Darksiders 3 gameplay - De unieke speelstijl die Fury meebrengt

  In Darksiders 3 kruipen we in de huid van Fury, de derde ruiter van de Apocalyps. Na haar broers War en Death krijgt zij haar aandeel in het redden van de wereld. Naast wat bekende gameplay elementen heeft Darksiders 3 gameplay ook een aantal unieke onderdelen. Deze geven de game een eigen identiteit.

  1. Alles te voet

  In Darksiders en Darksiders 2 heb je een paard tot je beschikking. War had Ruin en Death had Despair. De paarden in de voorgaande games waren vooral handig om grote afstanden snel te overbruggen, maar boden veel meer dan dat. Zo was het in Darksiders 2 handig om met Despair op een sterke vijand af te rennen, deze snel een klap in zijn nek te geven en ervandoor te gaan op je paard.

  Zoals iedere Ruiter van de Apocalyps heeft ook Fury ook een paard en direct in het begin van de game blijkt dat ze hier verzot op is. Jammer genoeg maakt ze er in Darksiders 3 geen enkele rit op. Waarom ze dat niet doet gaan we je niet verklappen, maar in de game zal Fury haar naam eer aan doen en dat geheel te voet. De spelwereld in Darksiders 3 is gelukkig geschikt om te voet te doorkruisen.

  2. Semi open spelwereld

  De spelwereld in Darksiders 3 kent geen enorme open vlaktes zoals Darksiders 2 deze had. Daarbij is de wereld niet geheel open zoals in het eerste deel van de franchise, maar kom je in een semi open wereld terecht zoals in deel twee. De onderdelen van de wereld zijn wel op elkaar aangesloten, maar veel ervan zijn in het begin van de game nog niet toegankelijk.

  Naarmate je vordert in het verhaal open je niet alleen nieuwe routes in je vertrouwde omgeving, maar kun je doordat je nieuwe krachten krijgt ook verder verkennen in nieuwe werelden. Je missie begint in de stad, maar al snel verruilt je de gebouwen voor de metro om later in grotten en zelfs in de woestenij terecht te komen.

  3. Hollows

  Om zover te komen in de game moet je nieuwe krachten opdoen. Deze krijg je van The Lord of Hollows en toepasselijk genoeg heten deze krachten dan ook Hollows. De eerste Hollow die je krijgt zet je letterlijk in vuur en vlam. Hij zorgt ervoor dat je ongedeerd door lava kan lopen. Daarnaast kun je met deze Hollow verschillende obstakels verwijderen en zo nieuwe routes openen.

  Later in de game krijg je de beschikking over de Stasis Hollow die je over water laat lopen, de Storm Hollow, die je laat zweven, en de Force Hollow waarmee je over bepaalde muren kunt bewegen. Deze laatste Hollow komt verder goed van pas bij de vele puzzels die de game rijk is. Je kunt hiermee namelijk ook zware objecten verplaatsen en zelfs onder water lopen.

  4. De zweep erover

  Met de krachten van de Hollows is Fury al degene onder de Ruiters van de Apocalyps die het meeste met magie heeft, maar ze onderscheidt zich niet alleen hier van War en Death. Ook wat betreft haar vechtstijl is ze compleet anders dan haar broers. Fury is snel en wendbaar doordat ze een zweep gebruikt, waar War en Death het met grote zwaarden en een zeis deden.

  Met Fury’s zweep kun je verschillende combo’s uitvoeren waarbij je een of meerdere vijanden gelijktijdig kunt raken. Enkele combo’s zorgen er ook voor dat de tegenstander de lucht in geslingerd worden, waarna je ze razendsnel uit kan schakelen. Naast de krachten van de Hollows en Fury’s zweep kan Fury ook nog veranderen in een enorme versie van zichzelf. Deze zaait niet alleen veel meer dood en verderf, maar vult je levensmeter ook aan bij iedere klap die je uitdeelt.

  5. Dark Souls light

  Leven is ook nodig, want Darksiders 3 is wat betreft het aantal keren dat je zult sterven de absolute winnaar in de franchise. War en Death waren taaie heren, maar Fury kan minder hebben. Hoewel de game je minder vijanden tegelijkertijd voorschotelt, kan het zomaar zijn dat je het leven laat in een gevecht met twee of drie stuks gespuis. En als dat gebeurt mag je helemaal terug naar je vorige checkpoint, terwijl de vijanden vrolijk weer op je staan te wachten.

  Wat dit betreft mag Darksiders 3 vergeleken worden met een light versie van Dark Souls. Je kunt nieuwe routes openen om snel op dezelfde plek te komen als waar je al was en iedere klap van de vijand telt. Darksiders 3 is wat vergevingsgezinder en laat je niet meteen sterven, maar je moet elke stap van je avontuur evengoed oppassen.

  Ook veel bekende elementen in Darksiders 3 gameplay

  Darksiders 3 kent een hoop eigenschappen die de game een eigen smoel geven. Toch zijn er ook een heleboel bekende elementen in de game te vinden. Deze hebben wij voor je op een rijtje gezet in onze Darksiders 3 bekende gameplay elementen special. Ben je benieuwd of de game wat voor jou is? Lees dan de Darksiders 3 review.

  Darksiders 3

  Verkijgbaar vanaf 27 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.