De 10 beste Xbox One games van 2019 laten je console overuren maken

  Alle blikken zijn inmiddels weer gericht op 2020, want dat is het jaar dat de next-gen met de Xbox Series X begint. Toch kan het geen kwaad om nog even voor de jaarwisseling terug te kijken op de pareltjes die we dit jaar voorgeschoteld kregen. Daarom zetten we de 10 beste Xbox One games van 2019 op een rij!

  In deze lijst met beste Xbox One games van 2019 staan de beste games die op de Xbox One speelbaar zijn en die afgelopen jaar zijn uitgebracht. Hierbij wordt dus niet alleen gekeken naar exclusives, want laten we eerlijk zijn: op dat gebied was 2019 een lastig jaar voor Microsoft. Ondanks dat hoefde je jezelf zeker niet te vervelen afgelopen jaar. Dat bewijzen de volgende games wel!

  10. Metro Exodus

  We beginnen deze lijst met de First-person shooter Metro Exodus. Dit jaar kwam namelijk alweer het derde deel uit de Metro serie uit. De arme Artyom wordt ook dit deel niet gespaard. Zoals we van de Metro serie gewend zijn, neem je het niet alleen op tegen gemuteerde wezens die de aarde en de metrotunnels onveilig maken.

  De Metro serie is gebaseerd op de boeken van Dmitry Glukhovsky. De game vervolgt het verhaal uit Metro Last Light. Meer dan ooit zal je het oppervlak van het post-apocalyptische Russische landschap kunnen ontdekken. Nu maar hopen dat er niet alleen gruwelijke wezens en vijandige groepen daar ronddwalen natuurlijk!

  9. Kingdom Hearts 3

  Het voelt alweer een lange tijd geleden, toen Kingdom Hearts 3 (eindelijk) in januari van dit jaar verscheen. De langverwachte game vervolgt het verhaal van Sora, Donald Duck en Goofy. Disney fans kunnen daarom hun hart ophalen. Zo zijn er in de game personages van onder andere Frozen, Toy Story en Pirates of the Caribbean te vinden.

  Kingdom Hearts 3 brengt een einde aan de Dark Seeker Saga. Zeker voor spelers die het verhaal uit de serie helemaal hebben gevolgd was Kingdom Hearts 3 daarom een van de titels waar erg naar werd uitgekeken afgelopen jaar.

  8. Apex Legends

  Vanuit het niets verscheen dit jaar de free-to-play battle royale Apex Legends. De game werd ontwikkeld door Respawn Entertainment, die eerder verantwoordelijk was voor Titanfall. Apex Legends werd al snel populair en had al meer dan 25 miljoen spelers in de eerste week.

  In de game selecteer je een legend om het slagveld mee te betreden. Elke legend heeft andere skills die je kunt gebruiken tijdens de strijd. Dat maakt de game uniek ten opzichte van concurrerende games zoals Fortnite.

  7. Borderlands 3

  Uiteraard verdient ook de looter shooter Borderlands 3 een plek op deze lijst van Beste Xbox One games van 2019. De serie staat natuurlijk bekend om zijn knotsgekke humor, bizarre personages en de grote hoeveelheid gekke wapens. Borderlands 3 is in elk van deze opzichten nog een stapje verder gegaan.

  Dat brengt een vermakelijk avontuur dat je samen met drie andere spelers kunt beleven. Daardoor is Borderlands 3 gelijk ook een goede game om gezellig in co-op te spelen. Dat houdt je nog wel even zoet!

  6. Devil May Cry 5

  Van gekke vaulthunters gaan we naar de kont kickende demonenjagers uit Devil May Cry 5. Dante, Nero en het nieuwe speelbare personage V vechten erop los in deze hack and slash game. Samen moeten ze een demonenkoning zien te stoppen, voordat hij de bewoonde wereld verwoest.

  Devil May Cry 5 speelt zich vijf jaar na de evenementen uit Devil May Cry 4 af. De drie speelbare personages in de game hebben elk een andere vechtstijl. Daardoor kun je veel brute actie verwachten, zoals we van de serie gewend zijn.

  5. Star Wars Jedi: Fallen Order

  Nog niet zo lang geleden, in een universum hier dichtbij kwam Star Wars Jedi: Fallen Order uit. Eindelijk kun je jezelf weer een echte Jedi voelen. Je stapt namelijk in de schoenen van Cal Kestis (gespeeld door Gotham acteur Cameron Monaghan). Hij is een jonge Jedi Padawan, die weet te ontsnappen aan de bekende Order 66 van Star Wars: Episode III.

  Wat volgt is een uitdagende game, waarin je tegen agressieve vijanden komt te staan die allemaal graag een einde willen maken aan de jonge Jedi. De game heeft elementen van Dark Souls, Tomb Raider en Metroid en biedt daarmee gevarieerde gameplay. Bovendien: wat is er nu leuker dan vijanden in elkaar hakken met een lightsaber?

  4. The Outer Worlds

  Herinner je Fallout: New Vegas nog? Natuurlijk. De ontwikkelaar van die game, Obsidian Entertainment, kwam afgelopen jaar met de RPG The Outer Worlds. In de game zijn grote coöperaties begonnen om andere planeten te koloniseren.

  In de game krijg je veel verschillende keuzes hoe je missies aan wil pakken. Zo kun je als een shooter met je geweer zo veel mogelijk tegenstanders omleggen om je doel te bereiken, maar je kunt het ook net als Hitman slimmer aanpakken. Met het uitgebreide verhaal is er daarom genoeg te beleven in deze RPG.

  3. Sekiro: Shadows Die Twice

  Van de ontwikkelaars van Dark Souls weten we wat we kunnen verwachten. Haar laatste game, Sekiro: Shadows Die Twice heeft daarom ook een hoge moeilijkheidsgraad en uitdagende boss battles.

  De game speelt zich af in 16e eeuws Japan. Dat betekent dat je katana je beste vriend is in de vijandige wereld. Het gevechtssysteem is vernieuwend ten opzichte van de vorige games van FromSoftware. Zo kun je veel actiever de gevechten ingaan en dat leidt tot spectaculaire actie.

  2. Resident Evil 2 Remake

  Voor de volgende game uit de lijst met beste Xbox One games van 2019 gaan we terug naar Raccoon City. Resident Evil 2 kwam oorspronkelijk uit in 1998. De remake heeft in tegenstelling tot het origineel een third-person view.

  In de Resident Evil 2 remake speel je als Claire Redfield of Leon Kennedy. Beide personages hebben een eigen verhaallijn, waarin ze moeten zoeken naar een manier om te ontsnappen uit de door zombies overgenomen stad. Ondertussen word je de stuipen op het lijf gejaagd door de beruchte Mr. X en andere angstaanjagende vijanden. Daarmee zet de Resident Evil 2 Remake (opnieuw) een horrorgame neer als geen ander.

  1. Gears 5

  We sluiten deze lijst af met de third-person shooter Gears 5. Voorafgaand aan 2019 werd Gears 5 al genoemd als een van de Xbox One games om naar uit te kijken. De game was bij afwezigheid van de Forza en Halo serie dit jaar de belangrijkste exclusive.

  Wist Gears 5 met deze druk op de schouders het waar te maken? Het antwoord daarop is ja! Van de nieuwe richting in het verhaal, tot spectaculaire actiescènes en een vermakelijke co-op modus wist Gears 5 te verrassen. Daarom is Gears 5 de terechte nummer 1 in deze lijst met beste Xbox One games van 2019.

  Gears 5

  Verkijgbaar vanaf 10 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.