Beste Teen High School series op Netflix - Heel veel seizoenen kijkplezier

  Er zijn ontzettend veel series die draaien om tieners en hun leven op school. Ook de populaire streamingdienst Netflix staat er vol mee. Tijd om dus even een overzicht te maken. Zo weet je welke series je wel of niet moet kijken. Dit zijn de beste teen high school series op Netflix.

  Netflix

  10. 13 reasons why

  De één houdt van de serie 13 Reasons Why en de ander verafschuwt het. 13 Reasons Why is misschien wel één van de meest besproken Netflix-series van het moment. Niet alleen omdat net het derde seizoen is verschenen, maar ook omdat juist in deze serie zoveel verschillende thema's aan bod komen waar tieners mee in aanraking kunnen komen. De serie maakt taboes als zelfmoord, verkrachting, pesten en meer van dergelijke thema's bespreekbaar. Dit is geen luchtige serie die je even tussendoor bingewatcht. De serie waarschuwt je vooraf hiervoor.

  Op het moment zijn er drie seizoenen van 13 Reasons Why. Het tweede seizoen werd over het algemeen erg slecht ontvangen en ook over het derde seizoen zijn de meningen erg verdeeld. Toch is er niks mis mee om eens te kijken.

  9. Pretty Little Liars

  Ook Pretty Little Liars is een serie die je aandacht zou kunnen trekken op Netflix. In de serie volgen we een groep Amerikaanse high school-meiden. Opeens verdwijnt één van de vijf vriendinnen spoorloos nadat ze een leuk feestje hebben gehad. Vanaf dat moment gaat er van alles mis. De meiden hebben een stalker die zichzelf 'A' noemt. De serie doet wat denken aan een andere serie die ook op deze lijst terecht is gekomen. A chanteert de meiden, anders onthult hij hun geheimen. Wat zijn die geheimen? Daarvoor moet je Pretty Little Liars kijken!

  Je bent niet zomaar uitgekeken op Pretty Little Liars. Er staan maar liefst 7 seizoenen online!

  8. Riverdale

  Eerder bespraken we Pretty Little Liars en toen lieten we al vallen dat de situatie deed denken aan een andere serie uit deze lijst. Die serie is natuurlijk Riverdale, een serie waarin een moord is gepleegd in het ooit zo rustige Riverdale. Wie heeft die moord gepleegd? Heel de serie worden er verschillende geheimen ontrafeld, terwijl we steeds meer hints krijgen wie de geheimzinnige Black Hood is. Riverdale is een spannende serie.

  Tijd om te bingewatchen! Er zijn op het moment drie seizoenen van Riverdale.

  7. Teen Wolf

  Een andere serie die zeker niet kan ontbreken van deze lijst is Teen Wolf. Vooral voor weerwolfliefhebbers is deze serie een echte aanrader. Het gaat hier om een heel wolvenavontuur dat zich afspeelt rondom een groepje jongeren. Eerder werd de serie gebaseerd op de gelijknamige film uit 1985. In deze serie is Scott door een weerwolf gebeten en sindsdien is zijn leven nooit meer hetzelfde. Hij moet het verbergen. Dit is daarentegen erg lastig, aangezien hij ondanks zijn nachtavonturen overdag gewoon op school moet zijn.

  Op Netflix zijn 6 seizoenen beschikbaar van Teen Wolf. Nog niet overtuigd? Eerder publiceerden wij een special met verschillende redenen waarom je Teen Wolf moet kijken.

  6. Gossip girl

  Gossip Girl is misschien wel één van de meest bekende meidenseries die Netflix heeft. In de serie is er een blogger die de levens van een stel tieners tot in de laatste details volgt. Al snel verschijnen er ontzettend veel roddels online. Ook over het leven van de hoofdrolspelers Serena en Blair. Al snel komen er ingewikkelde liefdesroddels aan het licht en gaat het ook over familieproblemen. Blog Gossip Girl krijgt voldoende gevoerd om door heel de serie flink over meiden te roddelen.

  Er is genoeg te zien want Gossip Girl heeft 6 seizoenen met elk maar liefst 18 afleveringen.

  5. Vampire diaries

  Eerder bespraken we al weerwolven, nu gaan we naar de aardsvijanden van de weerwolven: vampieren. Zo is er ook een hele tienerserie rondom vampieren. Vampire Dairies staat op Netflix en neemt je mee naar het schoolleven van verschillende vampieren. Met deze vampieren wordt een klassiek liefdesverhaal verteld waarbij de vampierbroers Stefan en Damon opgesloten zitten in een tienerlichaam. Zij zijn verliefd op de schone tiener Elena.

  The Vampire Diaries is een langlopende serie waarmee je wel eventjes zoet bent. Net als veel series op deze lijst! The Vampire Diaries kent maar liefst 8 interessante seizoenen.

  4. Gilmore Girls

  Gilmore Girls is een typische komedie-serie die vooral bestaat om je aan het lachen te brengen. De serie speelt zich af in het ficitieve Stars Hollow en draait om hoofdrolspeler Lorelai Victoria Gilmore. Waarom zo een lange naam? Ze is de dochter van twee rijke ouders. Dan krijgt de hoofdrolspeler op zestienjarige leeftijd een dochter. Dat lijkt lastig maar al snel ontstaan er een hechte en relatie tussen moeder en dochter. De serie is een komedie.

  Er zijn maar liefst 7 seizoenen van Gilmore Girls. Een seizoen telt zo'n 24 afleveringen.

  3. Atypical

  Het is niet altijd makkelijk om autistisch te zijn. In Atypical merken we dat hoofdrolspeler Sam er de nodige moeite mee heeft als hij één van de typische thema's van een tienerdrama probeert te verkennen: de liefde. Sam wil maar al te graag een vriendin en dat levert ongemakkelijke en hilarische situaties op. Ondertussen wordt hij teveel in bescherming genomen door zijn moeder, die denkt dat haar autistische zoontje helemaal nog niet klaar is om een vriendinnetje te krijgen.

  Op het moment staan er maar liefst 2 seizoenen van Atypical op Netflix. Er komt nog een derde seizoen aan, maar het is nog niet precies bekend wanneer dit seizoen zal verschijnen.

  2. Glee

  Wanneer je van musicals houdt dan is Glee echt iets voor jou. In dit spektakel volgen we enkele scholieren die, ondanks het negatieve imago van de zanggroep, hun hart volgen. Samen strijden zij ervoor om de beste show zanggroep van de wereld te worden. Uiteraard is dit lastig, want tijdens hun ontdekkingstocht komen er verschillende tienerdrama's op hun pad. Liefde, onzekerheid over de seksuele geaardheid, een tienerzwangerschap, ruzies en een populairiteitstrijd zijn terugkerende thema's binnen deze vrolijke serie.

  Momenteel staan er maar liefst 6 seizoenen van Glee op Netflix. Al die seizoenen hebben ruim 22 aflevering, dus je bent wel eventjes zoet als je alles wilt bekijken. Mogelijk besteed je daarna nog uren aan de serie door al je favoriete nummers achteraf terug te luisteren.

  1. Sex Education

  Als je op zoek bent naar een komische serie die niet alleen maar cliché seksgrappen of sekscenes toont, dan is Sex Education echt iets voor jou. Ja, de serie zit vol met seksgerelateerde grappen, maar niet op zo een geforceerde manier als veel series en films dat doen. De hoofdrolspeler is de zoon van een sekstherapeut en wordt op school al snel als seksgoeroe gezien wanneer hij advies gaat geven aan mensen die zich schamen voor dit onderwerp. Grappig genoeg heeft deze 'sexpert' als maagd geen ervaring.

  Sex Education is de enige serie in deze lijst die maar één seizoen kent. Toch is het door Netflix al bevestigd dat er nog een seizoen komt. De releasedatum is onbekend.

  Beste Teen High School Series op Netflix

  Er zijn al veel Teen High School series voorbijgekomen, maar wat is nu echt de beste? Laat jou mening horen in de reacties hieronder. Zo help je lezers met beslissen welke serie zij als volgende moeten bingewatchen.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.