Top 5 beste DiRT 4 features - Dit maakt de game zo goed

  De nieuwe DiRT is uit. Na een tussenjaar met DiRT Rally is er weer een nieuw deel met een cijfer achter de naam. Dit zijn de 5 beste DiRT 4 features in de game!

  Dat DiRT 4 een groot pretpakket is, valt al in onze review te lezen. We noemen het daar een van de beste rallygames ooit. Er zit een hoop content in de game, verdeeld over verschillende modes. Dit zijn de beste DiRT 4 features volgens ons!

  5. Manage je eigen team

  Net als in DiRT Rally heb je de kans om een eigen team op te zetten wanneer je genoeg geld hebt verzameld om een eigen auto te kopen. Tot die tijd kun je je aansluiten bij een al bestaand team. Dit heeft wel als nadeel dat je slechts een gedeelte van het prijzengeld na afloop van de race krijgt.

  Je kunt je team zelf een naam geven, de kleuren op de auto samenstellen en sponsors aantrekken. Deze sponsors aantrekken doe je door iemand voor de PR in te huren. Hun sponsorstickers zie je dan ook op je auto. Per opdracht die je voor die sponsor voltooid krijg je een geldbedrag.

  Een goed team functioneert niet zonder engineers die aan de auto werken. Zo gaat het een paar keer voor komen dat je een auto crasht. Wanneer je goede engineers hebt, is deze nog te repareren op tijd voor het volgende evenement. Dit kost je wel geld als je een eigen team hebt.

  4. Officiële WRX licentie

  DiRT 4 heeft de officiële licentie van het FIA World Rallycross Championship. In dit kampioenschap strijden de beste rallycoureurs ter wereld tegen elkaar op circuits die gedeeltelijk bestaan uit asfalt en gedeeltelijk uit grind.

  De auto's in dit klassement zijn monsterlijk. Binnen 2 seconden kunnen deze al op de 100 kilometer per uur zitten. Bijna alle belangrijke wagens zitten in de game, zo ook de Volkswagen Polo RX en Peugeot 208. Grote afwezige is helaas de Audi S1 RX.

  Verder zitten er vijf locaties in de game. Deze locaties hebben allemaal nog verschillende layouts. Er zijn circuits die helemaal uit asfalt bestaan en circuits die bijna geen asfalt hebben.

  3. DiRT Academy

  Nummer drie in de lijst met DiRT 4 features is de DiRT Academy. In de DiRT Academy kun je op je gemak kennismaken met de game. Na de tutorial wordt je naar het terrein van de DiRT Academy gehaald. Hier kun je nog eens goed oefenen met de basics van de game.

  In de DiRT Academy kun je vrij rondrijden over het terrein. Hierdoor kun je aanvoelen hoe een wagen rijdt en of deze wellicht iets voor jou is om aan te schaffen. Het is daarmee ook gelijk een heerlijke testbaan zodat je niet een miskoop maakt.

  Voor beginners is het handig om de lessen in de DiRT Academy te volgen. Hierdoor leer je niet alleen de regels van de verschillende klassen die je in DiRT 4 tegenkomt, maar ook trucs om sneller over de baan te gaan. Zelfs voor ervaren spelers is een opfriscursus wel handig.

  2. Design your stage

  Één van de beste DiRT 4 features is Design your Stage. Met deze feature kun je op een makkelijke en snelle manier unieke banen samenstellen. Hierdoor kun je elke race weer op een andere baan rijden. Dit zorgt ervoor dat de game afwisselend blijft.

  Het gebruik van de feature is erg makkelijk. Bepaal de afstand, moeilijkheidsgraad, weersomstandigheden en tijd van de dag en druk op de knop. Ben je niet tevreden met de baan die de game voorschotelt, dan druk je nogmaals op de knop totdat je een leuke baan ziet.

  1. Gamer of Simulation

  Er kan maar een feature de beste zijn. De beste DiRT 4 feature is de mogelijkheid om de game op Gamer of Simulation te zetten. Met deze features kun je zelf instellen hoe de auto's zich gedragen. Dit wil niet zeggen dat de gamer mode de easy moeilijkheidsgraad is.

  De gamer mode is vooral voor spelers die met de game beginnen of die gewoon willen relaxen. De auto's zijn namelijk makkelijker onder controle te houden, waardoor je meer kunt letten op andere zaken dan alleen je auto in het juiste spoor houden.

  Bij Simulation breekt de wagen sneller uit en zul je echt moeten letten op je gaspedaal. Het is te vergelijken met het handelingsmodel uit DiRT Rally. Vooral ervaren spelers zullen zich thuis voelen in dit handelingsmodel. Toch is het fijn dat je een keuze krijgt om je handelingsmodel zelf te kiezen en we hopen dan ook dat we dit in meer games gaan terugzien.

  Dit was onze top 5 beste DiRT features. Wat vinden jullie de beste feature in DiRT 4? Laat het ons weten in de reacties!

  DiRT 4

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.