De 10 beste films van 2020 volgens Rox van der Helm

  2020 was niet het beste filmjaar ooit, gezien een zeker virus roet in het eten gooide. De bios was meer dicht dan open en films kregen te maken met uitstel naar komend jaar. Toch is het Rox gelukt om een top 10 beste films van 2020 op te stellen. Wat haar favoriete films van dit jaar zijn lees je hier!

  Warner Bros. Pictures

  Voor onderstaande lijst heb ik de release data aangehouden van Pathé. Alle onderstaande films, met een uitzondering daargelaten, werden dan ook in 2020 getoond in Pathe.

  10. The Witches

  Dit is een verfilming van een boek van Roald Dahl. In de hoofdrol zien we een voortreffelijke Anne Hathaway. Hoewel ik de film niet per se heel goed vind, vind ik haar performance wel heel sterk. Al heeft ze natuurlijk al veel vaker laten zien dat ze kan acteren en dan ook in betere producties. Desalniettemin draait er nu veel niet in de bioscoop vanwege COVID en dan is deze film eigenlijk voor nu een prima tussendoortje.

  9. Kajilionaire

  Wie West World kijkt weet hoe goed Evan Rachel Wood kan acteren. In Kajilionaire zien we een hele andere rol van haar. Ze groeit om met ouders die haar niet als kind behandelen, maar als een partner in crime. Jawel, ze stelen. Ze hebben geen werk en moeten toch overleven in de samenleving. Dit levert een uiterst bizar verhaal om met aparte scènes waar ik toch regelmatig om heb moeten grinniken. Ergens halverwege de film kakt de film een beetje in, maar gelukkig wordt dat op het einde weer ruimschoots goed gemaakt. Al met al een interessante arthouse film!

  8. The Last Right

  Hulde aan onze eigen Michiel Huisman. Hij speelt namelijk in deze arthouse film. In een vliegtuig ontmoet hij een man die ineens komt te overlijden en zonder dat onze Huisman er om gevraagd heeft zit hij ineens opgescheept met een lijk. Wat volgt is een vermakelijke roadtrip met meerdere interessante personages om een lijk af te leveren. De film is niet de beste in dit genre, maar bij gebrek aan beter is die wel in deze top 10 beland.

  7. Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn

  Hoewel menig mens dit soort films niet direct zou kwalificeren als goede films, zijn dit soort films toch een beetje mijn guilty pleasure. Ik heb gewoon zo vaak moeten lachen om deze film, de bizarre gesprekken en situaties. Sommige zie je van mijlenver aankomen, andere dingen niet, maar elke keer weer moest ik lachen. Een feel good film dus en daar is helemaal niets mis mee.

  6. Yellowstone

  Zoals jullie misschien al meegekregen hebben ben ik niet vies van documentaires. Ik vind het zeer ontspannend om naar iets te kijken en dan nieuwe informatie op te doen en heb dan ook heel wat docu’s gezien dit jaar. Al moet ik eerlijk zijn dat lang niet alles even goed was. Wel vond ik Yellowstone de moeite waard. De docu laat zien hoe Yellowstone ooit uit balans was en dankzij een experiment weer in balans raakte. Verder zijn de beelden van de dieren, waaronder een wolf, om van te genieten.

  5. The New Mutants

  Hoewel ik eerst helemaal geen zin had in deze film, werd ik meegesleept door Theo en dat heeft hij goed gedaan. Deze film is prachtig gemaakt en ik heb genoten van alle nieuwe superhelden. Het heeft wel een hoog tienergehalte en is lang niet zo goed als bijvoorbeeld de eerste X-Men films, maar voor de rest heb ik er stiekem toch heel hard van genoten. Elk personage in de film heeft een andere superkracht en dit wordt allemaal op een spectaculaire manier in beeld gebracht. Anya Taylor-Joy speelt geweldig. Waar kennen we die naam alweer van? Juist, ze is ook de hoofdrolspeler van The Queen’s Gambit!

  4. Peninsula

  Ik heb een zwak voor vampiers en zombies en moet dan ook bijna alles kijken wat voorbij komt. Peninsula is een Koreaanse zombiefilm en ik vond dat er een paar zeer vermakelijke scènes tussen zaten. Zoals zo vaak met dit soort films zien we hoe een groep mensen een slaatje probeert te slaan uit de apocalyptische samenleving en bijster origineel is het script dan ook niet. Maar de film is prachtig gemaakt en zeker geen straf om naar te kijken.

  3. The Social Dilemma

  Nummer drie had net zo goed mijn nummer één kunnen zijn, want eigenlijk vind ik deze documentaire die je op Netflix terug kunt vinden, verplicht voer. De documentaire laat zien hoe slecht sociale media voor ons zijn, hoe het afleidt in ons leven en vooral continu wat van ons eist. Veel mensen gebruiken sociale media alsof het de normaalste zaak van de wereld is en denken er waarschijnlijk nog nauwelijks over na, maar deze documentaire toont op kritische wijze wat er eigenlijk helemaal niet zo goed is om continu naar je telefoon te staren en op mensen te reageren

  2. 1917

  Oké als er één film is die qua filmwerk eruit schoot was het toch wel 1917. Wauw, wat een long shots, geweldig! Ik zou deze oorlogsfilm zo nog een keer kijken omdat het werkelijk waar een pareltje was. Daarnaast spelen de hoofdrolspelers de sterren van de hemel. De film heeft in een paar korte bijrollen zitten, zoals Benedict Cumberbatch, maar om eerlijk te zijn had deze film dat helemaal niet nodig. En ik zeg je één ding: houd Georg MacKay in de gaten, want die jongen kan acteren zeg, niet normaal!

  1. The Gentlemen

  De film die ik toch echt het aller aller aller tofst vond dit jaar is The Gentlemen. Wat een sensatie. In de film zit een sterrencast waar je U tegen zegt. Ik heb vooral heel erg genoten van Charlie Hunnam, omdat ik Sons of Anarchy één van de beste series ooit vind. In The Gentlemen laat hij écht zien dat hij kan acteren. Ik heb ontzettend vaak me kapot gelachen om de maffe dialogen. Ook is het goed om te zien dat Hugh Grant veel meer is dan die man die alleen werd gecast voor romantische komedies.

  Ja, The Gentlemen is echt een hele fijn film voor een paar acteurs. Los daarvan is de film briljant, echt een van de betere werken van Guy Ritchie. Applaus!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.