De 10 meest badass Pokémon

Article
zondag, 13 oktober 2013 om 19:30
xgn google image
In de lange geschiedenis van Pokémon zijn er talloze Pocket Monstertjes ontworpen in alle vormen en maten. En natuurlijk ook in verschillende niveaus van stoerheid. Wij selecteerden de crème de la crème in deze top 10 Badass Pokémon!
We realiseren ons dat een top 10 altijd subjectief is. Al helemaal als het om Pokémon gaat, want uit de honderden beesten is nauwelijks een selectie te maken. Bovendien – laten we eerlijk zijn – speelt nostalgie een grote rol. Zie dit dus niet als een definitieve lijst, maar als een persoonlijke rankschikking van stoere Pokémon. En aangezien wij fans zijn van het eerste uur, is nostalgie een niet te vermijden factor. Want geen enkele generatie monsters maakte zoveel indruk als de eerste. Het is daardoor onvermijdelijk dat de eerste reeks Pokémon – volgens velen de beste – wat oververtegenwoordigd is.
10. Heatmor
We beginnen met relatief recente Pokémon van de vijfde generatie. Het is misschien een wat vreemde keuze, maar Heatmor vinden wij een zeer badass monster. Het is namelijk best indrukwekkend om een miereneter om te toveren tot een intimiderend gevaarte en daar zijn de makers volgens ons goed in geslaagd. Wij slaan in de dierentuin het hol van de miereneter tegenwoordig maar over.
9. Excadrill
Extradrill is ook een vijfde generatie Pokémon, maar heeft een unieke factor die hem zeer gevaarlijk maakt: hij is de enige Pokémon met bloed op zich. Oké, het is niet helemaal duidelijk of het echt bloed is, maar zo ziet het er wel uit. En denk na, heb je ooit een Pokémon zien bloeden? Nee! En juist daarom zijn wij zo bang voor Excadrill.
8. Giratina
Voor de achtste positie doen we een graai uit een generatie eerder. Giratina is niet alleen een draak, het is ook nog eens een insect. En insecten zijn akelig. Dus stel je een insect voor dat metershoog is en tegelijkertijd een draak is. Een onwaarschijnlijke, maar badass combinatie. Voeg daarbij de intense haatvolle blik van Giratina en wij zijn overtuigd.
7. Mighthyena
Zoals bekend zijn veel Pokémon gebaseerd op echte dieren. Mighthynea is daar – zelfs in naam – een perfect voorbeeld van. Het beest oogt namelijk als een hyena. En hyena’s eten de ingewanden van hun prooi. Terwijl het slachtoffer nog leeft. Mighthyena hebben we zoiets smerigs nog nooit zien doen, maar de bloedhonger zien we wel terug in zijn ogen. Zo’n beest onder je commando hebben classificeren wij als badass.
6. Machamp
Een klassieker, een favoriet, machamp is en blijft de vechtersbaas der Pokémon met zijn enorme spieren en viertal armen. Machamp is een badass en dat weet hij zelf ook, zo blijkt wel uit zijn bereidwilligheid om zijn spieren permanent aangespannen te houden. Met zijn ongeëvenaarde karatevaardigheden is machamp maar met één term te beschrijven. Een badass.
5. Blastoise
Nog een klassieker is Blastoise. Voor velen de eerste Pokémon om als finale evolutie te zien. Na de schattige squirtle en koppige puber Wartortle was Blastoise ongekend stoer. Het monster heeft immers volwaardige kanonnen op zijn rug en een moordlustige blik in de ogen! Blastoise was het moment dat Pokémon veranderde van een kinderspelletje in serious business. En daarom hoort hij in deze lijst thuis.
4. Kyogre
Kyogre is een legendarische Pokémon, daarmee heeft hij natuurlijk een streepje voor. Maar de grote vis maakt vooral indruk omdat het tevens een zeer coole eindbaas is in The Legend of Zelda: Majora’s Mask. Hoewel dat natuurlijk weinig met Pokémon te maken heeft, laat Kyogres aanwezigheid in die legendarische game zien waar de reusachtige vis toe in staat in. Pas als je dat spel hebt gespeeld, weet je dat Kyogre de schrik van de zeven zeeën is, geëvenaard door slechts één ander (zie nummer twee).
3. Raikou
Het was moeilijk kiezen tussen de legendarische honden van Pokémon Gold en Silver, maar dat de drie-eenheid vertegenwoordigd moest worden was duidelijk. Uiteindelijk kozen we voor Raikou. Veel Pokémon zijn gebaseerd op honden, maar geen daarvan is zo ontzagwekkend als de majestueuze Raikou. Een glorieuze snor, daadkrachtige blik, glanzende vacht en grootse omvang: het is de meest badass hond binnen het universum.
2. Gyarados
Gyarados moest natuurlijk in deze lijst voorkomen. Van een spartelend visje dat letterlijk enkel met water kan spatten tot een enorme, woeste zeedraak: Gyarados was een ongelofelijk opvallende Pokémon voor spelers die tijd en moeite in Magicarp durfden te stoppen. Het beest heeft zelfs een eigen legende in de vorm van The Red Gyarados!
1. Charizard
Natuurlijk kon de originele draak van Pokémon niet ontbreken. Hoewel het technisch gezien een vuur-Pokémon is, blijft de vuurspuwer Charizard de enige echte draak binnen de serie. Hij begon als een schattig salamandertje, maar groeide uit tot de stoerste Pokémon die het spel te bieden had. En als the original badass verdient Charizard de eerste plaats. Ben je het er niet mee eens, dan bijt hij gewoon je hoofd af. Wees gewaarschuwd!

Populair Nieuws

Laatste Reacties