuurspuwende planten ontwijken en op hoofden van vijanden springen. Dit is goed is de smaak gevallen bij gamers en daarom staat Super Mario Bros op nummer één.
Leuk feitje: De top drie wordt gedomineerd door Nintendo games.

Populair Nieuws