De beste lange games om nu te spelen

Article
zondag, 09 april 2023 om 9:00
2023 03 07 octopath traveller 2 1f1679220120
Wie wat krap bij kas zit of aan het sparen is voor één van de grote games die later dit jaar verschijnt, zoekt momenteel naar games die een lange speeltijd hebben maar geen rib uit je lijf kosten. Tijd om een aantal van de beste lange games van dit moment voor je op een rijtje te zetten.
Voor dit lijstje hebben we gekeken naar games waar je tientallen uren mee bezig bent voordat je door het verhaal heen bent, laat staan dat je alle zijmissies en andere activiteiten al hebt gedaan. Wel proberen we het te houden bij games die nog niet al te lange tijd uit zijn, want iedereen weet inmiddels wel dat je honderden uren in The Legend of Zelda: Breath of the Wild of Assassin’s Creed Valhalla kunt steken.

1. Octopath Traveler II

We trappen af met recente JRPG Octopath Traveler II. Het vervolg op de geliefde JRPG die oorspronkelijk in 2019 naar de Nintendo Switch kwam, is dit keer wel direct multiplatform beschikbaar en dat is maar goed ook. De titel met prachtige HD-2D grafische stijl oogt wonderschoon en verdient een zo groot mogelijk publiek.
Octopath Traveler II is namelijk een liefdesbrief aan ouderwetse JRPG’s, iets wat aan ieder facet van de game af te lezen is. Van talloze geheimen die je alleen ontdekt met een nieuwsgierige geest tot stemwerk dat je direct meesleept in het verhaal; kortom de wereld van deze JRPG leeft als geen ander. Tel daar een uitstekend vechtsysteem bij op en acht hoofdpersonen met ieder een fantastische verhaallijn en je hebt met gemak 60 uur plezier voor je de zijmissies start.

2. Elden Ring

Over games gesproken die nieuwsgierigheid belonen, hetzelfde geldt dubbel en dwars voor Elden Ring. Deze FromSoftware-game bevat de bekende, bikkelharde uitdagingen die we van de studio gewend zijn, maar dan met een open-world die iedere avonturier rijkelijk beloond. Van complete ondergrondse rijken tot geheime bazen die het verhaal verder uitdiepen; Elden Ring heeft het allemaal.
Wie die nieuwsgierigheid niet heeft, is alsnog talloze uren bezig met deze actie-RPG. Tenminste, als we Howlongtobeat.com mogen geloven, ben je zo’n 56 uur zoet. Toch zal eenieder die een Elden Lord wil worden na de credits nog lang niet klaar zijn met de game of juist zin hebben in een nieuw avontuur met een andere build. Met Elden Ring zijn de opties eindeloos als je de gewelddadige wereld van The Lands Between durft te betreden.
marvels midnight sunsf1669882074

3. Marvel’s Midnight Suns

Van de grootste open-world game van 2022 schakelen we over naar een ondergesneeuwde parel. Het betreft Marvel’s Midnight Suns. Deze strategische game mag dan wel slecht hebben verkocht, maar aan de kwaliteit van de game ligt het zeker niet. De titel is namelijk uitstekend en strategieliefhebbers genieten dan ook met volle teugen.
Met deze superheldengame waarin Wolverine, Iron Man en Spider-Man allemaal samen komen om een duister kwaad te verslaan, ben je dan ook wel even zoet. Het verhaal uitspelen kost gemiddeld zo’n 36 uur, al zijn spelers die ook de extra’s willen doen al snel dik zestig uur bezig. Wie echt het onderste uit de kan wil halen, kan zelfs wel 90 uur bezig zijn.

4. Hogwarts Legacy

Mocht je de duistere wereld van Elden Ring niet willen betreden en strategiegames je niet liggen, kun je ook voor Hogwarts Legacy kiezen. Deze open-world game brengt je naar de bekendste toverschool ter wereld. Het betreft Hogwarts en de verschillende omgevingen rondom het kasteel.
Het verhaal van de game speelt zich alleen wel dik honderd jaar voor Harry Potters avonturen af, waarbij je je eigen personage maakt en een verhaal van dik 25 uur doorloopt. Daarbij zijn er nog tal van dingen om te ontdekken in de vorm van magische geheimen die je speelplezier met gemak verdubbelen.

5. Chained Echoes

Als laatste is er ook nog Chained Echoes. Wederom betreft het hier een JRPG, maar dan wel één met een meer traditionele artstyle. Met een 16-bit SNES-stijl doet deze RPG je denken aan de jaren ‘90 toen de wereld nog zonder twee extra Star Wars-trilogieën zat. Met een turn-based combat systeem doet de game denken aan ouderwetse Final Fantasy-games, specifiek Final Fantasy VI.
De game van Matthias Linda kostte zeven jaar om te maken, maar het resultaat mag er zeker weten. Met het verhaal over drie koninkrijken die al generaties lang met elkaar in gevecht zijn, bouw jij een team van acht helden op om het verhaal van dik dertig uur mee te doorlopen. Wie alles wil doen, is bijna twee keer zoveel tijd kwijt. Lekker lange tijd genieten dus.