De 5 beste Spaanse series op Netflix - Inkomen voor de zomervakantie

  Alvast de Spaanse cultuur opsnuiven voordat je naar het zonnige land vertrekt in de zomervakantie? Dat kan met deze beste Spaanse series op Netflix. Voor de zon moet je af en toe even je fantasie de vrije loop laten, maar dichterbij Spanje dan dit ga je niet komen!

  5. Mar de plástico (2015)

  We beginnen het lijstje van beste Spaanse series op Netflix met Mar de plástico. Deze thrillerserie is spannend genoeg om je aandacht vast te pakken en bij zich te houden. Mar de plástico begon in het jaar 2015 en kent twee seizoenen die allebei op Netflix te zien zijn.

  De etnische spanningen lopen hoog op in Mar de plástico wanneer er in een zuid-Spaanse plaats een jonge vrouw wordt vermoord. De nieuwe sergeant, Héctor, gaat gelijk met het onderzoek aan de slag. Maar er zit meer achter dan een simpele moord.

  4. Las Chicas del Cabel (2017)

  Las Chicas del Cabel is een Spaans primeurtje. Het is namelijk de eerste serie die door de streamingdienst speciaal is geproduceerd voor het Zuid-Europese land. Met vier vrouwen in de hoofdrol lijkt dit op het eerste gezicht een serie vooral voor vrouwen, maar maak je geen zorgen. Als man kun je ook heerlijk genieten van deze Spaanse Original.

  In Las Chicas del Cabel zien we hoe vier vrouwen in 1920 werken voor een telefoniebedrijf. Alle vier de vrouwen hebben zo hun eigen problemen, want in het jaar 1920 werd de vrouw in Spanje zwaar onderdrukt. Toch willen de dames hun dromen waarmaken.

  3. Velvet (2013)

  Velvet staat op de derde plek van beste Spaanse series op Netflix. Wanneer je de in 2013 begonnen serie kijkt kun je waarschijnlijk niet stoppen met kijken. Voor je het weet ben je een paar afleveringen verder in deze romantische dramaserie.

  In een Spaans modebedrijf in Madrid moet ontwerper Alberto zijn neus boven water zien te houden. De modeman heeft namelijk schulden bij Don Gerardo en als Alberto die niet terugbetaalt, moet hij trouwen met Cristina. De nieuwe collectie moet dus in de smaak vallen, anders is Alberto niet de schrijver van zijn eigen liefdesverhaal.

  2. Gran Hotel (2011)

  Gran Hotel is te vinden op de tweede plek van beste Spaanse series op Netflix. De serie liep van 2011 tot 2013 en kent daarmee drie seizoenen. Alle drie de seizoenen zijn te zien bij de streaming dienst. De dramaserie is opgenomen in Santander bij Palacio de la Magdalena, een prachtig gebouw.

  In Gran Hotel zien we hoe een man achter de waarheid van de mysterieuze verdwijning van zijn zus wil komen. Dit doet hij door zich te verkleden als piccolo en binnen te dringen in een hotel. Een spannende serie waarbij romantiek ook een belangrijke rol speelt.

  1. La Casa de Papel (2017)

  La Casa de Papel, de letterlijke vertaling: het papieren huis, is de nummer één van beste Spaanse series op Netflix. De serie wordt in Spanje uitgezonden op Antena 3 en is daarbuiten exclusief te zien op Netflix. La Casa de Papel wordt steeds populairder op Netflix en wij snappen wel waarom.

  Want La Casa de Papel is een spannende en meeslepende serie die een groep van acht dieven volgt. Deze dieven zijn bij elkaar geroepen door ‘de professor’ om de grootste overval in de geschiedenis van Spanje te plegen. Het plan is om de Koninklijke Munt van Spanje in te infiltreren en zelf geld te drukken.

  Naar meer op zoek dan de beste Spaanse series op Netflix?

  Zoek jij je suf tussen alle toffe titels van de streamingdienst, maar je kunt niks vinden? Maak je dan geen zorgen, want wij hebben een aantal andere hele handige lijstjes waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Wat dacht je van de beste Britse series op Netflix? Of van de beste drama films op Netflix?

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.