De beste PS4 games volgens de redactie!

Article
maandag, 03 februari 2020 om 12:56
screenshot 2019 12 02 at 135903f1582128996
Nu het zwanenzang van de PlayStation 4 langzaam maar zeker nadert is het tijd om terug te blikken op de beste PS4 games. De XGN-redactie doet dit door te kijken naar de pareltjes die het systeem kan afspelen en de persoonlijke favorieten aan te wijzen. Dit zijn de beste PS4 games volgens de XGN-redactie.

Luuc - Rocket League

Er zijn zoveel games die ik hier zou willen noemen. Uncharted 4: A Thief's End, The Witcher 3: Wild Hunt en natuurlijk God of War. Toch zijn al deze games het niet geworden wegens een simpele reden. Hoewel dit fantastische games zijn en ik me de reis nog goed voor de geest kan halen, zijn het niet de games waar ik dagelijks nog naar terugkeer.
Die eer heeft alleen Rocket League weten te behalen. Inmiddels ben ik de tel kwijt geraakt met het aantal uren dat ik in de game heb gepompt, maar weet ik wel dat mijn account level 200 al ruimschoots heeft aangetikt. De verslavende gameplay-loop van botsauto's die voetballen is een gouden cocktail gebleken die bijna op religieuze wijze iedere dag wordt herhaald. Waar ik tranen wegpinkte bij het einde van Uncharted en God of War in mijn ogen revolutionair is, weet Rocket League toch wegens de eindeloze uren vermaak de hoofdprijs te pakken in mijn ogen.
red dead pc1

Theo - God of War

Voor mij is de beste PS4 game God of War. Ik heb zo zitten smikkelen van die game en al zijn elementen dat ik al niet kan wachten op deel 2. De wereld zag er geweldig uit en het vechten tegen het gespuis dat je treft was echt spectaculair. Zeker de gevechten tegen de Valkyries!

Roy - Red Dead Redemption 2

Maar dan kies ik (zolang het geen exclusive hoeft te zijn) nu toch voor Red Dead Redemption 2, wat voor mij met afstand de mooiste en meest gedetailleerde open wereld is. Online stelt weinig voor, maar qua story mode voelde ik me vanaf de eerste tot en met de laatste seconde als een klein en veel te enthousiast jochie. Oh wacht... misschien ben ik dat ook nog steeds
26000601278 55ab2b5492 bf1621934652

Remco & Kevin - God of War

God of War HANDS DOWN. Qua gameplay, character development, verhaal, graphics is er niks beters dan deze titel op de PS4. Ook kun je extreem veel doen voordat je de hoofdcampagne hebt uitgespeeld. En ja, KRATOS HALLO!
Ook Kevin kan zich hierbij aansluiten. Hij zegt: "Ik houd van verhalende games en dat was goed aanwezig in God of War. Combineer dat met de toffe gameplay en je hebt de beste PS4 game gevonden".
the witcher 3 switch 1f1572511129

Roland - The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3, gewoon een fantastische game waarin je altijd nieuwe dingen blijft ontdekken. Ik denk dat ik de game inmiddels wel een stuk of 6 keer heb doorgespeeld en ik vind nog steeds nieuwe dingen. Niet alleen de base game is supervet, maar wat later is toegevoegd in de vorm van DLC is ook gruwelijk en daadwerkelijk een keer waar voor je geld, dat zie je niet vaak meer.
Als je wat meer op zoek bent naar exclusives, dan sluit ik me aan bij Remco. Al moet ik zeggen dat ik Spider-Man ook zeker wel een warm hart toedraag, omdat ze het zo uitgebreid hebben gemaakt. Ze hadden daar heel veel schurken weg kunnen laten, maar dat hebben ze niet gedaan en dat waardeer ik heel erg. De game neemt risico's en wordt ervoor beloond.
16165530023 a5a6533fc4 bf1620734412

Leslie - Red Dead Redemption 2/Uncharted 4: A Thief's End

Mijn favoriete PS4 game was denk ik wel Red Dead Redemption 2. Het verhaallijn was in mijn ogen bijzonder. Het liet je daadwerkelijk lachen als er wat leuks te vieren was en het laat je tranen losbarsten als er wat emotioneels aan de hand was. Voordat de game uit was, was ik heel terughoudend over de game, omdat het het een prequel was en het verhaal toch al bekend was. Rockstar had dat wel goed aangepakt door je te introduceren aan een nieuw personage: Arthur Morgan. Ik vond hem eerst een klerelijer, maar des te verder de game vorderde werd ik meer en meer verliefd op hem. Waardoor je toch benieuwd was naar zijn avonturen en hoe het zal eindigen.
Als het gaat om PlayStation exclusives vond ik Uncharted 4: A Thief's End wel het toppunt van alle exclusieve games. Naughty Dog slaagt er keer op keer weer opnieuw in om goede singleplayer campagnes uit te brengen en Uncharted 4 was naar mijn ogen wel één van de top 2 games in de hele franchise. Het verhaal was lekker lang, er waren genoeg cutscenes, leuke dialogen en gevechten waar je veel plezier uit kan halen en daarnaast waren de omgevingen van de game grafische kunstwerken. Het was daarnaast een geweldig slot om de franchise mee te eindigen, zoals Return Of The Jedi een perfect einde was voor Star Wars.