De 5 beste Xbox Series X apps om te installeren

Article
zaterdag, 30 januari 2021 om 9:00
xgn google image
De nieuwe Xbox is sinds november 2020 uit en met een aantal apps tover je jouw console om tot een multimedia apparaat. Met deze 5 Xbox Series X apps haal je meer uit jouw Xbox.
airserverf1610806184

AirServer

Of je nu een Android of Apple telefoon hebt, AirServer is een van de ideaalste Xbox Series X apps voor jouw console. Deze app tovert de Xbox om in een universele AirPlay, Google Cast en Miracast receiver. Zo stream je direct en eenvoudig content vanaf je smartphone, laptop of ander apparaat naar je Xbox.

Je hebt geen aparte third party software nodig op je apparaten om gebruik te maken van AirServer. Download de app op je Xbox en begin met het streamen van al jouw schermen naar je Xbox en kijk op grote scherm naar je favoriete content.
dolby accesf1610806510

Dolby Access

Wil jij helemaal opgaan in een film of game? Dan is de Dolby Access app iets voor jou. Met deze app stel je de Dolby Atmos technologie in voor je favoriete games en films. Zo speel je onder andere Cyberpunk 2077 en Call of Duty: Warzone met de voordelen van Dolby Atmos.
Dolby Atmos laat het geluid ruimtelijk klinken. Zo lijkt het net alsof een vliegtuig boven je hoofd vliegt en klinkt een explosie bombastisch. In de app stel je het geluid nog verder af op jouw wensen. Om gebruik te maken van Dolby Access heb je wel een headset of geluidssysteem nodig die beschikt over Dolby Atmos. De game of film moet deze technologie ook ondersteunen.
trueachievementsf1610806727

TrueAchievements

De TrueAchievements app is een van de Xbox Series X apps die je helpt om achievements te halen. Zo vind je in deze app achievement guides om makkelijker achievements te behalen en je Gamescore op te krikken. Zoek de achievement die je wilt en bekijk direct de oplossing van iemand anders. Zelf een betere of duidelijkere oplossing? Dan upload je eenvoudig jouw video.
Verder heb je in de app een handig overzicht van al jouw behaalde achievements en die van je vrienden. Vergelijk ze met elkaar en bekijk leuke statistieken, zoals in welke maanden je de meeste achievements hebt gehaald in een game.
dropboxf1610806834

Dropbox

Dropbox wordt vooral gebruikt op de computer, maar ook als app op jouw Xbox komt het van pas. Deze online clouddienst laat je bestanden uploaden op de cloud, waarna je ze op allerlei andere apparaten weer gebruikt. Dus ook op jouw Xbox.
Heb je bijvoorbeeld een gameclip opgenomen en wil je die graag bewerken op je computer? Upload hem dan vanaf je xbox naar de cloud van Dropbox en download het bestand vervolgens op je computer.
ztwitchf1610807003

zTwitch

Kijk je graag via Twitch naar je favoriete streamers? Dan is zTwitch een van de Xbox Series X apps voor jou. Deze app is niet ontwikkeld door Twitch zelf, maar gemaakt door een externe partij. zTwitch biedt meer mogelijkheden dan de standaard Twitch app op je Xbox.
Zo heeft de app een iets andere layout en heb je meer opties om de juiste stream voor jou te vinden. Filter alle streams op je favoriete game of krijg een handig overzicht van alle kanalen die je volgt.

Populair Nieuws