De 6 beste superheldengames - Spelen met superkrachten

Article
dinsdag, 09 mei 2017 om 13:42
xgn google image
Superheldenfilms verschijnen met regelmaat in de bioscoop. Op het gebied van games gaat het allemaal wat rustiger. Toch zijn er al wat goede games verschenen en dus zetten we hier op een rij de zes beste superheldengames.

6. X-Men Origins: Wolverine

Een van de weinige goede X-Men-games, met een van de vetste X-Men in de hoofdrol. De game combineert het verhaal van de film met de speelstijl uit God of War, waardoor je met Logans klauwen alles en iedereen kapot kunt scheuren. Eindelijk kunnen we het zelf doen.
Het verhaal van de game is in grote lijnen hetzelfde als dat van de gelijknamige film, maar voegt daar genoeg extra’s aan toe. Zo gaat de game dieper in op onderwerpen waar in de film snel langs wordt gefietst, en andersom. Liefhebbers van de film (en van X-Men in het algemeen) doen er dus goed aan deze game te spelen. Niet alleen voor de brute gameplay, maar ook om de volledige Wolverine-ervaring te ondergaan.
Wij beoordeelden de game destijds met een 7,7 in de X-Men Origins Wolverine review.
21006

5. LEGO Marvel Super Heroes

Er zijn de afgelopen jaren veel series omgetoverd in een LEGO-game, en dus mocht ook Marvel niet achterblijven. Deze action-adventure game staat bol van leuke verwijzingen en herkenningspunten uit het Marvel-universum; van de STARK-Tower uit Iron Man, tot de X-Mansion uit (je raadt het al) X-Men. Voor de fans een must, en eigenlijk voor de rest ook.
De game bevat meer dan 120 karakters die je kent uit de comics en films, allemaal met hun eigen specialisatie. Net als in andere LEGO-games kun je combinaties maken met deze karakters en samen het avontuur beleven. Zo zul je bijvoorbeeld Magneto kunnen aanpakken met Thor en Spider-Man, en is het mogelijk om als Deadpool zij aan zij te vechten met de Hulk.
Ook al ziet de game er misschien kinderachtig uit en is het niveau niet al te hoog, er zit voldoende humor en herkenning in om ook volwassen gamers met plezier bezig te houden. Niet voor niets gaven wij de game een 8,5 in de LEGO Marvel Super Heroes review.
55904

4. The Wonderful 101

Deze game geeft je niet de controle over één, maar tot wel 101 superhelden tegelijk. Je kunt de helden samen in wapens laten veranderen als een zwaard of pistool. Hoe meer helden je bij elkaar sprokkelt, hoe sterker de aanvallen zijn die je uitvoert. Met z'n allen trek je er op uit om de aarde te redden.
The Wonderful 101 is exclusief uitgekomen voor de Wii U. De game maakt dan ook gebruik van de GamePad als besturingsmiddel. Door vormen op het touchscreen te tekenen laat je de superhelden in wapens veranderen. Door een rechte lijn te trekken maak je bijvoorbeeld een zwaard. Dit was een leuke manier om de GamePad te gebruiken in de game.
Deze gameplay viel bij ons wel in de smaak en dus gaven we de game een mooi cijfer in The Wonderful 101 review.
55905

3. Injustice: Gods Among Us

In deze brawler van de makers van Mortal Kombat vecht je een-op-een met je favoriete DC-karakters; Batman tegen Superman, Green Lantern tegen Wonder Woman, of The Flash tegen Lex Luthor. Elk personage heeft zijn eigen combo's en speciale super moves die extra schade aan kunnen richten. Zo neemt Superman je bijvoorbeeld mee de ruimte in en weer terug, om je vervolgens keihard op de grond te knallen. Prachtig vermaak dus.
In 2D vecht je in 3D arena’s, waarin je de interactieve omgeving tactisch kunt gebruiken om het gevecht naar jouw hand te zetten. Naast de vrije gevechten bevat de game een uitgebreide verhaallijn, die veel verschillende karakters en omgevingen uit het universum bestrijkt. Ook de toevoeging van het 'Wager-systeem', een soort minigame waarin je extra schade kunt toedienen of leven kunt verliezen, geeft een unieke diepgang aan het spel.
De game werd in de Injustice review beloond met een 8,0. Injustice 2 staat ondertussen voor de deur en komt op 18 mei uit.
55906

2. inFamous: Second Son

De derde game in de inFamous-reeks, waarin je speelt met graffiti-artiest Delsin Rowe. Hij is een Conduit, wat hem superkrachten geeft waarmee jij als speler flink kunt huishouden. Met hem verken je de straten van Seattle, waarin je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt.
De stad wordt bezet door het regime dat alle Conduits het liefst dood wil hebben. Gevolg: op elke hoek van de straat word je aangevallen door gewapende soldaten. Met verschillende superkrachten, zoals rook, neon en video (die je door het spel heen verzamelt), maak je je vijanden een kopje kleiner en zorg je voor spektakel op het scherm. De kracht van de PlayStation 4 maakt het namelijk mogelijk dat de game er super gelikt uitziet, met prachtige kleuren wanneer je bijvoorbeeld neonlicht uit de reclameborden trekt, en een schitterend uitzicht als je bovenop de Space Needle gaat staan.
In de inFamous Second Son review kreeg de game een mooie 8,5 en bestempelden we het als 'de beste PS4-game' van dat moment.
111090

1. Batman: Arkham City

Het vervolg op het fantastische Arkham Asylum uit 2009. We gebruiken de eerste plek om alle Batman Arkham games even aan te halen, want deze hele serie is fenomenaal. Het eerste deel liet ons zien dat moderne superheldengames zeker mogelijk zijn. Het vervolg breidde de serie nog verder uit en Batman Arkham Knight concludeerde de serie op een mooie manier, met Arkham Origins als een tussendoortje.
Veel van de aspecten uit het eerste deel zijn overbracht naar de tweede. Zo werkt het vechtsysteem hetzelfde en is op kleine punten verbeterd, zijn de puzzles van Riddler weer terug en uitgebreider dan ooit, en is je uitrusting weer op veel manieren aan te passen. De game speelt zich af in een open wereld, de gevangenis Arkham City en hierin kun je zelf bepalen waar je wanneer heengaat. Deze speeltuin biedt veel missies, uitdagingen en leuke geheimen.
Ook zul je weer een sloot aan bad guys tegenkomen. Waar je in het vorige deel vocht tegen Poison Ivy, Killer Croc en natuurlijk de Joker, neem je het nu onder andere op tegen Penguin, Ra’s al Ghul en Mr. Freeze. Ook is het mogelijk om als Catwoman te spelen, en delen van het verhaal vanuit haar perspectief te bekijken. Zij heeft een heel andere vecht- en sluipstijl, en biedt een leuke afwisseling met Batman.
Wij gaven de game in de Batman Arkham City review destijds een 9,6; bijna perfect dus.